Zobacz wątek - Ciezki dylemat: porządna skórzana kurtka...
NAS Analytics TAG

Ciezki dylemat: porządna skórzana kurtka...

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Ciezki dylemat: porządna skórzana kurtka...

Postprzez kubus » 29/8/2009, 17:59

Miedzy nogami: gsf600
Budzet: powiedzmy ze nieograniczony ;)
Cel głowny: bezpieczenstwo i poczucie bezpieczenstwa w danej kurtce
Konkurenci: Alpinestars: modele SMK vs Stage vs ATL
Typ jazdy: sportowo-turystyczna(glownie miasto i dalekie trasy za miasto, na tor raczej nie jezdze).

Zalezy mi glownie na wypowiedziach/radach uzytkownikow ktorzy maja/mieli jedna z nich lub mieli okazje je nosic lub ogladac/przymiezac.

Inne kurtki nie wchodza w gre. Poprzednio mialem tez alpine, ale model dyno. Czulem sie w niej bezpiecznie, ale dwa male wywietrzniki na ramionach to za malo. Choc nie zalezy mi tyle na wietrzeniu, co znacznie bardziej na bezpiecznstwie i na tym by kurtka byla najlepiej i najsolidniej wykonana.

Dzięki z góry za pomoc :)
03' GSF600 + Yoshimura Tri-oval (TRS)
kubus
Świeżak

Postprzez lewko » 30/8/2009, 10:47

skoro budżet nieograniczony to mozesz pomyśleć nad kombinezonem ;)
lewko
Świeżak

Postprzez Konig » 30/8/2009, 12:27

Wszystkie kurtki alpiny mają te same ochraniacze, także pojęcie bezpieczeństwa jest tutaj względne
Konig
Świeżak

Postprzez kubus » 30/8/2009, 12:44

Kombinezon odpada. Jak wytne glebe i kurtka zostanie w calosci a spodnie sie "popruja"/"przetra" to kupie nowe i tyle, podobnie na odwrot. A dwa to to ze czasem jak gdzies/do kogos pojade to wygodniej jest sciagnac kurtke i siedziec w spodniach niz w kombi ;]
spodnie juz mam skorzane alpiny, wiec na 100% bede mogl je spiac z kurtka tak jak to robilem z poprzednia ;]

nie byl bym pewien z tymi ochraniaczami, bo np w rc1 byly lepsze nieco niz te moje w modelu dyno
03' GSF600 + Yoshimura Tri-oval (TRS)
kubus
Świeżak

Postprzez Konig » 30/8/2009, 12:56

Zawsze możesz kupić kombi dwuczęściowe
Konig
Świeżak

Postprzez krydka » 4/9/2009, 11:22

Mam kurtkę Alpinestars`a ale inny model niż ty chcesz zakupić. Jakość wykonania jest naprawdę bardzo dobra, wszystko jest spasowane co do milimetra. Kurtka jest uszyta z grubej skóry i jest dość ciężka.
Jeśli w kurtce która będziesz przymierzać będą po wewnętrznej stronie przedramienia takie podłużne wstawki z elastycznego materiału, to mogę Ci powiedzieć, że w lato dają lepszą wentylacje i dopasowanie kurtki do reki ale przy niższej temperaturze trochę przez nie wieje. Podpinka w tej kurtce jest raczej symboliczna.
Wiatru szum, silnika śpiew, kręta droga oczywiście bez drzew:)
krydka
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê