ProszÄ™ o fachowÄ… pomoc!
• Strona 1 z 1
ProszÄ™ o fachowÄ… pomoc!
Witam serdecznie Wszystkich. Proszę o fachową pomoc. Kupiłem mini choppera o pojemności do 49cc niestety nie posiada łańcucha napędowego a ja za bardzo nie wiem jaki dobrać i czym się kierować
proszę o pomoc jaki łańcuch dobrać i gdzie go mogę kupić. Przednia zębatka napędowa posiada 17 zębów, a tylna 33 zęby. Z góry dziękuję za fachowe doradztwo. Pozdrawiam M. S.

- mietek633
- Świeżak
Odkręć zembatke, umyj ją do chysta i zapakuj do autka, ale wcześniej zmierz miarką (polecam krawiecką ładnie owiniesz to będzie dokładny wynik) długość łańcucha, owiń normalnie miarkę na zembatki i tak jak łańcych idzie zmierz jego długość.
W aucie masz kartkę z szacowaną długością i zambatką... Jedziesz do sklepu z częściami motocyklowymi i staracie się z gościem dobrać coś pod zembatkę i długość...
ZABIERZ PARAGON. Przymiarke zrób tak, żeby wrazie czego można było łańcuch spowrotem spakować i zamienić na inny, czyli nie usyf go w smarze. Pamiętaj, że od za długiego łańcucha możesz zdjąć ogniwko. Nie zniszcz pudełka. Albo będzie ci potrzebne przy wymianie łańcucha, albo na przyszłość jak będziesz kupował drugi raz
Myśle, że w miare prosto to opisałem... Pozdrawiam
W aucie masz kartkę z szacowaną długością i zambatką... Jedziesz do sklepu z częściami motocyklowymi i staracie się z gościem dobrać coś pod zembatkę i długość...
ZABIERZ PARAGON. Przymiarke zrób tak, żeby wrazie czego można było łańcuch spowrotem spakować i zamienić na inny, czyli nie usyf go w smarze. Pamiętaj, że od za długiego łańcucha możesz zdjąć ogniwko. Nie zniszcz pudełka. Albo będzie ci potrzebne przy wymianie łańcucha, albo na przyszłość jak będziesz kupował drugi raz
Myśle, że w miare prosto to opisałem... Pozdrawiam
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości