Yamaha tzr 50 duzy problem.
• Strona 1 z 1
Yamaha tzr 50 duzy problem.
Jetem posiadaczme yamahy tzr 50 i jak w temacie mam duzy problem gdyz...
wczoraj moj kumpel sie wywalił przy 15km/h a lewa strone i po podneisienu motor normalnei odpalił... gdy przekreciłm kluczyk i zostawiłem go nachwile okazało sie ze po ponowym przekreceniu kluczyka neida sie go odpalic przyciskeim... słychac tylko "click" z pod siedzenia podczas nacisneicia przycisku do odpalenia... motor mozna odpalic tylko na popych...prosze o jak najszybsza odpowiedz co sie mogło stac... ?
wczoraj moj kumpel sie wywalił przy 15km/h a lewa strone i po podneisienu motor normalnei odpalił... gdy przekreciłm kluczyk i zostawiłem go nachwile okazało sie ze po ponowym przekreceniu kluczyka neida sie go odpalic przyciskeim... słychac tylko "click" z pod siedzenia podczas nacisneicia przycisku do odpalenia... motor mozna odpalic tylko na popych...prosze o jak najszybsza odpowiedz co sie mogło stac... ?
Yamaha TZR 50/70 2004r - do sprzedania
Teraz KupujÄ™ Aprilie RS 125

- buszmen-kazdo
- Świeżak
ok Bo ten dzwiek click dochodiz z takiej czarnej kostki co jest tam na wtyki wcisneita.... i pisze na neij 12 wat,, i jak sie wcisnie ten przycisk do odpalanai to własnei w tej kstce cos clicka

- buszmen-kazdo
- Świeżak
Tam są wciśnięte ( nie wiem jak w yamaszkach ) ale u mnie 2 bezpieczniki 7.5 i 10 to możliwe że ci się któryś spalił a jak ci się spali to motor nie dopuszcza żeby motor był odpalony bo może się coś spalić... Sprawdź je to może być też to... I raczej to jeśli z tamtąd klika...
Aprilia rs 50 Racing 2001r.
- adam1295
- Świeżak
Bezpiecznik sie neispalił ... ale dodaje zdjecie na ktorym ejst opisane z czego dochodzi ten dzwiek... 

- buszmen-kazdo
- Świeżak
Taj sprawdziłęm wszystko z nim ok.. klakson tez dizała na maxa czyli aklumlato raczej neijest rozłądowany...

- buszmen-kazdo
- Świeżak
no niekoniecznie...to ze dziala klakson nie oznacza ze bedzie dzialal rozrusznik. moze wystarczac pradu zeby dzialal klakson ale moze byc go za malo zeby przekrecic rozrusznikiem(napisalem tak prosto, bez owijania we wielkosci fizyczne;p). A sprawdzales czy nie ma luzy na polaczeniu z klemami?
- pawcio8rs
- Świeżak
Posprawdzałem wszystko i doszłem do wniosku ze albo sie rozrusznik popsuł albo przekaznik rozrusznika...
przynajmniej tak twierdze bo niema raczej niczego innego co by mogło sie popsuc?
przynajmniej tak twierdze bo niema raczej niczego innego co by mogło sie popsuc?

- buszmen-kazdo
- Świeżak
Ja miałem dokładnie to samo co prawda w skuterze .
Okazało się że kabelek idący do rozrusznika nie kontaktuje ,nie wiem jak jest u ciebie ale Am6 nie wszystkie mają rozrusznik wydaję mi się że jest łatwy dostęp do niego ?
Ta kostka jak klika to podaje napięcie na rozrusznik jest to przekaźnik gdyby go nie było to by się nadpalały styki przycisku bo rozrusznik ma duży pobór mocy .
Weź voltomierz ewentualnie żarówkę i sprawdź czy jest napięcie między masą a kabelkiem który idzie na rozrusznik .
Okazało się że kabelek idący do rozrusznika nie kontaktuje ,nie wiem jak jest u ciebie ale Am6 nie wszystkie mają rozrusznik wydaję mi się że jest łatwy dostęp do niego ?
Ta kostka jak klika to podaje napięcie na rozrusznik jest to przekaźnik gdyby go nie było to by się nadpalały styki przycisku bo rozrusznik ma duży pobór mocy .
Weź voltomierz ewentualnie żarówkę i sprawdź czy jest napięcie między masą a kabelkiem który idzie na rozrusznik .
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
Gdy sciagnołem osłonke od tego przekaznika mocy i naciskałem na przycisk startu to przeskakiwała tam iskra i wydobywal sie te3n dzwiek..
sprawdziłem tez czy prad dochodzi do rozrusznika... gdy odpoiłem kabel przekreciłem klucyzk i nasiskałem przycisk startu to po chili przeskaiwał mocny ładunek pradu...a po normalenj probie odpalenia z wszystkim podłaczonym.. rozrusznik był ciepły(nawet troche goracy)
sprawdziłem tez czy prad dochodzi do rozrusznika... gdy odpoiłem kabel przekreciłem klucyzk i nasiskałem przycisk startu to po chili przeskaiwał mocny ładunek pradu...a po normalenj probie odpalenia z wszystkim podłaczonym.. rozrusznik był ciepły(nawet troche goracy)

- buszmen-kazdo
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości