Koniec sezonu :(
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Koniec sezonu :(
Witam koledzy jestem tu nowy i posiadam Honde Cbr F2 z 92r.to mój pierwszy motor. Mam takie pytanko przed odstawieniem go do garażu na zime, co powinienem zrobić np. czy lepiej wykręcić akumulator na zime żeby ko szlak nie trafił i czy trzeba spuścić płyn z chłodnicy na zime, bo nie wiem w sumie co tam jest, prosze o jakieś wskazówki, dzięki i pozdrawiam 

-
FasterFox - Świeżak
przepros i wyjdz.... jaki ku.....wa koniec sezonu?? sezon w polsce trwa caly rok .... nie ma sniegu jest jazda...!!!:) ja przed sezonem nic nie robie.....zapalam ew. raz w tygodniu...a przewaznie konczy sie to jakias mala rajderka...a pozniej katarem..... 

habba babba!
-
palgumeniedusze - Stały bywalec
przepraszm ze cie obrazilem.... ale ku...wa jego m.c co chcesz z tym moto robic w zime....wez go do lozka....
odpal go raz w tygodniu i tyle....ew zrob mu loda co drugi dzien 

habba babba!
-
-
laser - Bywalec
plytki to jestes ty jest na tym forum sporo napisane o zimowaniu motocykla....wystarczy ruszyc puszka...jak widac nie dalo rady w twoim przypadku.... a jesli chcesz odpowiedz prosze bardzo ... musisz kupic 2 podnosniki przod -tyl podnies go zeby nie stal na gumach w jednym miejscu zakryc motocyklowi rure zalac go do pelna i tyle... no i oczywiscie muszisz mu zrobic loda 2 raqzy w tygodniu....
habba babba!
-
"uzyje palki" .....zbokol.....!!!! no i tym sposobem mamy kolejny idotyczny i niepiotrzebny temat!!!
habba babba!
-
Akumulator wyjmij i przezimuj w domu, ewentualnie w kotłowni.
Płyn sprawdz, jeśli to naprawde płyn to spoko... Nie zamarźnie, jeśli to woda, to jak zamarźnie mocno to możesz po zimie szukać drugiego silnika z całym chłodzeniem (może pęknąć blok, głowica, rozerwać węże, chłodnice etc).
Zalej zbiornik do pełna, aby na jego ściankach nie osadzała się i nie mieszała z paliwem para wodna, co zaskutkować, też może rdzą. Tłumik zakryj... Powłokę lakierniczą wysmaruj jakąś wazeliną, podobnie obicie kanapy (ja do kanapy to krem Nivea stosuje)
Płyn sprawdz, jeśli to naprawde płyn to spoko... Nie zamarźnie, jeśli to woda, to jak zamarźnie mocno to możesz po zimie szukać drugiego silnika z całym chłodzeniem (może pęknąć blok, głowica, rozerwać węże, chłodnice etc).
Zalej zbiornik do pełna, aby na jego ściankach nie osadzała się i nie mieszała z paliwem para wodna, co zaskutkować, też może rdzą. Tłumik zakryj... Powłokę lakierniczą wysmaruj jakąś wazeliną, podobnie obicie kanapy (ja do kanapy to krem Nivea stosuje)
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Ścigacz.pl
Re: Koniec sezonu :(
FasterFox napisał(a):Mam takie pytanko przed odstawieniem go do garażu na zime, co powinienem zrobić
Spalić gumę przed garażem

A potem bak na full, aku do domciu, jak nie wiesz co masz w chłodnicy to lepiej spuść, moto pod kocyk co by się nie kurzyło i gitara

Wypadki chodzą po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
mozesz jeszcze spuscic paliwo z gaznikow. zaloz torbe na wydech zeby nic nie powchodzilo. Chlodnice
napelnij plynem do chlodnic ;p o odpowiedniej temp zamarzanaia. Aku laduj co 2 tygodnie lub co miesiac.

-
Seba_ER5 - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2