Blokady w Keeway Zajrzyj !
• Strona 1 z 1
Blokady w Keeway Zajrzyj !
Siemka , mam pytanie . Chcę kupić to kolanko : http://moto.allegro.pl/item731398794_no ... ferro.html
i moje pytanie jest taki czy będzie na 100 % pasowało do keeway hurricane i czy będzie dało się je zamontować do orginalnego tłumika
(otwórz link)
i czy samo kolanko doda mi prędkości ?[/img]
i moje pytanie jest taki czy będzie na 100 % pasowało do keeway hurricane i czy będzie dało się je zamontować do orginalnego tłumika

i czy samo kolanko doda mi prędkości ?[/img]
Ostatnio edytowano 15/9/2009, 19:09 przez Rabel99, łącznie edytowano 1 raz
- Rabel99
- Świeżak
no dobra czyli coś da , mam jeszcze jedno pytanie , czy ta przedłużka http://moto.allegro.pl/item732897525_pr ... zybko.html bedzie pasowac do hurricane i czy dam radę zrobic to sam ? mam 14 lat
- Rabel99
- Świeżak
Jesli posiadasz podstawowa wiedze mechanika to dasz rade. Jak nie to popros np tate i moze dacie rade...
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
przeciez to zwykle kolanko
nie lepiej wziac uciac to co tam jest (ta blokade nie pamietam po swoim jak to dokladnie wyglada) zaspawac spawarka (nie bedzie ladny spaw ale chvy) wyszlifowac i juz, mozna jeszcze pomalowac jak sie chce, jak chcesz sie bawic w kolanka to tylko rozszerzajace sie, albo z wieksza srednica, ale do zwyklego wydechu nie wiem czy ma sens, a jak cos to kupuje sie juz gotowe sportowe wydechy z kolankami
czlowieku, przedluzka amora to jest minuta osiem
odkrecenie i skrecenie kolanka tak samo 

czlowieku, przedluzka amora to jest minuta osiem

- talta
- Mieszkaniec forum
Też mam tą rurkę, i od razu dołączam się do pytania. To nie jest typowy zawirowywacz, jak sprawdziłem gdzie ona idzie, to dotarłem do gaźnika. Może jest to jakby odzyskiwacz niespalonej mieszanki, jak w większych dwutaktach?
- kuki1992
- Świeżak
Chwila, zaraz. Może ja się wypowiem. Po ściągnięciu każdej blokady patrzyłem na osiągi skutera. Kolanko dało największe różnice. Wzrosło i przyśpieszenie i v-max, ogólnie skuter ładniej się zbierał z miejsca. Jeśli chcecie samemu odblokować kolanko, odcinacie tę rurkę i zaspawacie. Albo kupujecie gotowe, które w dodatku z reguły jest prostsze więc i spaliny łatwiej się wydostają. Zawirowywacz wywalacie cały, tzn. rurkę, potem tą "materiałową" rurkę. Z tego co pamiętam, szło to po prostu do takiej rurki, która wychodziła spod spodu skutera, więc do żadnego gaźnika to nie szło, ale nie pamiętam na 100%. W każdym razie, osiągi się zwiększyły.
- Killaz
- Świeżak
czyli mogę odczepić ten materiał i wsadzam nowe kolanko i śmigam xd a powiedział byś jeszcze ile Ci on leciał po zmianie kolanka ? Mój po kapitalnym remoncie silnika (ponieważ go zepsułem i naprawa kosztowała 1200 zł - na pewno w serwisie sobie coś dodali ;/ ) wszystkie częśći orginalne . Teraz jest już dotarty i leci 50 km/h ale już muszę porządnie docisnąć i słychać to już po dźwięku , a przyśpieszenie ma lux , rolki 5,8g
- Rabel99
- Świeżak
...
jeżeli masz blogade na kolanku to jeśli wymienisz kolanko to ci to dużo da dla mnie jak miałem blokade to jeżdziłem 55 km/h najwięcej a po zdjęciu 7 dych 65 tak gdzieś jeszcze pod szlifowałem celinder i chodzi 80 i niewiem czy niewięcej bo licznika brakuje
- Anton
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości