Problem z chłodzeniem
• Strona 1 z 1
Problem z chłodzeniem
Witam.. Mam motor HONDA cbr 600 F3 z 97r. Od dłuższego czasu gotuje mi sie woda w chłodnicy i wetylator ciagle chodzi po przejechaniu kilku km. Niewiem w czym tkwi problem... chłodnica i zbiorniczek jest pełny...
-
kawonczyk2312 - Świeżak
Pełny czego?? Wody czy płynu?? Wada wrze w temperaturze 100stopni... Czyjnik (przynajmniej w fireblade) załącza się przy 104stopniach... Woda się wygotowuje... Sprawdzone na paradach organoleptycznie na młodego 900RR... Dalej... Mogła się "skończyć" uszczelka pod głowicą... Możesz mieć źle ustawioną mieszankę i silnik się przegrzewa... Kiedy moto miało ostatni serwis?? Nie ma problemu z rozruchem zimnego moto??
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
Jest pełny płynu. Nie ma problemu z odpalaniem zimnego. Przeglad maił robiony 3 lata temu jak go kupiłem a zaczelo sie tak dziac w zeszłym roku jak go przeciagałem na biegach do odciecia... Zaraz po odpaleniu po upływie jakichs 5 min wskazówka wuchodzi ponad polowe i zaczyna sie gotowac i wentylator ciągle chodzi. Nawet przy duzej predkosci wskazówka nie chce spasc ponizej połowy..
-
kawonczyk2312 - Świeżak
tylko skoro wiatrak sie załącza znaczy że na chłodnica ma temp.
może chłodnica zachlapana bądz jezdziła na wodzie zakamieniona i nie oddaje ciepła jak powinna
gdyby to była uszczelka to powinno chyba wyrzucić prędzej czy później płyn
może chłodnica zachlapana bądz jezdziła na wodzie zakamieniona i nie oddaje ciepła jak powinna
gdyby to była uszczelka to powinno chyba wyrzucić prędzej czy później płyn
cza być tfardym nie mientkim
- TomaszL
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości