Retbike
• Strona 1 z 1
Retbike
Witam
Przymierzam się do zakupu jakiegoś kombi i chciałem zasięgnąć Waszej opinii o retbike'u. Szukając opinii przez google najczęściej znajdywałem takie z zeszłego roku z innych for i ścigacza. Teraz wyszły już jakieś nowe modele i podobno retbike poprawiło jakość (?). Chodziło by mi np. o coś takiego http://www.retbike.pl/odziez/kombinezon ... ttack.html
Warto odwiedzić któryś ze sklepów w Poznaniu? Czy lepiej motobazar?
Przymierzam się do zakupu jakiegoś kombi i chciałem zasięgnąć Waszej opinii o retbike'u. Szukając opinii przez google najczęściej znajdywałem takie z zeszłego roku z innych for i ścigacza. Teraz wyszły już jakieś nowe modele i podobno retbike poprawiło jakość (?). Chodziło by mi np. o coś takiego http://www.retbike.pl/odziez/kombinezon ... ttack.html
Warto odwiedzić któryś ze sklepów w Poznaniu? Czy lepiej motobazar?
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
Moich 2 kumpli ma skóry z Retbike'a i sobie chwalą. O ile rękawice i buty szybko sie rozleciały to kombi jakoś się trzymają. Ale mają stare modele (sprzed 2 lat).
Ogólnie słyszałem że tekstyle mają bardzo liche a skóra w miarę przyzwoita
Ogólnie słyszałem że tekstyle mają bardzo liche a skóra w miarę przyzwoita
VFR 02'
-
navi - Świeżak
RetAttack to kombinezon z zeszłego sezonu. Tutaj masz jego test http://www.motogen.pl/laboratorium/test ... art27.html
be unique!
-
skinny500 - Świeżak
C-boolku a nie wolisz Tschula ? Sprawdzone, dobry stosunek ceny do jakości. Naprawdę chwalą te kombi 

CBR 600F 2001 | http://images37.fotosik.pl/265/e87d623e086c6f20med.png
-
jordan23 - Stały bywalec
Hej, ja mam tekstylne ubranko Retbike i właśnie zmieniam na skórę. Tak jak Jordan pisał kupuję Tschula 107 za 969zł plus przesyłka. W Retbika już się nie bawie, ciuchy (jak dla mnie) masakryczne. Słabe wykonanie, rzepy odchodzą, pełwno nitke siepie się, ale co najważniejsze jest w nim mega gorąco. Bardzo słaba membrana, a wentylacje można poczuć tylko gdy jedziesz motórem, a na dworze jest zdecydowanie zimniej. Wtedy czujesz powietrze w kombi.
Ale to jest moje zdanie, wiem że wielu użytkowników sobie chwili Retbika.

Ale to jest moje zdanie, wiem że wielu użytkowników sobie chwili Retbika.

MZ ETZ 251 -> Honda CBF 600 S -> YAMAHA FZS 1000 FAZER
-
sznajdi - Bywalec
No jak tak mówicie to sobie odpuszczę Retbika.
O Tschulu myślałem, tylko czy znajdę go w jakimś sklepie w Poznaniu? Przez allegro raczej kupować nie będę.
Najlepiej jakbym na motobazarze znalazł Modekę, wtedy to bym już nie miał problemu z wyborem...
O Tschulu myślałem, tylko czy znajdę go w jakimś sklepie w Poznaniu? Przez allegro raczej kupować nie będę.
Najlepiej jakbym na motobazarze znalazł Modekę, wtedy to bym już nie miał problemu z wyborem...

-
jordan23 napisał(a):C-boolku a nie wolisz Tschula ? Sprawdzone, dobry stosunek ceny do jakości. Naprawdę chwalą te kombi
Dziecko wyjdź z tego forum...
...PITER WCIĄŻ ŻYJE...
Stunt, panienki,imprezy,szypka jazda - to lubiem
Stunt, panienki,imprezy,szypka jazda - to lubiem
- Piter_Stunter
- Świeżak
Ja tam omijalabym Tschula szerokim lukiem. Jak kazdy towar z najnizszej polki... Jakie sa najtansze kombi na Allegro? Tschul. Tyle w tym temacie. Za cale kombi tej firmy mozna kupic co najwyzej licha kurtalke jakiejkolwiek innej, uznanej marki odziezy motocyklowej.
Never let your FEAR decide your FUTURE.
-
CalibraHunter - VIP Åšcigacz.pl
tzw. "CIUL" to ciuchy co wyglądają słabo, szyte też słabo na co dowodem jest kombiak kumpla co na TP zaliczył szlifa na treningu u wszystko super...skóra się nie starła ale za to pół nogawki na tyłku mu poszło na szwie.
Dla przykładu inny pacjent następnego dnia strzelił też na TP szlifa przed szykaną tyle, że ubrany był w coś Arlen Nessa. W sumie to śladów szlifa ledwo było szukać.
Niestety - cena czyni jakość.
coraz bardziej sie do tego przekonuje.
jedyne co jeszcze jest tanie i wygląda serio porządnie to PRX-4 probikera. Przymierzałem - jest super. Kumpel zaliczył w nim szlifa sporego na ulicy i nigdzie sie nie podarł.
A cena ok 1000zł.
Dla przykładu inny pacjent następnego dnia strzelił też na TP szlifa przed szykaną tyle, że ubrany był w coś Arlen Nessa. W sumie to śladów szlifa ledwo było szukać.
Niestety - cena czyni jakość.
coraz bardziej sie do tego przekonuje.
jedyne co jeszcze jest tanie i wygląda serio porządnie to PRX-4 probikera. Przymierzałem - jest super. Kumpel zaliczył w nim szlifa sporego na ulicy i nigdzie sie nie podarł.
A cena ok 1000zł.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Ale mi teraz namieszaliście w głowie
Mówisz, że ten Probiker dobry? A gdzie w Poznaniu mogę znaleźć to kombi, bo domyślam się, że właśnie w Poznaniu go przymierzałeś?
Może inaczej - gdzie w Poznaniu znajdę sklep, który ogólnie zajmuje się sprzedażą odzieży motocyklowej wielu marek?

Mówisz, że ten Probiker dobry? A gdzie w Poznaniu mogę znaleźć to kombi, bo domyślam się, że właśnie w Poznaniu go przymierzałeś?

Może inaczej - gdzie w Poznaniu znajdę sklep, który ogólnie zajmuje się sprzedażą odzieży motocyklowej wielu marek?
-
C-bool a powiedz ile chcesz wydać na komplet ? 1000zł ?Czy możesz np 1300-1500?Bo taka jest prawda że nie można oczekiwać cudów za 1000zł..Mówie o skórze. Za dobry kombinezon ze skóry trzeba dać 1500zł(jak się uda) wzwyż .. Niestety. Droga sprawa
-
jordan23 - Stały bywalec
Wydać mogę ok 1200 zł, bo liczyłem, że mniej więcej tyle wydałbym na kombi Shield Pro... Jednak pod uwagę wziąłem też skórzane kombi, bo zdecydowałem, że mogę się nawet nie wiadomo jak pocić, ale bezpieczniej jednak w skórze
Od razu zapytam się tutaj, żeby nowego tematu nie zakładać - muszę jeszcze sobie kupić jakieś nowe butki do 400 zł, ale w obuwiu to raczej nie jestem obeznany, więc też potrzebuję propozycji.

Od razu zapytam się tutaj, żeby nowego tematu nie zakładać - muszę jeszcze sobie kupić jakieś nowe butki do 400 zł, ale w obuwiu to raczej nie jestem obeznany, więc też potrzebuję propozycji.
-
Do 400 zł też ciężko. No ale za tą cenę ludzie często wybierają :
nitro nb101
swift torsion
adrenaline crx
Buse racing
Hmm. Nie wiem co jeszcze ...
nitro nb101
swift torsion
adrenaline crx
Buse racing
Hmm. Nie wiem co jeszcze ...
-
jordan23 - Stały bywalec
C-Bool widzisz tak jest ze wszystkim 'co kraj to obyczaj'.
Jedni piszą, że Retbike jest do niczego (ja
) a inni chwalą i jeżdżą w tym.
Inni znowu, że Tschula by omijali szerokim łukiem (CalibraHunter) a mój znajomy (Caliber) bardzo go chwali i poleca.
Też miałem nieźle namieszane w głowie, ale niestety nie stać mnie na kombinezon za 2000zł. Chciałem kupić Alpinestars, ale po podwyżce euro cena, z przed sezonu, podskoczyła jeszcze
Zastanawia mnie jedna rzecz, dużo osób (tak jak Przemo_rene) pisze, że z ceną idzie jakoś, a ciekawe w czym tak naprawdę jeżdżą bo nie wierzę, że w kombinezonach po 2500zł o których piszą
A poza tym jakoś Probikera PRX4=jakość Tschula
Ja biore kombi Tschula 107 od kolesia z Gorzowa, można zwrócić/wymienić jakby było coś nie tak. Mogę dać Tobie namiar to sobie przedzwonisz/napiszesz.
W sumie koleś jest na alle, więc możesz sobie sprawdzić.
Ale to tylko moje zdanie
Jedni piszą, że Retbike jest do niczego (ja

Inni znowu, że Tschula by omijali szerokim łukiem (CalibraHunter) a mój znajomy (Caliber) bardzo go chwali i poleca.
Też miałem nieźle namieszane w głowie, ale niestety nie stać mnie na kombinezon za 2000zł. Chciałem kupić Alpinestars, ale po podwyżce euro cena, z przed sezonu, podskoczyła jeszcze

Zastanawia mnie jedna rzecz, dużo osób (tak jak Przemo_rene) pisze, że z ceną idzie jakoś, a ciekawe w czym tak naprawdę jeżdżą bo nie wierzę, że w kombinezonach po 2500zł o których piszą

A poza tym jakoś Probikera PRX4=jakość Tschula

Ja biore kombi Tschula 107 od kolesia z Gorzowa, można zwrócić/wymienić jakby było coś nie tak. Mogę dać Tobie namiar to sobie przedzwonisz/napiszesz.
W sumie koleś jest na alle, więc możesz sobie sprawdzić.
Ale to tylko moje zdanie

MZ ETZ 251 -> Honda CBF 600 S -> YAMAHA FZS 1000 FAZER
-
sznajdi - Bywalec
Powoli pora na moje podsumowanie tematu
Każdemu kto się tutaj wypowiedział (prawie każdemu) należy się ode mnie
Ogólnie rzecz biorąc po Waszych odpowiedziach doszedłem do wniosku, że przy tej ilości kasy, którą dysponuję na kombinezon czy to będzie Retbike, Tschul czy Probiker, to już sprawa tego co lepiej na mnie leży i bardziej mi się podoba - wszystkie te kombiaki mają zwolenników i przeciwników i raczej każde nie będzie pozbawione wad.
Co do butów to dzięki jordan za podanie tych czterech propozycji, nawet się nie spodziewałem, że do tych 400 zł dam radę znaleźć takie fajne butki.. i myślę, że na któreś z nich się zdecyduję
Pozdro i dzięki za odpowiedzi & rady & opinie

Każdemu kto się tutaj wypowiedział (prawie każdemu) należy się ode mnie

Ogólnie rzecz biorąc po Waszych odpowiedziach doszedłem do wniosku, że przy tej ilości kasy, którą dysponuję na kombinezon czy to będzie Retbike, Tschul czy Probiker, to już sprawa tego co lepiej na mnie leży i bardziej mi się podoba - wszystkie te kombiaki mają zwolenników i przeciwników i raczej każde nie będzie pozbawione wad.
Co do butów to dzięki jordan za podanie tych czterech propozycji, nawet się nie spodziewałem, że do tych 400 zł dam radę znaleźć takie fajne butki.. i myślę, że na któreś z nich się zdecyduję

Pozdro i dzięki za odpowiedzi & rady & opinie

-
Ja jeszcze tylko od siebie dodam, że trochę racji w tym, że Tschul ma kiepskie wykończenie jest. Bardzo szybko popruły mi się mocowania rzepów. Jednak nie zgodzę się, że skóra jest kiepskiej jakości czy słabo wygląda. Nie, wygląda dobrze, protektory też są jak trzeba (z atestem). Myślę, że za te pieniądze (dałem niecałe 5 stówek za kurtkę) to niezły wybór. Po drobnych poprawkach krawieckich wszystko jest cacy 

http://gomoto.tv/ | naszym motorem jest pasja
-
duddits - Świeżak
-
jordan23 - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości