Yamaha blaster 200cc - czy to dobry zakup???
• Strona 1 z 1
Yamaha blaster 200cc - czy to dobry zakup???
Witam!!!
Mianowicie moim problemem jest fakt iż mam na wydanie na quada 6000zł, a jedynym najowocniejszym zakupem wydaje mi się była by yamaha blaster 200cc rocznik od 2003-2005, czyli wersja po liftingu. Za tą kasę widziałem też kilka egzemplaży hondy big red oraz hondy fourtrax, tyle że są to quady przeprawowe a ja zaś wolę quady sportowe i za te pieniądze są tylko stare roczniki (od 1997 do 2000) i te wersje brzydko wyglądają. Widziałem też kavasaki kvf 360 z 2003 ale ten zaś był tylko jeden w takiej cenie i wydaje mi się że to podpucha.
Mam do was kilka próśb:
- Jeśli są inne markowe i bezawaryjne quady to proszę powiedzcie jakie.
- czy yamaha blaster 200cc jest w miarę bezawaryjna na ile starcza pełny bak paliwa przy dość szarmanckiej jeździe???
- który z tych trzech quadów wyżej wymienionych byście mi polecili???
z góry dzięki!!
Mianowicie moim problemem jest fakt iż mam na wydanie na quada 6000zł, a jedynym najowocniejszym zakupem wydaje mi się była by yamaha blaster 200cc rocznik od 2003-2005, czyli wersja po liftingu. Za tą kasę widziałem też kilka egzemplaży hondy big red oraz hondy fourtrax, tyle że są to quady przeprawowe a ja zaś wolę quady sportowe i za te pieniądze są tylko stare roczniki (od 1997 do 2000) i te wersje brzydko wyglądają. Widziałem też kavasaki kvf 360 z 2003 ale ten zaś był tylko jeden w takiej cenie i wydaje mi się że to podpucha.
Mam do was kilka próśb:
- Jeśli są inne markowe i bezawaryjne quady to proszę powiedzcie jakie.
- czy yamaha blaster 200cc jest w miarę bezawaryjna na ile starcza pełny bak paliwa przy dość szarmanckiej jeździe???
- który z tych trzech quadów wyżej wymienionych byście mi polecili???
z góry dzięki!!
- kulkassoo29
- Świeżak
wypowiem się tylko na temat blasterka. przy zakupie najważniejsze co masz sprawdzić to stan silnika !!!!!! jest to dwusów więc ma dość spory apetyt na paliwko no i żywotność silnika też nie jest najlepsza. Przejedziesz jakieś 4 sezony i kapitalka! i jeszcze jedno. jest to mały quad więc jeśli jesteś wysoki to nie będzie co komfortowo i będziesz śmiesznie wyglądać
co do innych podzespołów to niezawodność pierwsze klasa! jeszcze jest kilka sprzętów
Yamaha Big Bear 350cc.
Yamaha Breeze
honda trx 250 polecam sprzęt bo jest on nie do zajechania
kymco 250 i 300

Yamaha Big Bear 350cc.
Yamaha Breeze
honda trx 250 polecam sprzęt bo jest on nie do zajechania
kymco 250 i 300
- maciek805
- Świeżak
ale kasa...
Wiem i myślałem o hondzie trx 250 ale to wszystko nie na moją kasę
Na allegro i otomoto znalazłem tylko (z markowych) blasterki i 1 warrior a myslałem nad blasterką, pojeżdże 1-2 sezony hciałbym kupić yamahę banshee 350 ma 54km (abo 56) i już na niej jeździłem. wiem że to 2 suwy no ale na 4 suwa mnie nie stać. Nie kupie przecież bashana abo kingwaya bo to sie rozleci po 1 jeździe.
Nie ważne ile pali.
Ważne żeby był w miare bezawaryjny, bo ZWYkłe rzeczy typu tłok, uszczelki, naped to ja wiem bo to trzeba wymieniać ale żeby np. skrzynia sie nie jebala
Z góry dzieki
Na allegro i otomoto znalazłem tylko (z markowych) blasterki i 1 warrior a myslałem nad blasterką, pojeżdże 1-2 sezony hciałbym kupić yamahę banshee 350 ma 54km (abo 56) i już na niej jeździłem. wiem że to 2 suwy no ale na 4 suwa mnie nie stać. Nie kupie przecież bashana abo kingwaya bo to sie rozleci po 1 jeździe.
Nie ważne ile pali.
Ważne żeby był w miare bezawaryjny, bo ZWYkłe rzeczy typu tłok, uszczelki, naped to ja wiem bo to trzeba wymieniać ale żeby np. skrzynia sie nie jebala
Z góry dzieki
- kulkassoo29
- Świeżak
a zmiescil bys sie w kwocie 6300 ?polecam kymco. jest to czterosuw i naprawde sprzęt nie9 do zdarcia. Naprawda polecam ci jego zakup
http://www.allegro.pl/item736164816_kym ... x_yfz.html
http://www.allegro.pl/item736164816_kym ... x_yfz.html
- maciek805
- Świeżak
Lepiej uzbieraj jeszcze 1000zł i kup sobie yamahe blaster 200. http://moto.allegro.pl/item744678784_ya ... tanio.html

- cinekkk2
- Świeżak
cinekkk2 napisał(a):Kymco to jednorazówka, nie polecam tego quada chyba, że chcesz tylko po ulicy pojeździć. W teren sie nie nadaje (za niskie zawieszenie) i w dodatku automat![]()
Co ty gadasz ! Mam kymco mam przebieg 10 tysięcy i żadnej awarii! w terenie tez spoko. automat bardzo dobrze działa. Jest wiele ludzi którzy chwalą tego quada, a jeśli chodzi o zawieszenie to miękkie jest tylko kymco mxu 300 a jest jest krx oraz maxxer kolego !
Kup go

- maciek805
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości