YZF 125 R vs DT 125 X
• Strona 1 z 1
YZF 125 R vs DT 125 X
Witam serdecznie. Planuje kupić swój pierwszy motocykl. Jednak jak wielu zauważyło waham się pomiędzy dwoma zupełnie odmiennymi maszynami. Głównym powodem jest fakt iż jestem zupełnym laikiem. Może powiem tak. Mieszkam w Warszawie a więc korki będą często mi towarzyszyły. Pod względem wygody na pewno dt jest faworytem ale jeśli chodzi o wygląd czy sam dźwięk jak i spalanie to yzf jest poprostu moim marzeniem. Szczerze powiedziawszy to jestem bardziej skłonny ku yzf jednak nie wiem czy ten motor nie będzie zbyt mało praktyczny? Dziennie planuje robić nie więcej niz 30km mam 180cm wzrostu 70kg wagi. Czy jazda tym motorem nie będzie uciążliwa? Prosze o wyrozumiałość
Pozdrawiam serdecznie!!

- KamilHarry
- Świeżak
yzf to malenstwo,mocy ma niewiele.Przy twoim wzroscie lepiej ci bd na dt,w orkach tez se lepiej poradzi,spod swiatel tez lepiej wyrwie
Tylko psli wiecej,a co do trwalosci-jak dbasz to zdarzaja sie przypadki w których bez remontu przejżdzaja 30-40 tys km
norma jest 25 kkm wiec bardzo trwala.

KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
yzf 125 r podobno jest tylko 2 cm krótsza od r6 i pół węższa ?? chyba że coś źle przeczytałem to dlaczego maleństwo ? No właśnie powoli przekonuje sie do dt ze względu na silnik. Ale z drugiej strony jakby zależało mi głównie na mocy to brałbym aprilie rs odblokowaną i szczerze powiedziawszy też nad tym bardzo sie zastanawiam. Ale pierwsze co to pytanie ścigacz czy super moto. Mogę dodać że sporo zamierzam jeździć z pasażerką
może rska byla by najlepszym wyborem? 125 oczywiście.

- KamilHarry
- Świeżak
ooo a to dobre
w sensie że zmieniło mój pogląd czyli na dłuższą trase tak 20km po mieście 30 lepiej ścigacz ?
a i lepiej rs czy yzf? bo ja chyba jednak wole ścigacza
wiadomo pierwszy mtor to nie będzie to r1 ale taka rska odblokowana chyba całkiem ładnie daje?

- KamilHarry
- Świeżak
Tylko jak zaliczysz pierwszy ślizg i będziesz w garażu docierał owiewki upaprany w żywicy i szpachli to powiesz... Kur** trzeba było dt'tke kupić... Nie ma owiewek i lepiej znosi wizyty w krzakach 

Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
to mój pierwszy motor więc nie ma co ukrywać że jestem troche niezdecydowany. Tak osobiście marzy mi się yamaha mt 03 albo big king
ale pomiędzy yzf a rs co osobiście radzicie ? czy to realne jak podaje na allegro facet aprilia rs z cylindrem 160 ma 5 s do 100? a za to w innych miejscach czytam że yzf ma z 18s do 100 ? 

- KamilHarry
- Świeżak
rs to 2t yzf to 4T oba motorki sÄ… 2 osobowe.
Jeżeli chcesz jeździć po mieście to polecam ci DT 125 sm, Fajne przyspieszenie. Wysoka pozycja za kierownicą widzisz wszystko do okoła siebie.
Z czasem będziesz próbować jazdy na kole, podczas gleby plastiki do dt to koszt 300-400 zł a do rS albo YZ-f to kilka kawałków.
Jakoż ze jesteś początkującym riderem to szlifa na pewno zaliczysz;)
Jeżeli chcesz jeździć po mieście to polecam ci DT 125 sm, Fajne przyspieszenie. Wysoka pozycja za kierownicą widzisz wszystko do okoła siebie.
Z czasem będziesz próbować jazdy na kole, podczas gleby plastiki do dt to koszt 300-400 zł a do rS albo YZ-f to kilka kawałków.
Jakoż ze jesteś początkującym riderem to szlifa na pewno zaliczysz;)
peugeot zenith -> yamaha dt 125-> ktm sx 125-> suzuki rm 250 -> Malagutii f12-> Yamaha aerox -> Aprilia sr -> Yamaha yz 125 -> KTM sx 250 -> KTM sx 400 -> Husqvarna te 250
- szybki90
- Świeżak
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości