motor z Włoch
• Strona 1 z 1
motor z Włoch
witam mam maly dylemat otoz slyszalem ze samochody jak i motory srowadzane z Włoch sa bardzo zjezdzone ale czy to prawda co do motorow bo mam okazje wziasc ale pare osob mi mowi zebym nie bral bo bedzie zjezdzony moze ktos cos sie orientuje na ten temat??
- kajtiem
- Świeżak
motocykl zajezdzony mozesz kupic wszedzie,nie tylko we wloszech. i tak samo to wszystko dziala w przeciwna strone tzn ze i dobre moto mozesz kupic wszedzie,takze we wloszech. ktos ci jakichs bajek naopowiadal z tymi motocyklami z wloch. pewnie "wielki znawca". pzdr
- pawcio8rs
- Świeżak
Narodowość nie ma nic do rzeczy. Zależy jak kto dba. Ja mam motor z Włoch i jak kupowałem to swoim stanem przewyższał motory które oglądałem z innych krajów więc nie ma regóły. Moja rodzina mieszka we Włoszech i mówią że większość nie dba pod takiem względem że są otarcia ryski itp ale jeśli chodzi o serwis to dbają bardzo. Samochody też podobno poniszczone we włoszech a jak kupiłem e klase na handel to się o nią chcieli pozabijać tutaj w Pl bo była w takim stanie.
- schwarz
- Świeżak
Mój brat przywiózł Magnę z 95' od prywatnego kolesia i była w super stanie, zadbana i bez szwanku, na dodatek taniej sporo...

-
barteckstreet - Świeżak
Witam, osobiście jeżdżę na gixerze z włoch, miałem troche alcji ale było to spowodowane moimi ubytkami wiedzy a nie faktem że był z włoch!! do momentu podpisania umowy nikt Cie nie zmusi do zakupu sprzęta - jeśli Ci sie nie spodoba albo znajdziesz cos podejrzanego zawsze możesz powiedziec "nie biorę" 

- goofy-op
- Świeżak
Ja mam sprzęt z Włoch, jak go kupowałem w tym roku, to miał 54tyś km przejechane (rocznik '00, czyli ~6tyś rocznie).
Niby dużo, ale nie powiedziałbym, że jest zajeżdżony, ale raczej prawidłowo użytkowany, biorąc pod uwagę, że u nich można jeździć prawie przez cały rok.
Jestem zadowolony, bo trafiłem na zadbany i prawidłowo serwisowany egzemplarz.
Btw, 6000km rocznie to można i u nas w PL nawinąć przez półroczny sezon.. Sam już tyle nakręciłem, a nie powiem, abym jeździł dzień w dzień.
Niby dużo, ale nie powiedziałbym, że jest zajeżdżony, ale raczej prawidłowo użytkowany, biorąc pod uwagę, że u nich można jeździć prawie przez cały rok.
Jestem zadowolony, bo trafiłem na zadbany i prawidłowo serwisowany egzemplarz.
Btw, 6000km rocznie to można i u nas w PL nawinąć przez półroczny sezon.. Sam już tyle nakręciłem, a nie powiem, abym jeździł dzień w dzień.
- devxx
- Świeżak
Z tego co widzę to motocykle z Włoch mają zadbane nie zafajdane i nie pordzewiałe kolektory wydechowe, a motorki z Anglii zazwyczaj brzydkie jakby ktoś na nich wodę smażył, ot jeżdżone po mokrym 

lepiej się spóźnić na tym świecie, niż na tamtym być za wcześnie
dziadkowo pozdrawiam
dziadkowo pozdrawiam
- dziadek_XL
- Świeżak
Dokładnie, ja z początku podchodziłem podejrzliwie, bo u mnie kolektory są właśnie w kolorze lekko wyblakło-oryginalnym
, ale nie sÄ… rdzawe.

- devxx
- Świeżak
Sam posiadam motocykl sprowadzony z Włoch. Sporo już nim jeżdżę i odpukać wszystko działa niezawodnie. Nie ma reguły na to czy motocykl z danego kraju będzie zajeżdżony czy nie.. To jest jak rzuty karne raz trafisz raz nie 

YAMAHA YZF R6 2003r.
- Pomian
- VIP Åšcigacz.pl
- devxx
- Świeżak
a najlepsze jest to ze makarony jezdza caly rok na sprzetach (pogoda) .....a na allegro 90% sprzetow sprowadzonych z wloch ma maks 33 tys nakulane 

habba babba!
-
palgumeniedusze - Stały bywalec
No z tym akurat się niestety nie do końca mogę zgodzić.
Sporo z nich ma skuter (do codziennej jazdy po mieście) oraz motocykl do wypadów po za miasto. (Znam kilku włochów i są to informacje od nich), jeszcze jedno co słyszałem, mają sporo małych torów (typ Radom lub Lublin) i czasami mają o2o przeznaczone tylko do jazdy tam, ale to już mniej przypadków.
Pomimo tego że mają inny klimat to i tak nie jeżdżą cały rok - różne regiony inna pogoda.
Na pewno przed zakupem warto dokładnie sprawdzić motocykl który kupujemy, czasami po niektórych o2o widać że jeździły w niesprzyjającej pogodzie
Sporo z nich ma skuter (do codziennej jazdy po mieście) oraz motocykl do wypadów po za miasto. (Znam kilku włochów i są to informacje od nich), jeszcze jedno co słyszałem, mają sporo małych torów (typ Radom lub Lublin) i czasami mają o2o przeznaczone tylko do jazdy tam, ale to już mniej przypadków.
Pomimo tego że mają inny klimat to i tak nie jeżdżą cały rok - różne regiony inna pogoda.
Na pewno przed zakupem warto dokładnie sprawdzić motocykl który kupujemy, czasami po niektórych o2o widać że jeździły w niesprzyjającej pogodzie

Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości