Jaki moment do dokręcania świec?
• Strona 1 z 1
Jaki moment do dokręcania świec?
Witam.
Dzisiaj zmieniałem świecę w swoim motorku (Rf900R)
Wykręciłem stare i wkręcam nowe - kręcę kluczem zwykły do świec i nie wiem jak mocno dokręcać dla mnie cały czas za słabo
Zostawiłem moto w garażu z wykręconymi świecami, chcę kupić klucz dynometryczny bo nie mam wyczucia w ręku, boję się że urwę, szukam na allegro ale nie mam pojęcia który kupić.
Z Jakim Momentem Trzeba Dokręcać Świecę?
Do każdego motocykla jest inny moment, jak tak to z jakim dokręcić żeby było dobrze i nie urwać?
Do tego czasu moto będzie stało w garażu
Proszę o pomoc Koledzy I Koleżanki
Dzisiaj zmieniałem świecę w swoim motorku (Rf900R)
Wykręciłem stare i wkręcam nowe - kręcę kluczem zwykły do świec i nie wiem jak mocno dokręcać dla mnie cały czas za słabo

Zostawiłem moto w garażu z wykręconymi świecami, chcę kupić klucz dynometryczny bo nie mam wyczucia w ręku, boję się że urwę, szukam na allegro ale nie mam pojęcia który kupić.
Z Jakim Momentem Trzeba Dokręcać Świecę?
Do każdego motocykla jest inny moment, jak tak to z jakim dokręcić żeby było dobrze i nie urwać?
Do tego czasu moto będzie stało w garażu

Proszę o pomoc Koledzy I Koleżanki
- Maro
- Świeżak
Zawsze na opakowaniu NGK jest podany moment lub sposób dokręcania bez klucza dynamometrycznego.
j.w. dokręcasz reką do oporu + klucz (i tu w zależności od typu świecy, zawsze na opakowaniu jest opis)
j.w. dokręcasz reką do oporu + klucz (i tu w zależności od typu świecy, zawsze na opakowaniu jest opis)
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
OK. Dziękuję Koledzy:)
Dzisiaj wkręciłem świece, tak jak mówiliście - opór i 1/2 obrotu
Na opakowani rzeczywiście piszę ile dokręcać bez klucza, nie zwracałem nigdy na to uwagi
Jeszcze raz dzięki - Pozdrawiam
Dzisiaj wkręciłem świece, tak jak mówiliście - opór i 1/2 obrotu
Na opakowani rzeczywiście piszę ile dokręcać bez klucza, nie zwracałem nigdy na to uwagi

Jeszcze raz dzięki - Pozdrawiam
- Maro
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 10 gości