quad 250 kontra ja 100kg
• Strona 1 z 1
quad 250 kontra ja 100kg
czy ktoś wie czy quad 250 (ok.20km) pociągnie mnie?, waże 100 kg. Rozważam zakup takiego słabiaka.
Suzuki GSXR 1300
- Marcin Patrol 4x4
- Świeżak
niechce mi się odchudzać.
niewiem czy akurat aeona czy nie, chodzi o jakÄ…Å› ok.250cm3, ok. 20 koni.
niewiem czy akurat aeona czy nie, chodzi o jakÄ…Å› ok.250cm3, ok. 20 koni.
Suzuki GSXR 1300
- Marcin Patrol 4x4
- Świeżak
szczerze... to nie wiem czy to jest dobry pomysl....
widzialem raz goscia na zawodach tym startowal.....
normalny facet (moze z 80kg).... dublowali go wszystkim(przykladowo on robil jedno okrazenie to ludzie raptorami robili 3... ale wiadomo- bez porownania z raptorem)..... gosc jechal wlasnie aeonem cobr'a... "kopal" sie na lekkim blocie... po prostu quad ledwo co jechal... inni bez problemu przejezdzali a on sie czolgal, pod gorke jak jechal to tez tak jakby mu jakies specjalne obciazenie dali..kiepsko jednym slowem... wiec nie wiem czy to jest dobra opcja... chociaz ja sie na tym nie znam raczej... pisze tyle co widzialem... i porownywalem sobie do innych quadow
widzialem raz goscia na zawodach tym startowal.....
normalny facet (moze z 80kg).... dublowali go wszystkim(przykladowo on robil jedno okrazenie to ludzie raptorami robili 3... ale wiadomo- bez porownania z raptorem)..... gosc jechal wlasnie aeonem cobr'a... "kopal" sie na lekkim blocie... po prostu quad ledwo co jechal... inni bez problemu przejezdzali a on sie czolgal, pod gorke jak jechal to tez tak jakby mu jakies specjalne obciazenie dali..kiepsko jednym slowem... wiec nie wiem czy to jest dobra opcja... chociaz ja sie na tym nie znam raczej... pisze tyle co widzialem... i porownywalem sobie do innych quadow
-
kravec - Administrator
- Marcin Patrol 4x4
- Świeżak
w cenie tych wszystkich Aeonow i innych gadów można kupić fajna crossówkę. Fakt jest fakt - na motocyklu trzeba się nauczyć jeździć żeby śmigać w terenie i napewno jest trudniej niż na quadzie.
-
Beavis - Moderator
- Marcin Patrol 4x4
- Świeżak
- Marcin Patrol 4x4
- Świeżak
Ciężko ocenić jak kto jeździ, ale quad do kręcenia się w koło komina napewno jest dużo łatwiejszy w prowadzeniu i nawet dziecko wejdzie na czterokółke i pojedzie. Nie ujmuje tu w żaden sposób kolegą quadzistom, bo tak naprawdę żeby jeździć dobrze quadem trzeba nie lada kunsztu i samozaparcia.
Motocykl w terenie to całkiem inna bajka. Nawet po polnych drogach można niezłą figurę wywinąć przez braki w technice czy poprostu pecha. Na jednym i drugim sprzęcie żeby jeździć fajnie i szybko trzeba duuużżżooo doświadczenia. Ale jeśli miałbym wybierać miedzy Aeonem, a motocyklem crossowym nie wachałbym sie ani sekundy i kupił bym crossówkę.
Motocykl w terenie to całkiem inna bajka. Nawet po polnych drogach można niezłą figurę wywinąć przez braki w technice czy poprostu pecha. Na jednym i drugim sprzęcie żeby jeździć fajnie i szybko trzeba duuużżżooo doświadczenia. Ale jeśli miałbym wybierać miedzy Aeonem, a motocyklem crossowym nie wachałbym sie ani sekundy i kupił bym crossówkę.
-
Beavis - Moderator
A ja bym chciał jakiegoś zrywnego quadzika, crossem już troche pojezdziłem, plastik stoi w garażu wiec myśle ,że to by była jakaś odmiana zreszta quady są dużo młodszym wynalazkiem niż motocykle więc trzeba iść z duchem czasu do przodu - moze kiedyś polatam samolotem;)
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
Meciek napisał(a):A ja bym chciał jakiegoś zrywnego quadzika, crossem już troche pojezdziłem, plastik stoi w garażu wiec myśle ,że to by była jakaś odmiana zreszta quady są dużo młodszym wynalazkiem niż motocykle więc trzeba iść z duchem czasu do przodu - moze kiedyś polatam samolotem;)
Właśnie o to mi chodzi - nigdy nie jeździłem quadem i dlatego chciałbym kupić a dlatego 200-250ccm bo jak mi się nie spodoba to oddam pięcioletniemu synkowi. A co do samolotu to potrzebuję kupić awionetkę do remontu bo też nigdy nie latałem.

Suzuki GSXR 1300
- Marcin Patrol 4x4
- Świeżak
Marcin Patrol 4x4 napisał(a): A co do samolotu to potrzebuję kupić awionetkę do remontu bo też nigdy nie latałem.
Kupić nie ale chciałbym żeby ktoś mi dał polatać jakąś maszyną - nie mówie tu o lądowaniu
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
na początek też bym mógł czyjąś polatać ale napewno mi się spodoba wię będę musiał kupić
Suzuki GSXR 1300
- Marcin Patrol 4x4
- Świeżak
Ja od dziecka jeźdzę jednośladami, nigdy nie miałem kontaktu z quadem. Chciałem tego spróbować i kupiłem 200cm3 chłodzony cieczą około 20KM.
Uważam, że na jeden sezon do nauki i określenia się czy coś takiego nam odpowiada to dobry wybór, teraz wiem, że to świetna zabawa, dwusetkę dałem mojej narzyczonej, a sam kupuje raptora.
Uważam, że na jeden sezon do nauki i określenia się czy coś takiego nam odpowiada to dobry wybór, teraz wiem, że to świetna zabawa, dwusetkę dałem mojej narzyczonej, a sam kupuje raptora.
ZulusRacingTeam
-
krzybiel - Świeżak
właśnie ja równiez jezdzę od zawsze jednośladami a chciałbym zobaczyć czy quad to fajna zabawa czy nie tylko wolałbym 4x4, ale na początek mógłby być na jedną oś
Suzuki GSXR 1300
- Marcin Patrol 4x4
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość