hjc is-16/fg-15 vs uvex boss 525 vs nolan n84
• Strona 2 z 2 • 1, 2
dopiero dzisiaj znalazłem czas.
faktycznie cena jest tak jak mówisz, sprzedawca tłumaczy to starym zakupem.
Cen z nowej dostawy jeszcze nie zna, dopiero jutro będzie w stanie coś powiedzieć.
Kolejne co mnie interesuje to albo Polska strona HJC nie jest aktualizowana na bieżąco, albo model ten został już wycofany ze sprzedaży, albo... ja tego na ich stronie: http://www.hjc.com.pl/ (otwórz link) znaleźć nie mogę, fakt okulary noszę, ale bez przesady...
Natomiast na stronie jedynego importera w polsce ten towar jest. Hm ciekawe.
jestem ciekawy jakie ceny będa po dostawie, akurat z mojego rozmiaru był tylko jeden kolor - akurat nie ten którego szukam. obawiam się, że po dostawie wszystkie pójdą w górę więc jak masz możliwość to sobie zrób rezerwacje na ten co cię interesował
faktycznie cena jest tak jak mówisz, sprzedawca tłumaczy to starym zakupem.
Cen z nowej dostawy jeszcze nie zna, dopiero jutro będzie w stanie coś powiedzieć.
Kolejne co mnie interesuje to albo Polska strona HJC nie jest aktualizowana na bieżąco, albo model ten został już wycofany ze sprzedaży, albo... ja tego na ich stronie: http://www.hjc.com.pl/ (otwórz link) znaleźć nie mogę, fakt okulary noszę, ale bez przesady...
Natomiast na stronie jedynego importera w polsce ten towar jest. Hm ciekawe.
jestem ciekawy jakie ceny będa po dostawie, akurat z mojego rozmiaru był tylko jeden kolor - akurat nie ten którego szukam. obawiam się, że po dostawie wszystkie pójdą w górę więc jak masz możliwość to sobie zrób rezerwacje na ten co cię interesował
FZ6S '04
-
AskONE - Świeżak
No wlasnie koles nie ma tego malowania co mnie interesuje...dlatego czekam do srody, ciekawe za ile beda po dostawie, jak znam zycie to droższe. Jutro przedzwonie do niego i sie zapytam, jak cena bedzie oscylowac w tej starej to zamawiam.
Przed zamknieciem sklepu jeszcze skontaktowalem siÄ™ z tym kolesiem i sie pytam czy jak wzrosnie cena kaskow z dostawy to czy bedzie mozliwosc kupna po starej cenie z malowanie z przed dostawy... no i niestety nie da rady. Jak cena wzrosnie o 100-200zl to troche kapota, ogolnie to dziwna jest ta polityka, kask ze starej dostawy powinien posiadac taka cene caly czas albo nizszÄ….
Przed zamknieciem sklepu jeszcze skontaktowalem siÄ™ z tym kolesiem i sie pytam czy jak wzrosnie cena kaskow z dostawy to czy bedzie mozliwosc kupna po starej cenie z malowanie z przed dostawy... no i niestety nie da rady. Jak cena wzrosnie o 100-200zl to troche kapota, ogolnie to dziwna jest ta polityka, kask ze starej dostawy powinien posiadac taka cene caly czas albo nizszÄ….
-
jedrekla7 - Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
jesli chodzi o nową dostawę to niech waluta dyktuję...to rozumiem, ale dlaczego juz stary kask z przed dostawy tez podwyższają do wyższej ceny? Dobra nieważne zobaczymy jak fakty pokażą, zresztą nie o tym tu dyskusja.
-
jedrekla7 - Świeżak
siemano AskOne,
Rozmawialem dzis z kolesiem, te fg15 bede po 800zl, tamten za 630 to podobno byl 2XL dlatego taka cena byla bo im zalegal na stanie, jak jest naprawde nikt sie nie dowie.
A co do sharka to zadnego modelu nie bralem pod uwage...jak zaczynalem szuakc kasku to: nolan, agv,hkc,uvex. W piątek ma byc moj fg15 czarny mat. A Ty jaki hełmik chcesz sobie dziabnąc?
Rozmawialem dzis z kolesiem, te fg15 bede po 800zl, tamten za 630 to podobno byl 2XL dlatego taka cena byla bo im zalegal na stanie, jak jest naprawde nikt sie nie dowie.
A co do sharka to zadnego modelu nie bralem pod uwage...jak zaczynalem szuakc kasku to: nolan, agv,hkc,uvex. W piątek ma byc moj fg15 czarny mat. A Ty jaki hełmik chcesz sobie dziabnąc?
-
jedrekla7 - Świeżak
Czarny mat to to samo czego ja szukam
))
Jak ja rozmawiałem z kolesiem to mówił, że z fg-15 w starej cenie ma jeszcze eMkę w kolorze niebieskim. Ale to nie to.
O tych dużych też coś wspominał ale słuchałem tak kątem ucha więc i tak nic nie pamiętam
Cały czas zastanawiam sie jeszce nad uvexem, w przyszłym tygodniu będę się kręcil w tamtych okolicach to podskocze i ostatecznie sprawę rozwiąże
)
Pozdro

Jak ja rozmawiałem z kolesiem to mówił, że z fg-15 w starej cenie ma jeszcze eMkę w kolorze niebieskim. Ale to nie to.
O tych dużych też coś wspominał ale słuchałem tak kątem ucha więc i tak nic nie pamiętam

Cały czas zastanawiam sie jeszce nad uvexem, w przyszłym tygodniu będę się kręcil w tamtych okolicach to podskocze i ostatecznie sprawę rozwiąże

Pozdro
FZ6S '04
-
AskONE - Świeżak
mi tez chodzi ten boss 525 po glowie szczerze mowiac, ale jakos nie chce ryzykowac i jak koledzy wyżej polecają sprawdzony produkt i na fg15 sie raczej zdecyduje i tanszy o stowe, akurat na kominiare nowa bedzie.
O! przypomniało mi się, z tego uvexa bossa 525 nie bedzie czarnych matów, podobno dostawca ma jakies braki. Jak nie masz cisnienia to poczekaj.
O! przypomniało mi się, z tego uvexa bossa 525 nie bedzie czarnych matów, podobno dostawca ma jakies braki. Jak nie masz cisnienia to poczekaj.
-
jedrekla7 - Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
zobaczymy, zobaczymy.
W przyszłym tygodniu postaram się wpaść do piaseczna oraz odwiedzić "targ-moto"
w poznaniu, może tam coś ciekawego mi w oczy wpadnie.
W uvexie bardzo fascynuje mnie ta szybka...
W przyszłym tygodniu postaram się wpaść do piaseczna oraz odwiedzić "targ-moto"

W uvexie bardzo fascynuje mnie ta szybka...
FZ6S '04
-
AskONE - Świeżak
Ja mam Nolana n84 czarnego. Fajny kask ale nie jest pozbawiony wad:
- kiepskie chłodzenie(nie widzę żadnej różnicy czy przedni wlot jest zamknięty czy otwarty, podobnie z górnym) w gorące dni jest troszkę ciepło w głowę ale bez przesady
- przy blendzie ustawionej na max góra przy ponad 100km/h słychać lekko denerwujący gwizg,
- zakładanie podbródka strasznie beznadziejne i jeszcze nie udało mnie się go założyć przed założeniem kasku ;p, zakładam kask z już założony podbródkiem i jak odpadnie to chowam do kurtki i niech mi wieje po nosie :/(jeżdżę wcześnie rano gdy jest jeszcze zimno na dworze)
- w ostrym deszczu anfy fox zaparował
i ciężko sie jechało.
- anty fox wygląda jak by się pościerał na rogach na około 2/3mm
natomiast plusy:
- ładni wygląda :>
- blenda sprawdza się przy jeździe w słońcu, jak jeżdżę rano to słoneczko mam strasznie nisko i wali po oczach więc blenda zdaje egzamin
- przy założonym podbródku nic nie wieje i jest dużo ciszej
- dość łatwo ściąga się blendę i szybkę w celach umycia czy wymiany.
- lekki
- zapinanie bezproblemowe
- wygodny
- kiepskie chłodzenie(nie widzę żadnej różnicy czy przedni wlot jest zamknięty czy otwarty, podobnie z górnym) w gorące dni jest troszkę ciepło w głowę ale bez przesady
- przy blendzie ustawionej na max góra przy ponad 100km/h słychać lekko denerwujący gwizg,
- zakładanie podbródka strasznie beznadziejne i jeszcze nie udało mnie się go założyć przed założeniem kasku ;p, zakładam kask z już założony podbródkiem i jak odpadnie to chowam do kurtki i niech mi wieje po nosie :/(jeżdżę wcześnie rano gdy jest jeszcze zimno na dworze)
- w ostrym deszczu anfy fox zaparował

- anty fox wygląda jak by się pościerał na rogach na około 2/3mm
natomiast plusy:
- ładni wygląda :>
- blenda sprawdza się przy jeździe w słońcu, jak jeżdżę rano to słoneczko mam strasznie nisko i wali po oczach więc blenda zdaje egzamin
- przy założonym podbródku nic nie wieje i jest dużo ciszej
- dość łatwo ściąga się blendę i szybkę w celach umycia czy wymiany.
- lekki
- zapinanie bezproblemowe
- wygodny
-
patryk83 - Bywalec
-
SQ - Mieszkaniec forum
sory ze odkopuje temat ale tez mam taki sam dylemat jak autor "jedrekla7" niegdyś i bardzo bym chciał usłyszeć opinię o tym kasku uvex boss 525 co zakupiłeś bo właśnie mam dylemat między nim a HJC FG-15 i nie wiem na co postawić
- lachos R6
- Świeżak
już ci tłumacze to bardzo proste. kuoujesz jeden taniej a następny ju ż drożej, nie soprzedajaesz tego 1 taniej bo zabraknie ci na zakup drugiego albo twoja marża spadnie do kilku procent........tyle, jak na turystyka bierz bossa jak na coś szybszego hjcjedrekla7 napisał(a):jesli chodzi o nową dostawę to niech waluta dyktuję...to rozumiem, ale dlaczego juz stary kask z przed dostawy tez podwyższają do wyższej ceny?
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
-
kosta - VIP Åšcigacz.pl
miałem ten sam dylemat, co miałeś okazję przeczytać wcześniej.
mam fz6s i wybrałem hjc. jak na chwilę obecną to nie mam do czego się przyczepić. porownania na trasie do bossa to nie mam. jak przymierzałem w sklepie to lepiej lezał na mnie fg-15, to tez w dużej mierze wpłynęło na ostateczny wybór.
mam fz6s i wybrałem hjc. jak na chwilę obecną to nie mam do czego się przyczepić. porownania na trasie do bossa to nie mam. jak przymierzałem w sklepie to lepiej lezał na mnie fg-15, to tez w dużej mierze wpłynęło na ostateczny wybór.
FZ6S '04
-
AskONE - Świeżak
Trochę zaniedbałem temat. Co do bossa 525 jak dla mnie to jest bardzo spoko, do moich celów i jazdy wystarcza, dobrze wykonany, wygodny. Jedna rzecz do której mogę się przyczepić to otwór wentylacyjny w okolicy ust...otwiera się go ja popielniczke w aucie.
Nie smigalem na hjc 15 ale tak naprawdę koledzy to są to dwa kaski z tej samej pułki, wiec drastycznych różnic nie bedzie.
Nie smigalem na hjc 15 ale tak naprawdę koledzy to są to dwa kaski z tej samej pułki, wiec drastycznych różnic nie bedzie.
-
jedrekla7 - Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości