Zobacz wÄ…tek - Aprillia Rs !25 , Yamaha YZF-R125 , Honda CBR 125R
NAS Analytics TAG

Aprillia Rs !25 , Yamaha YZF-R125 , Honda CBR 125R

i inne małe pojemności
_________

Aprillia Rs !25 , Yamaha YZF-R125 , Honda CBR 125R

Postprzez kaktu$ » 31/8/2009, 17:27

Witam ! Ten temat będzie rozległy , więc aby potem przejść do sedna powiem powoli o co kaman . Mam narazie 13 lat ( 29 wrzesień - 14 ) i narazie interesowałem sie autami , lecz nagle gdy dostałem skuter ,w moją krew wpłynęła na dobre ,,motocyklowa benzyna,, jak to mówi mój wujek XD . Za ok . 3 /4 lata mam zamiar przerzucić się na coś większego 125ccm , gdy bede mieć prawko A1 (jeżeli nie zmienią sie przepisy dotyczące prawa jazdy ) . Dylemat jest taki , które moto wybrać na początek - który lepszy etc itd tip ... Zacznę od Aprillia RS 125 . Bardzo mi przypadła do gustu , gdyż spodobał mi sie jej wyglad . Niestety nie wiem co z osiągami , spalaniem itd ... Następnie Yamaha YZF -R125 . Pokochałem ten motor od kiedy dowiedziałem sie od mojego kolegi że coś takiego istnieje (extra!) . yamaha podoba mi sie najbardziej lecz sie dalej wacham nad jej wyborem . Znam mniej więcej osiągi i spalanie ( podobno 3,5 / 4 l ) , lecz pozostaje kwestia innych ceregieli na jej temat . W końcu Honda CBR 125R . Honda raczej mnie nie urzekła z powodu jej wyglądu ale nie wiem co z osiagami i spalaniem . Wiem że pewni do tego czasu zmienią mi sie zainteresowania i wejdą inne motory na rynek .Wiem także o konsekwencjach wiążących się z rozpoczynaniem przygody z 2-ma kołami - tata tego chciał i spodobało mi sie , więc nie musicie mnie uprzedzać . Mam takżę prośbe abyście sie powstrzymali od komentarzy typu gówn*arz , d***k ... Cena nie gra roli , jeśli znacie inne równie dobre motory podajcie nazwę . Interesują mnie koniecznie wypowiedzi posiadaczy tych motorów . Z góry thx za odpowiedzi .
kaktu$
Świeżak

Postprzez Spidey » 31/8/2009, 17:50

po 1. zmiany dotyczace A1 sie nie zmieniaja
po 2. bylo mase tematow o tych motorach wystarczy poszukac
Spidey
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê