kawasaki VN 1500 problem z sprzeglem, prosze o pomoc!!!!!!!!
• Strona 1 z 1
kawasaki VN 1500 problem z sprzeglem, prosze o pomoc!!!!!!!!
Witam. MAM problem z kawasaki vulcan 1500 1988r. przy wrzucaniu biegu(jedynki) i puszczeniu sprzegla motor nie jedzie. tak jak by sprzeglo bylo zapowietrzone czy cos. Nie mam pojecia co moze byc. Jak wiecie co zrobic albo przypuszczacie co jest zwalone prosze odpisac. Jeszcze troche sezonu zostalo i bym se pojezdzil:D
- animal11
- Świeżak
Sprzegło
Witam ,to sie stało nagle,bo nie bardzo rozumiem sprzęgło było i znikło?Tam to sprzęgło jest udziwnione jak ktoś cos spieprzył przy składaniu to może tak się dziać.jezeli sprzegło nie łaczy to mozna bez wyciskania wrzucać biegi na postoju i nic się nie dzieje?
Carpe diem
- kargulvmax
- Świeżak
A jesli chodzi o to czy stalo sie nagle to w sumie tak. Bo motor byl sprowadzony z ameryki i stal tam nie uzywany pare lat, byl tylko odpalany 2 razy w roku. Jak go odpalilem na poczatku tak jak by chcial jechac ale nie mogl.Dopiero ruszyl jak troche pochodzil. Pozniej byl problem z elektryka wywalalo bezpiecznik, i wtedy wogole nie zapalal, ale poradzilem sobie z tym problem i pozniej normalnie chodzil tylko przy wciskaniu sprzegla i wrzuceniu jedynki nie chcial ruszyc, tak jak by wogole nie reagowal na sprzeglo nawet sie nie ruszyl. A biegi wchodza tez bez wciskania sprzegla.
- animal11
- Świeżak
Wysprzeglik
Na moje to wysprzęglik się zawiesił czy tez zatarł i sprzęgło masz cały czas rozłączone.Trzebaby cały rozebrac tłoczek cylinderek wyczyscić ,może zestaw naprawczy kupic i manszetki wymienić.Wez wykręc ten siłownik sprzęgła spróbuj go wcisnac naciśnij sprzęgło czy wychodzi bez oporu.Wogóle czujesz ze wciskasz sprzęgło?
Carpe diem
- kargulvmax
- Świeżak
Vulcan 1500 SPRZEGLO
mam problem ze sprzeglem w Kawasaki Vulcan 1500 .. Jak startuje motor i jest jeszcze 'zimny' to wszystko dziala jak nalezy , ale jak juz pojezdze troche lub stoje w korkach to mi niechce wysprzeglac.. co moge zrobic prosze o pomoc!
- jumper33
- Świeżak
Witam. Mam ten sam problem co kolega wyżej na zimnym silniku wszystko w porządku biegi ładnie wchodzą a gdy tylko się rozgrzeje słychać skrzynie (bieg 1,2,3) czwórki nie słychać. Może ktos wie czy to wina sprzęgła czy czegos innego?
- taish VN1500
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości