Regler cbr 600f3 pytanie (pilne)
• Strona 1 z 1
Regler cbr 600f3 pytanie (pilne)
Witam kolegów mam takie pilne pytanie posiadam CBR600f3 z 97r. Tydzień temu wypalił mi się troszkę regulator napięcia włącznie z kostka kupiłem nowy regler z radiatorem styki i wszystko jest wyczyszczone jak być powinno z ciekawości odpaliłem moto pochodził chwilkę i regler dość się zagrzał aku powinno być dobre ma dopiero rok czasu . Jeśli ktoś wie czy w tym modelu regler sie grzeje i do ilu stopni i czy to dobrze czy źle bardzo proszę o odpowiedz na moje pytanie bo nie wiem czy mogę już pośmigać.
z góry dziękuję koledzy pozdrawiam

z góry dziękuję koledzy pozdrawiam

-
krystian160 - Świeżak
ale chciał bym wiedzieć czy jak napięcie jest dobre czy tez się tak grzeje bo zrobiłem jakieś 40km i troszkę był tylko ciepły gorzej jest jak się stoi w miejscu wtedy łapie dość szybko temperaturę napięcia mam raczej dobre ale sprawdze to
tylko nie wiem jak on się zachowuje jak napięcia sa dobre czy tez się tak grzeje to mnie bardzo ciekawi bo to mój pierwszy moto i nigdy z takim czymś nie miałem do czynienia i nie wiem ;/

-
krystian160 - Świeżak
bez paniki....jak napięcia są w porządku to jadzieme!, najlepiej jeszcze sprawdzić czy napięcia na każdym z uzwojeń alternatora jest takie samo (żółte przewody wchodzące do reglera)
dla jasności, z alternatora wychodzi prąd przemienny.
dla jasności, z alternatora wychodzi prąd przemienny.
-
zomodj - Świeżak
U młodego w SC28 spaliło kostkę to zrobiliśmy tak... Najpierw polecieliśmy do sklepu komputerowego i kupiliśmy małą tubkę pasty termicznej... Tą daliśmy między regulator, a ramę. Oddało szokująco dużo ciepła... Dodatkowo założyliśmy oryginalną lampę. (Pomyślałem, że może zostaje jakiś nad zysk prądu, który grzeje regulator)
I po problemie... Regulator siÄ™ grzeje ale nic siÄ™ nie pali, ani nie przepala
I po problemie... Regulator siÄ™ grzeje ale nic siÄ™ nie pali, ani nie przepala

Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
u mnie tez cała kostka poleciała i po 2/3cm kabli to odciąłem je i dolutowałem po kawałku nowego lutowałem wszystko co łączyłem żeby nie zaśniedziało
dzięki za odpowiedzi
pozdro przyczepności
dzięki za odpowiedzi

-
krystian160 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 38 gości