Dlaczego warto pamiętać o rekawicach i kurtce !!
WisniaWRC napisał(a):A następnie wpiszcie w google "feet after motorcycle crash", przyjrzyjcie się pierwszej grafice i sami oceńcie, czy obuwie za 400 zł, to aż tak duży wydatek.)
Jezus maria. Przyglądać się? Rzut okiem na miniaturkę kilku pierwszych grafik wystarczy.
-
Katje - Świeżak
Konieczność
Ciuchy to podstawa. Ja jadąc uliczką osiedlową (bardzo wolno) dostałem dzwona z lewej strony. Kurtka moto ok, rękawiczki ok, nakolanniki nawet na dżinsach miałem - kolana ok, ale w kowbojkach jechałem i huk - obcas drewniany wbił mi się w piętę i zgruchotał mi kości. Po operacji i długiej rehabilitacji już przeszło 7 lat a mnie nadal noga boli czasami...
Cześć z tych ludzi niestety na własne życzenie się rozwala. Stawać na koło w krótkim rękawku??? Trzeba być nieźle ...
Przyznam - czasem jadę bez kurtki w upał, ale "nisko i powoli". Z resztą po takiej jeździe zawsze mnie przewieje czy stawy bolą. To już nawet nie kwestia bezpieczeństwa ale reumatyzm puka. Jeden dzień bez rękawiczek i już mnie ręce strzykają, nie mówiąc o ochraniaczach na kolana gdy zwykłych spodniach jadę. Starość nie radość, a młodym powiem, że jak będziecie bez ciuchów jeździć to z czasem i Was dopadnie reumatyzm. Tyle, że będzie już za późno...
Cześć z tych ludzi niestety na własne życzenie się rozwala. Stawać na koło w krótkim rękawku??? Trzeba być nieźle ...
Przyznam - czasem jadę bez kurtki w upał, ale "nisko i powoli". Z resztą po takiej jeździe zawsze mnie przewieje czy stawy bolą. To już nawet nie kwestia bezpieczeństwa ale reumatyzm puka. Jeden dzień bez rękawiczek i już mnie ręce strzykają, nie mówiąc o ochraniaczach na kolana gdy zwykłych spodniach jadę. Starość nie radość, a młodym powiem, że jak będziecie bez ciuchów jeździć to z czasem i Was dopadnie reumatyzm. Tyle, że będzie już za późno...
Yamaha Dragstar XVS650 Custom
-
Baraqda - Świeżak
Witam,
potrzebuje pomocy w wyborze rekawic, nie mam okreslonej sumy ktora chce wydac. Bede jezdzil glownie po miescie na FZ6.
potrzebuje pomocy w wyborze rekawic, nie mam okreslonej sumy ktora chce wydac. Bede jezdzil glownie po miescie na FZ6.
- jurnydrwal
- Świeżak
Re: Dlaczego warto pamiętać o rekawicach i kurtce !!
Wcześniej, jak byłem dzieciakiem to jeździłem bez rękawic. Z drugiej jednak jeździłem zazwyczaj tylko z domu do dziewczyny albo szkoły. To nie były duże trasy. Teraz jednak, kiedy już na poważniej podchodzę do motoryzacji, mam już porządne rękawice.
Zdecydowałam się na zakup z tej strony : fakaj bobla, bo w sumie były w przystępnej cenie. Poza tym mają genialny design.
Wywalony link z kryptoreklamÄ…. //Glenroy
Zdecydowałam się na zakup z tej strony : fakaj bobla, bo w sumie były w przystępnej cenie. Poza tym mają genialny design.

Wywalony link z kryptoreklamÄ…. //Glenroy
- kobietanamoto
- Świeżak
kobietanamoto napisał(a):Wcześniej, jak byłem dzieciakiem to jeździłem bez rękawic. Z drugiej jednak jeździłem zazwyczaj tylko z domu do dziewczyny albo szkoły. To nie były duże trasy. Teraz jednak, kiedy już na poważniej podchodzę do motoryzacji, mam już porządne rękawice.
co to za biedna reklama jakichs gownianych reklamowek na rece
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Niestety trzeba za wczasu myśleć, żeby potem nie żałować. 
Co ten post wnosi nowego do tematu? Jako nowy użytkownik dostałeś na razie upomnienie za reklamy, teraz upominam za bezsensowne spamowanie tematów i koniec taryfy ulgowej, od teraz nagradzam od razu warnem. //Glenroy

Co ten post wnosi nowego do tematu? Jako nowy użytkownik dostałeś na razie upomnienie za reklamy, teraz upominam za bezsensowne spamowanie tematów i koniec taryfy ulgowej, od teraz nagradzam od razu warnem. //Glenroy
- ŚwiętyŚcignięty
- Świeżak
Ja jako młoda dziewczyna mając chłopaka z motocyklem nie zwracałam uwagi na stosowny ubiór. Uważałam że wystarczy mi kask.... niestety niby nieduża kolizja skończyła się potłuczeniami całego ciała i ręką w gipsie... gdybym miała nawet średniej jakości kombinezon i rękawiczki to nic by mi się może nie stało.
- nadia1101985
- Świeżak
Bo idzie zima?:D
- Arati
- Świeżak
- Mucii
- Świeżak
Dzięki za ten post... Rzeczywiście daje do myślenia...
- Transportowy
- Świeżak
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości