[Yamaha VMax] Yamaha VMax - maks w każdym calu
• Strona 1 z 2 • 1, 2
[Yamaha VMax] Yamaha VMax - maks w każdym calu
Dyskusja na temat: Yamaha VMax - maks w każdym calu
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Yamaha VMax - maks w każdym calu
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Yamaha VMax - maks w każdym calu
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
Nie wiem czemu tutaj często kiedy testujecie nakeda mowicie ze przy 140 zrywa z siedzenia.
Ostatnio na moim ER6n stalem na podnozkach przy 140km/h i jakos nie odczuwalem specjalnie problemu by mnie zrywalo....
Moze warto pocwiczyc uchwyt i wzmocnic rece zanim wsiadziecie na nakeda??...<br><hr>Kapsel
Ostatnio na moim ER6n stalem na podnozkach przy 140km/h i jakos nie odczuwalem specjalnie problemu by mnie zrywalo....
Moze warto pocwiczyc uchwyt i wzmocnic rece zanim wsiadziecie na nakeda??...<br><hr>Kapsel
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jasne ze polecisz nawet duzo wiecej niz 140 i wcale zadne cwiczenie nie sa potrzebne, ale pytanie brzmi jak dlugo?<br><hr>rysKomentatorzy napisał(a):Nie wiem czemu tutaj często kiedy testujecie nakeda mowicie ze przy 140 zrywa z siedzenia.
Moze warto pocwiczyc uchwyt i wzmocnic rece zanim wsiadziecie na nakeda??...<br><hr>Kapsel<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Już odpowiadam. Na niektórych nakedach, gdzie kierowca ma zwartą pozycję da się pojechać więcej niż 140Komentatorzy napisał(a):Nie wiem czemu tutaj często kiedy testujecie nakeda mowicie ze przy 140 zrywa z siedzenia.
Moze warto pocwiczyc uchwyt i wzmocnic rece zanim wsiadziecie na nakeda??...<br><hr>Kapsel<br>

<br><hr>Lovtza
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
tak tak jest najlepsiejszy.... w masie z pewnością, szkoda tylko że na torach ścigają sie na nieco innych motocyklach...<br><hr>fz1
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Motocykl jest bez wątpienia piękny i wyjątkowy, tylko nie wiem czy z tą ceną Yamaha troszkę nie przeholowała. Nawet na "bogatych" rynkach jest to jednak kawał grosza... Ciekawe czy Yamaha osiągnęła zamierzony poziom sprzedaży. Jeżeli tak, to znaczy, że się mylę i zwracam honor. Zazdroszczę Lovtzy możliwości pośmigania tym potworem. Pozdrawiam i dzięki za kolejny dobry tekst.<br><hr>Gnypek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
oczywiście że nakedem nie pojeździsz szybciej niż 140-160 kmh. Zawsze jak padnie takie stwierdzenie, odzywa się kozak który mógłby jeździć cały dzień 250 kmh, ale w jakich warunkach? W lesie, gdzie wiatru prawie nie ma? Polecam wyjazd np na autostradę, tam już przy 120 kmh urywa głowę<br><hr>zKomentatorzy napisał(a):Nie wiem czemu tutaj często kiedy testujecie nakeda mowicie ze przy 140 zrywa z siedzenia.
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam... Chcialem zapytac bo pewnie z wiecej piecow chleb jadles, czy takie owiewki do naked bikow cos daja ?? chodzi mi o te takie kawalki plastiku ktore zaslaniaja przyzady pokladowe motocykla... miales moze stycznosc z czyms takim ?? pomaga takie cos?? bo zawsze stoi sie na rozdrozu ladny wyglad nakeda czy komfort turystyka (sporta)<br><hr>viooxKomentatorzy napisał(a):Nie wiem czemu tutaj często kiedy testujecie nakeda mowicie ze przy 140 zrywa z siedzenia.
Moze warto pocwiczyc uchwyt i wzmocnic rece zanim wsiadziecie na nakeda??...<br><hr>Kapsel<br>Komentatorzy napisał(a):Już odpowiadam. Na niektórych nakedach, gdzie kierowca ma zwartą pozycję da się pojechać więcej niż 140Podając tą wartość mam na myśli prędkość przy której da się jechać bez zbytniego zmęczenia. Jasne że da się pogonić i 220, ale w pewnym momencie jest to już męczarnia. Na VMaxie pozycja jest wygodna, ale ręce ma sie rozstawione szeroko, klatka piersiowa jest praktycznie pionowo a nóg nic nie osłania. Oznacza to, że jako kierowca stawiasz bardzo duży opór powietrzu.
<br><hr>Lovtza<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Takie dodatkowe owiewki rzeczywiście coś dają. Zazwyczaj podnoszą "znośną" prędkość jazdy o 20-30 km/h zdejmując napór powietrza z klatki. Oczywiście dużo zależy od samej owiewki, kształtu, powierzchni itd.<br><hr>LovtzaKomentatorzy napisał(a):Nie wiem czemu tutaj często kiedy testujecie nakeda mowicie ze przy 140 zrywa z siedzenia.
Moze warto pocwiczyc uchwyt i wzmocnic rece zanim wsiadziecie na nakeda??...<br><hr>Kapsel<br>Komentatorzy napisał(a):Już odpowiadam. Na niektórych nakedach, gdzie kierowca ma zwartą pozycję da się pojechać więcej niż 140Podając tą wartość mam na myśli prędkość przy której da się jechać bez zbytniego zmęczenia. Jasne że da się pogonić i 220, ale w pewnym momencie jest to już męczarnia. Na VMaxie pozycja jest wygodna, ale ręce ma sie rozstawione szeroko, klatka piersiowa jest praktycznie pionowo a nóg nic nie osłania. Oznacza to, że jako kierowca stawiasz bardzo duży opór powietrzu.
<br><hr>Lovtza<br>Komentatorzy napisał(a):Witam... Chcialem zapytac bo pewnie z wiecej piecow chleb jadles, czy takie owiewki do naked bikow cos daja ?? chodzi mi o te takie kawalki plastiku ktore zaslaniaja przyzady pokladowe motocykla... miales moze stycznosc z czyms takim ?? pomaga takie cos?? bo zawsze stoi sie na rozdrozu ladny wyglad nakeda czy komfort turystyka (sporta)<br><hr>vioox<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jak nie ma?? pewnie ze jest,uzywa sie go podczas manewrowania statkiem;p<br><hr>PawelKomentatorzy napisał(a):nie ma takiego pojęcia jak zwrot przez burtę, a tak poza tym to fajny artykulik<br><hr>filik<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Juz od jesieni 2008 r. mialem zarezerwowanego vMax'a, ale niestety przed odbiorem podrozal z 69K do 89... wiec zdecydowalem sie w czerwcu na maksymalnie wyposazone BMW k1300r - ktore potanialo w negocjacjach z 74 do 60K.Komentatorzy napisał(a):Nie wiem czemu tutaj często kiedy testujecie nakeda mowicie ze przy 140 zrywa z siedzenia.
<br><hr>Lovtza<br>Komentatorzy napisał(a):Witam... Chcialem zapytac bo pewnie z wiecej piecow chleb jadles, czy takie owiewki do naked bikow cos daja ?? chodzi mi o te takie kawalki plastiku ktore zaslaniaja przyzady pokladowe motocykla... miales moze stycznosc z czyms takim ?? pomaga takie cos?? bo zawsze stoi sie na rozdrozu ladny wyglad nakeda czy komfort turystyka (sporta)<br><hr>vioox<br>
Jednym z elementow opcjonalnego wyposazenia jest niepozorna szybka - nazywana 'sportowa'. Efekt dzialania tej owiewki jest taki, ze caly odcinek A4 z wroclawia do katowic mozna przejechac nie zwalniajac ponizej 170.
... Potem zrobilem jeszcze 300 km - uprzedzajac pytania
.
Co do samych wrazen z jazdy K1300R - jesli ktos z Fanow vMaxa jest zainteresowany - chetnie opowiem

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jestem szczęścliwym posiadaczem Vmax i dzięki zaliczce udalo mi się go kupić w pierwszej cenie 69K.Komentatorzy napisał(a):Nie wiem czemu tutaj często kiedy testujecie nakeda mowicie ze przy 140 zrywa z siedzenia.
Moze warto pocwiczyc uchwyt i wzmocnic rece zanim wsiadziecie na nakeda??...<br><hr>Kapsel<br>Komentatorzy napisał(a):jasne ze polecisz nawet duzo wiecej niz 140 i wcale zadne cwiczenie nie sa potrzebne, ale pytanie brzmi jak dlugo?<br><hr>rys<br>
W tym toku objechałem nim Balaton ( 3200 km) do okoła i jedyny problem jaki miałem to ,że bagaż woził mi kolega ( już pojawily się kufry)Więc w przyszłym sezonie nie bedzie problemu.I zasięg przy ostym dzidowaniu potrafi łyknąć 10 l więc zasięg z rezerwą to 150 km

<br><hr>Ojro
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a ja szczęśliwie go nie posiadamKomentatorzy napisał(a):Nie wiem czemu tutaj często kiedy testujecie nakeda mowicie ze przy 140 zrywa z siedzenia.
Moze warto pocwiczyc uchwyt i wzmocnic rece zanim wsiadziecie na nakeda??...<br><hr>Kapsel<br>Komentatorzy napisał(a):jasne ze polecisz nawet duzo wiecej niz 140 i wcale zadne cwiczenie nie sa potrzebne, ale pytanie brzmi jak dlugo?<br><hr>rys<br>Komentatorzy napisał(a):Jestem szczęścliwym posiadaczem Vmax i dzięki zaliczce udalo mi się go kupić w pierwszej cenie 69K.
W tym toku objechałem nim Balaton ( 3200 km) do okoła i jedyny problem jaki miałem to ,że bagaż woził mi kolega ( już pojawily się kufry)Więc w przyszłym sezonie nie bedzie problemu.I zasięg przy ostym dzidowaniu potrafi łyknąć 10 l więc zasięg z rezerwą to 150 km.Co do ochrony przed wiatrem trudno mi się zgodzić ,że 140 km/h to koniec komfortowej jazdy.Jestem wysoki i bez problemu trzymałem 160-180 km/h w pogoni za kolegami na turystycznych BMW to zasługa zegarów ,którę spełniają funkcję małej szyby.Jednak obiektywny pewnie nie jestem bo pokochałem mój parowóz:)
<br><hr>Ojro<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zwrot się robi przez rufę albo sztagKomentatorzy napisał(a):nie ma takiego pojęcia jak zwrot przez burtę, a tak poza tym to fajny artykulik<br><hr>filik<br>
Komentatorzy napisał(a):jak nie ma?? pewnie ze jest,uzywa sie go podczas manewrowania statkiem;p<br><hr>Pawel<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Arykulik w zasadzie prawdziwy - akurat w kwietniu kupiłem tą zabawkę.
Parę uwag do dwóch stwierdzeń -o dłużych prędkościach i gdzie tym jeździć.
ogranicznik ma na 235 a nie 220 jak pisze autor i moze niezbyt komfortowo ale bez specjalnego dramatu da sie tyle jechać. przy 140 z powodu odpowiednio ukształtowanej lampy przedniej niezbyt wieje i spokojnie da sie taką prędkością jechac.
A gdzie tym jeździć ? - wszędzie - np. hel - warszawa w weekendowych korkach 3,5 godziny z przerwami bez wielkiego napinania się i ryzykowania zostania dawcą.
Jedzie siÄ™ nim wygodnie jak na kanapie - rewelacyjna pozycja.
No a na koniec najważniejsze - takiego odejścia nie ma nic co się po drogach porusza !!!!!!!!<br><hr>Mad Dog
Parę uwag do dwóch stwierdzeń -o dłużych prędkościach i gdzie tym jeździć.
ogranicznik ma na 235 a nie 220 jak pisze autor i moze niezbyt komfortowo ale bez specjalnego dramatu da sie tyle jechać. przy 140 z powodu odpowiednio ukształtowanej lampy przedniej niezbyt wieje i spokojnie da sie taką prędkością jechac.
A gdzie tym jeździć ? - wszędzie - np. hel - warszawa w weekendowych korkach 3,5 godziny z przerwami bez wielkiego napinania się i ryzykowania zostania dawcą.
Jedzie siÄ™ nim wygodnie jak na kanapie - rewelacyjna pozycja.
No a na koniec najważniejsze - takiego odejścia nie ma nic co się po drogach porusza !!!!!!!!<br><hr>Mad Dog
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
producent najwyrazniej ustalil taka cene aby moto mialo charakter ekskluzywny.kto ma go kupic to i tak go kupi.<br><hr>marcinoo76Komentatorzy napisał(a):Nie wiem czemu tutaj często kiedy testujecie nakeda mowicie ze przy 140 zrywa z siedzenia.
<br><hr>Lovtza<br>Komentatorzy napisał(a):Witam... Chcialem zapytac bo pewnie z wiecej piecow chleb jadles, czy takie owiewki do naked bikow cos daja ?? chodzi mi o te takie kawalki plastiku ktore zaslaniaja przyzady pokladowe motocykla... miales moze stycznosc z czyms takim ?? pomaga takie cos?? bo zawsze stoi sie na rozdrozu ladny wyglad nakeda czy komfort turystyka (sporta)<br><hr>vioox<br>Komentatorzy napisał(a):Juz od jesieni 2008 r. mialem zarezerwowanego vMax'a, ale niestety przed odbiorem podrozal z 69K do 89... wiec zdecydowalem sie w czerwcu na maksymalnie wyposazone BMW k1300r - ktore potanialo w negocjacjach z 74 do 60K.
Jednym z elementow opcjonalnego wyposazenia jest niepozorna szybka - nazywana 'sportowa'. Efekt dzialania tej owiewki jest taki, ze caly odcinek A4 z wroclawia do katowic mozna przejechac nie zwalniajac ponizej 170.
... Potem zrobilem jeszcze 300 km - uprzedzajac pytania
.
Co do samych wrazen z jazdy K1300R - jesli ktos z Fanow vMaxa jest zainteresowany - chetnie opowiem<br><hr>k1300|montauk<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Bacrdzo się mi podoba ale nie kupiłbym nawet gdybym był miliarderem-powód- mam 170cm i 62kg wagi. Dlaczego nie zrobią czegoś takiego o pojemności np.-750??? Jakośbym się na niego wdrapał, a i cena byłaby bardziej przystępna<br><hr>sorbi
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości