Honda CBR 600 F2 PROBLEM Z ODPALANIEM !!!
• Strona 1 z 1
Honda CBR 600 F2 PROBLEM Z ODPALANIEM !!!
Witam mam mały problem, jestem świeżym nabywcą Hondy i jest to pierwszy mój motocykl w życiu
Kupiłem ją w sierpniu i wszystko było OK ale kiedy nastały chłodniejsze dni jest problem z rana z odpaleniem. Odpala ale bardzo ciężko tzn. odkręcam mu ssanie i odpalam dodająć gazu standart
Musze zrobić tak kilka razy aż prawie akumulator klęka, po czym odczekam kilka minut i znowu kolejne podejście. Za drugim razem już słychać wydech tak jakby chciała zapalić ale to jeszcze nie jest to. W końcu daje kolejną przerwe kilka minut z jakieś 5, 10 min. i wtenczas odpala. W sumie cały cykl trwa z 15min. myśle że to już lekkie przegięcie
Byłem pytać w servisie i powiedzieli mi że trzeba ustawić i przeczyścić zawory gdzie koszt naprawy wyniesie około 200-250 zł. zanim to zrobie chciałem się Was poradzić co myślicie na ten temat i czy niechcą mnie w servisie naciągnąć na kase, dzięki wielkie za pomoc 

-
FasterFox - Świeżak
Bardziej gazniki oraz swiece .
Nierozumiem tego-trzeba ustawić i przeczyścić zawory ???
Stwierdzam po tym co napisales,ze nie znasz sie na mechanice,ale powinnienes dac rade [rzeczyscic gazniki,zobacz jaki kolor maja swiece,a jesli masz czas to sprawdz luz na zaworach.
A jak moto juz odpali to wkreca sie jak powinien???rowno chodzi na wolnych??
Nierozumiem tego-trzeba ustawić i przeczyścić zawory ???
Stwierdzam po tym co napisales,ze nie znasz sie na mechanice,ale powinnienes dac rade [rzeczyscic gazniki,zobacz jaki kolor maja swiece,a jesli masz czas to sprawdz luz na zaworach.
A jak moto juz odpali to wkreca sie jak powinien???rowno chodzi na wolnych??
-
macs - Bywalec
Jak wyłącze ssanie i się nagrzeje to chodzi ok nie pływa na obrotach, z mechaniki jestem ciemny nawet nie wiem gdzie tego gaźnika szukać a z tego co wiem to świece są pod bakiem i żeby się do nich dostać trzeba zwalić chyba bak 

-
FasterFox - Świeżak
hehe,no swiece sa po bakiem,gazniki tez.
Na Twoim miejscu bym zagadal z kims,najlepiej z kumplem co jest obczajony w mechanice i niech Ci omowi co,jak,gdzie w motocyklu sie znajduje.
Na poczatek szukaj w necie i czytaj
Na Twoim miejscu bym zagadal z kims,najlepiej z kumplem co jest obczajony w mechanice i niech Ci omowi co,jak,gdzie w motocyklu sie znajduje.
Na poczatek szukaj w necie i czytaj
-
macs - Bywalec
myslalem ze hondy sie nie psuja....
to beda na bank gazniory i swiece wiec jedz do serwisu i jak nie masz pojecia o tym daj im i zabul.....byle jakis sprawdzony serwis

habba babba!
-
palgumeniedusze - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 4 gości