Powietrze schodzi z opon w skuterze
• Strona 1 z 1
Powietrze schodzi z opon w skuterze
witam
Mam dziwny problem z uchodzenie powietrza w kołach skuterka.
Np raz zdarzyło się że przejechałem kilka km i całkowicie mi zeszło z tyłu ...napompowałem i było ok nie schodziło -dokładnie to samo się powtórzyło później ale w drugim kole .
Przednia opona jest nowa ,tylna stara .
Podobno schodzi nie tylko od tego że opona jest nieszczelna ale też się nagrzewa podczas jazdy i powietrze schodzi .
Wczoraj napompowałem mocno z tyłu przejechałem 10km po kilku godzinach znowu 10 km i powietrze nie zeszło ani trochę .
Wydawało by się że jak jest nieszczelność to prędzej zejdzie w czasie jazdy niż wtedy jak stoi nawet o wiele dłużej -a jest na odwrót , muszę pompować co 2 dni nie ważne czy stoi czy jeździ .
Dodam że nikt mi nie spuszcza powietrza
Myślę żeby kupić preparat w sprayu który się używa w sytuacjach awaryjnych tzw koło zapasowe .
Mam dziwny problem z uchodzenie powietrza w kołach skuterka.
Np raz zdarzyło się że przejechałem kilka km i całkowicie mi zeszło z tyłu ...napompowałem i było ok nie schodziło -dokładnie to samo się powtórzyło później ale w drugim kole .
Przednia opona jest nowa ,tylna stara .
Podobno schodzi nie tylko od tego że opona jest nieszczelna ale też się nagrzewa podczas jazdy i powietrze schodzi .
Wczoraj napompowałem mocno z tyłu przejechałem 10km po kilku godzinach znowu 10 km i powietrze nie zeszło ani trochę .
Wydawało by się że jak jest nieszczelność to prędzej zejdzie w czasie jazdy niż wtedy jak stoi nawet o wiele dłużej -a jest na odwrót , muszę pompować co 2 dni nie ważne czy stoi czy jeździ .
Dodam że nikt mi nie spuszcza powietrza

Myślę żeby kupić preparat w sprayu który się używa w sytuacjach awaryjnych tzw koło zapasowe .
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
A może spróbuj dokręcić wentyle? Tego spraya tam nie ładuj.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
KAPELA911 napisał(a):zalecam wizyte w wulkanizacji oni to sprawdzą przesmarują i będzie z głowy.
nie wiem czy wizyta w wulkaniacji pomoze... ja bylem tam 4 razy gdy mi schodzilo powietrze. za kazdym razem zalepiali mi inna dziure... na koncu stwierdzili ze powietrze wychodzi przy feldze i albo opona jest do wymiany, albo felga...
- adamos19
- Świeżak
adamos19 napisał(a):KAPELA911 napisał(a):zalecam wizyte w wulkanizacji oni to sprawdzą przesmarują i będzie z głowy.
nie wiem czy wizyta w wulkaniacji pomoze... ja bylem tam 4 razy gdy mi schodzilo powietrze. za kazdym razem zalepiali mi inna dziure... na koncu stwierdzili ze powietrze wychodzi przy feldze i albo opona jest do wymiany, albo felga...
To zmień wulkanizacje

Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości