sprzeglo nsr nowe tarcze i sie slizga;/ pomozcie
• Strona 1 z 1
sprzeglo nsr nowe tarcze i sie slizga;/ pomozcie
siemka kupilem tarcze sprzeaglowe do nsrki nowki za 150zl bo chcialem wymienic bo na starych nie chcial luz wchodzic i minimalnie ciagnelo ale nie slizgalo sie no i troche mnie to wkurzalo wiec kupilem nowe zeby luz wchodzil na postoju. wiec wymoczylem je godzinke w oleju tak jhak zalecano rozkrecilem pokrywe spreznki itp stare tarcze wyjelem wsadzilem nowe tych podkladek miedzy tarczami nie pomylilem ta jedna inna tarcze wsadzilem tez w to samo miejsce czyli na sama gore. przy skladaniu jak juz chciualem pokrywe zakladac patrze a tu jakas duza podkladka miala slady tak jakby od lozyska byla wyslizgana ktore jest tam na tym docisku takie malutkie wiec podklade polozylem na lozysko zalozylem klape poskrecalem olejem zalalem i za tydzien przyszedlem by je sprtawdzic. wiec odpalilem i przy 7/8 i do konca obrotow sie starszniew slizga przy mniejszych nie ale za to ciagnie i nie da rady go wyregulowac no i nie wiem o co chodzi spac po nocach nie moge przez to. moze tej podkladki tam nie powinno byc uciska ona sprezynki i nie dociska do konca?? pomozcie prosze:))
honda nsr 125 z podrasowanym silnikiem:) | | www.fasttec.fora.pl
-
pawlo89 - Świeżak
a wyregulowales klame sprzegla?? najlepiej tak ze jest luzna ze jak stoi to mozesz bez oporu ja nacisnac jakies ok0,5cm??? jesli jest luz na lince to opbawiam sie ze moze byc to cos powazniejszego albo trefne sprzeglo;/
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
JUZ JEST DOBRZE PODKLADKE MIALEM WRZUCIAC NA KOSZ SPRZEGLOWY A NIE NA LOZYSKO DOCISKU:)
honda nsr 125 z podrasowanym silnikiem:) | | www.fasttec.fora.pl
-
pawlo89 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa