Problem z jetforce c-tech 50 Rally victories
• Strona 1 z 1
Problem z jetforce c-tech 50 Rally victories
Witam
wszystkich
mam problem z wyżej wymienionym skuterkiem
Sytuacja jest taka :
Skuter pali na dotyk kiedy dodam gazu ciągnie jak burza ale po przejechaniu paru metrów traci moc i nie ciągnie ,kiedy sie zatrzymam i poczekam pare sekund ciągnie dobrze ale za chwile dzieje sie to samo.
Dominik.git@op.pl <----Mail
wszystkich
mam problem z wyżej wymienionym skuterkiem
Sytuacja jest taka :
Skuter pali na dotyk kiedy dodam gazu ciągnie jak burza ale po przejechaniu paru metrów traci moc i nie ciągnie ,kiedy sie zatrzymam i poczekam pare sekund ciągnie dobrze ale za chwile dzieje sie to samo.

Dominik.git@op.pl <----Mail
Ostatnio edytowano 26/8/2009, 13:30 przez DominiQ_94, łącznie edytowano 1 raz
- DominiQ_94
- Świeżak
Nie to raczej nie paliwo bo jeździłem na różnych ,podejrzewam że to może być moduł zapłonowy ale wersja rally victories ma takiego nietypa dellorto i nigdzie nie można go dostać
- DominiQ_94
- Świeżak
zmień jeszcze raz świecę.. może źle ją przepaliłeś. Wstaw nową odpal go na 10 minut i niech pochodzi sobie na wolnych. potem sprawdź jak jeździ
peugeot zenith -> yamaha dt 125-> ktm sx 125-> suzuki rm 250 -> Malagutii f12-> Yamaha aerox -> Aprilia sr -> Yamaha yz 125 -> KTM sx 250 -> KTM sx 400 -> Husqvarna te 250
- szybki90
- Świeżak
Jak by był moduł to by nie odpalił. Może go albo zalewać, może mieć złą proporcje paliwa, może być brudny filtr, paliwa i powietrza. Może być brudny gaźnik, piszesz że już niektóre czynności z tych co wipisałem wykonałeś, wykonaj resztę
nsr>zzr>zx6r>r6>cbr f4i?
-
Dandi93 - Bywalec
poza modułem podejrzewałem też czujnik halla ob moduły mają blokade do obrotów i jak pokazuje mu fałszywe obroty odcina moc nie w tedy co trzeba.Mozliwe to?
- DominiQ_94
- Świeżak
kedy tylko go dostałem pierwszą rzeczą była zmiana świecy ale to nie pomogło ,więc teraz też pewnie nie pomoże
- DominiQ_94
- Świeżak
moj problem jest o tyle dziwny że to nie dzieje sie zawsze w tym samym czasie ,raz rusze i po 2 metrach go zmuli a czasami jade kilometr i nic mu nie jest
- DominiQ_94
- Świeżak
Problem rozwiązany ,wystarczyło wymontować pompę od recyrkulacji spalin jest z tyłu silnika wychodzą z niej rurki do tłumika i do airboxa.Nie wykręcałem jej całej wystarczyło wyjąć kółko które ją napędza ,jeśli ja rozkręcicie będziecie wiedzieli o co chodzi

- DominiQ_94
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości