Przełożenie ramy...
• Strona 1 z 1
Przełożenie ramy...
witam, mam taki problem.... Kupilem niedawno moto z tym ze koleś mnie oszukał (pośrednik) i w koncowym efekcie nie mam komplety dokumentów potrzebnych do rejestracji.. Gościu w urzedzie rozkłada ręce. Wpadłem więc na pomysł zeby kupic jakaś używaną ramę z dokumentami, przełożyć bebechy i zarejestrowac na dokumenty z ramy.
Czy taka przekładka jest możliwa?? Nie będe miał jakiś problemów przy przegladzie??
Czy taka przekładka jest możliwa?? Nie będe miał jakiś problemów przy przegladzie??
- be_trzy
- Świeżak
Jest możliwa, w tej chwili w karcie pojazdu wpisuje się tylko vin, czyli numer ramy, silnik traktuje się jako część zamienną i nie jest wpisywany ani w dowodzie, ani w karcie pojazdu. Na przeglądzie nikt nic nie sprawdza
przełóż podjedź i nie mów o przekładce
Tylko ramę kup dobrą... A umowę spisałeś z pośrednikiem, czy podłożył Ci umowę z właścicielem z zagranicy? No i z jakiego kraju jest to moto?

-
t_racer_ - VIP Ścigacz.pl
moto jest z niemiec, koles podlozyl mi umowe z poprzedni wlascicielem polakiem, jednak moto nie zostal zarejestrowany w polsce i gosciu ktory widnieje na dowodzie rejestracyjnym wyjechal do niemiec . problem w tym że koleś nie dal mi wniosku VAT 25 a ja nie moge sie o niego starac. starac o niego powienien sie ten z dowodu rejestracyjnego bo to on odkupil moto od niemca. i w skarbówce facet kombinowal zeby mi pomóc ale nic nie wymyslil. moto stoi w garażu bez prawa rejestracji. upatrzyłem sobie rame z papierami ale z SUZUKI GSXR 750 SRAD a mój to GSXR 600 SRAD... pytanie teraz czy ta rama będzie pasować??
- be_trzy
- Świeżak
Piszesz, że moto nie rejestrowane w Polsce, ale masz dowód rejestracyjny, w któym widnieje Polak? To Polak zarejestrował je na siebie w Niemczech? Z jakiego kraju masz dowód rejestracyjny i kto w nim jest właścicielem? I czy możesz się upewnić na 100%, że Polak nie wystąpił już z wnioskiem o decyzję VAT? Bo może ją już dostał tylko nie dał pośrednikowi?
-
t_racer_ - VIP Ścigacz.pl
-
Seba_ER5 - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1