Hyosung gt 125- brak mocy
• Strona 1 z 1
Hyosung gt 125- brak mocy
Witam
Mam problem z moim moto, a mianowicie moto nie ma mocy. Gdy jadę w ogóle prawie nie reaguje na odkręcanie manetki. Od około 6-7 tyś w ogóle się nie chce wkręcać na obroty. Maksymalnie da się jechać około 50-60 km/h. Na postoju też nie chce się za bardzo wkręcać i czasami gaśnie, lecz gdy się włączy ssanie moto już raczej nie gaśnie. To wszystko wygląda tak jak by motor nie dostawał paliwa. Gdy silnik jest włączony oba cylindry się nagrzewają.
Co może być tego przyczyną? Jak można to naprawić?
Przebieg motorku wynosi około 1500 km i jest on z 2006r.
A tak przy okazji wie ktoś gdzie w Warszawie jest jakiś serwis hyosunga, albo gdzie można dostać części?
Mam problem z moim moto, a mianowicie moto nie ma mocy. Gdy jadę w ogóle prawie nie reaguje na odkręcanie manetki. Od około 6-7 tyś w ogóle się nie chce wkręcać na obroty. Maksymalnie da się jechać około 50-60 km/h. Na postoju też nie chce się za bardzo wkręcać i czasami gaśnie, lecz gdy się włączy ssanie moto już raczej nie gaśnie. To wszystko wygląda tak jak by motor nie dostawał paliwa. Gdy silnik jest włączony oba cylindry się nagrzewają.
Co może być tego przyczyną? Jak można to naprawić?
Przebieg motorku wynosi około 1500 km i jest on z 2006r.
A tak przy okazji wie ktoś gdzie w Warszawie jest jakiś serwis hyosunga, albo gdzie można dostać części?
- Puczin
- Świeżak
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
Hyosung. Autoryzowany dealer i serwis
05-825, Reguły Regulska 10
tel. 0 22 723 40 85 - telefon/fax
To pod WarszawÄ… chyba
.
mapka dojazdu:
mapa dojazdu maps google link (otwórz link) zadzwon i sie spytaj czy dobrze tą mapkę obczaiłem.
05-825, Reguły Regulska 10
tel. 0 22 723 40 85 - telefon/fax
To pod WarszawÄ… chyba

mapka dojazdu:
mapa dojazdu maps google link (otwórz link) zadzwon i sie spytaj czy dobrze tą mapkę obczaiłem.
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
-
pan_blancik 15 - Świeżak
Na tej Regulskiej 10 już nie ma serwisu
No raczej nie bo co prawda nie mam go od nowości, ale moto zrobiłem jakieś 150km bez żadnych problemów.
A zapomniałem dodać, motor był po wypadku, lecz był to chyba niewielki wypadek. Ale rama prosta jest.
pan_blancik 15 napisał(a):a ja bym powiedział że to wada fabryczna
No raczej nie bo co prawda nie mam go od nowości, ale moto zrobiłem jakieś 150km bez żadnych problemów.
A zapomniałem dodać, motor był po wypadku, lecz był to chyba niewielki wypadek. Ale rama prosta jest.
- Puczin
- Świeżak
A może poszli do lasu????
Na odległość to sobie można pogdybać.
Zajedź do jakiś majstrów i powiedz co boli.
Na odległość to sobie można pogdybać.
Zajedź do jakiś majstrów i powiedz co boli.
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
Zapewne to kwestia układu paliwowego. Dostaje za mało paliwa. Przeczyść dokładnie gaźniki, zwłaszcza dysze paliwowe-mógł jakiś syf zapchać.
A do warsztatu zawsze zdarzysz zajechać, po to jest forum żeby pomóc.
A do warsztatu zawsze zdarzysz zajechać, po to jest forum żeby pomóc.
Wiatru szum, silnika śpiew, kręta droga oczywiście bez drzew:)
-
krydka - Świeżak
No właśnie dlatego napisałem, bo myślałem, że to może nic poważnego i można to naprawić "domowymi sposobami", bez wydawania kasy na mechanika.
Gaźnik czyściłem, nie wiem tylko czy to dobrze zrobiłem, ponieważ się na tym nie znam.
No nic trzeba będzie chyba oddać do mechanika. Mam nadzieję, że to nic poważnego nie jest.
Dzięki za pomoc.
Gaźnik czyściłem, nie wiem tylko czy to dobrze zrobiłem, ponieważ się na tym nie znam.
No nic trzeba będzie chyba oddać do mechanika. Mam nadzieję, że to nic poważnego nie jest.
Dzięki za pomoc.
- Puczin
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości