natłuszczanie, a plak
• Strona 1 z 1
natłuszczanie, a plak
Witam.
Często wracam do domu gdy robi się ciemno, a wtedy owady atakują, jest ich najwięcej.
Nie jestem jakimś pedantem i nie myję moto po każdym wypadzie, ale jak już zabieram się do mycia, to mało kiedy daje radę doczyścić dobrze przód.
Ostatnio podłapałem pomysł od znajomego z natłuszczaniem przodu motocykla.
Po myciu, po wyschnięciu, psiuknąłem przód plakiem samochodowym.
Jak się okazało, po 2 dniach jazdy przetarłem tylko szmatką i robactwo bez problemu zostało usunięte.
Sposób mi się spodobał, ale czy plak nie koliduje z lakierem ?
czy może mu zaszkodzić?
Często wracam do domu gdy robi się ciemno, a wtedy owady atakują, jest ich najwięcej.
Nie jestem jakimś pedantem i nie myję moto po każdym wypadzie, ale jak już zabieram się do mycia, to mało kiedy daje radę doczyścić dobrze przód.
Ostatnio podłapałem pomysł od znajomego z natłuszczaniem przodu motocykla.
Po myciu, po wyschnięciu, psiuknąłem przód plakiem samochodowym.
Jak się okazało, po 2 dniach jazdy przetarłem tylko szmatką i robactwo bez problemu zostało usunięte.
Sposób mi się spodobał, ale czy plak nie koliduje z lakierem ?
czy może mu zaszkodzić?
-
deeshell - Świeżak
Proponuję olej "Kujawski". Taniej, patriotycznie ( plak to włoski produkt) i ekologicznie ( zamiast spreju z zaworem itd, plastikowa butelka, no i olej mniej zawiera chemii niż plak) 

-
t_racer_ - VIP Åšcigacz.pl
mój ojciec był lakiernikiem (dość dobrym) i pamiętam jak mnie ganiał jak używałem plaku koło lakierni, mówił że wchodzi w reakcję z lakierem, ale z takim, który był niedawno kładziony, w Twoim przypadku nie powinno zaszkodzić, też czyszczę moto po nocnej jeździe ale mi mokra szmatka w zupełności pomaga
<a href="http://szkolnis.pl">szkolnis.pl</a>
-
Nal - Świeżak
Są też specjalne środki chemiczne które radzą sobie z takimi zaschnietymi robaczkami lub np. z kawałkami asfaltu które jakoś dostały sie na części motocykla.
Szczerze powiem, że jeszcze nie używałem Plaka do moto ale chyba dzisiaj to przetestuje
Szczerze powiem, że jeszcze nie używałem Plaka do moto ale chyba dzisiaj to przetestuje

http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości