Zobacz wątek - Kawasaki zx6r nie chce zapalać gdy się rozgrzeje
NAS Analytics TAG

Kawasaki zx6r nie chce zapalać gdy się rozgrzeje

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Kawasaki zx6r nie chce zapalać gdy się rozgrzeje

Postprzez wojbet » 24/8/2009, 20:24

Kawasaki zx6r z 1999 nie chce zapalać gdy się rozgrzeje. Mam je drugi sezon (w tamtym wszystko ok) w tym od pewnego czasu jak się rozgrzeje nie chce zapalić z rozrusznika chociaż dobrze kręci ale wystarczy je troszkę pchnąć i od razu łapie z popychu. Na zimno pali super. Może mi ktoś pomóc? Może ktoś miał podobny problem. Pozdrawiam
wojbet
wojbet
Świeżak

Postprzez cover » 24/8/2009, 20:33

Kiedyś było coś na forum że może prąd słaby i przy rozruszniku nie starcza na iskrę a przy zimnym są mniejsze opory przepływu więc pali lepiej. Ja miałem podobnie w ZX7R z 96r. wyczyściłem styki na akumulatorze i podładowałem go - u mnie pomogło. Może być też zasyfiony styk masy przy ramie/silniku zależy gdzie jest poprowadzona. Nie wiem czy u ciebie to jest ten sam problem ale warto sprawdzić.
cover
Świeżak

Postprzez macs » 24/8/2009, 20:36

Zapewne bedziesz musial kupic nowe ako,a przy okazji mozesz sprawdzic ladowanie,wyczyscic styki
macs
Bywalec

Postprzez mbied1 » 26/8/2009, 06:35

albo bardzo prawdopodobne, że zawory do regulacji
Marcin
mbied1
Świeżak

Postprzez pucek_NX650 » 26/8/2009, 15:24

Przyczyn może być kilka. W pierwszej kolejności warto sprawdzić stan akumulatora i połączeń bo to nic nie kosztuje. Jak nie masz czym to wizyta u mechanika z aku i piwkiem w ręku na pewno zda egzamin. Kiedy ostatnio zaglądałeś do luzów zaworowych? Jeśli ani Ty ani poprzedni właściciel nie pamięta kiedy to było - no cóż, trzeba zajrzeć. Jak długo chodzą już świeczki?

Gdyby aku był ok a rozrusznik kręciłby słabo i szybko by go wyładowywał to trzeba zajrzeć do rozrusznika.
pucek_NX650
Świeżak

Postprzez mirek65s » 26/8/2009, 22:10

Cytaty z innego forum

1]…”Witam, moje suzuki SRAD nie chce palic jak silnik jest rozgrzany tak w temp. od około 80 st. do gory.
Jesli odpalam na zimnym rano to bez problemu”…
2]…” Moze masz slaby akumulator ? mialem dokladnie ten sam efekt w moim moto, tzn palil na zimnym, a na cieplym juz nie chcial...
Wymienilem akumulator i po problemie ”…
1] …” Problem z paleniem zniknal, po wymianie swiec na goracym odpala bez problemu. Uuff... myslalem ze bedzie gozej.
Dzieki wszystkim za porady „”...
mirek65s
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa