Problem YAMAHA R6 2000. <POMOŻCIE PROSZE> ;[
• Strona 1 z 1
Problem YAMAHA R6 2000. <POMOŻCIE PROSZE> ;[
Witam. Mam problem z motorem
Gdy motor się zagrzeje, ciężko pali, tak jakby miał za dużą dawkę paliwa. Gdy jest ciepły nie chce odpalić bez gazu, jak dodam gazu to odpali. Jest jeszcze maly problem - Pali mi 8 litrów na 100 km. To zdecydowanie za dużo. Gaźniki miałem synchronizowane nie dawno, wymienione świece, czyszczony filter powietrza. Powiedzicie co to moze byc. Jesli ktos zna odpowiedź to niech napisze. Z góry dziekuje. POZDRAWIAM.

-
marcin63135 - Świeżak
Jeżdżę tak średnio. Jeżdziłem sobie spokojnie to spalil mi 7 litrow. Poziom paliwa tez regulowalem chodzi o te srubki do dole gaznikow. Powiem szczerze ze mocy nie ma pelnej takiej jak powinien mieć. A i jak stanę na przednie kolo motor gasnie... Wy tez tak macie??? Mi sie wydaje ze to bedzie wina modułu, ale nie jestem w 100% pewny, ale musze to sprawdzic... Moge podłączyć moduł od modelu 2002??? Dzieki za post... ;]zomodj napisał(a):synchro to nie regulacja poziomu paliwa w gaźnikach i dawki, 8/100? zależy jak jeździsz, powiedzmy że to "górna" granica
-
marcin63135 - Świeżak
Jeżdżę tak średnio. Jeżdziłem sobie spokojnie to spalil mi 7 litrow. Poziom paliwa tez regulowalem chodzi o te srubki do dole gaznikow. Powiem szczerze ze mocy nie ma pelnej takiej jak powinien mieć. A i jak stanę na przednie kolo motor gasnie... Wy tez tak macie??? Mi sie wydaje ze to bedzie wina modułu, ale nie jestem w 100% pewny, ale musze to sprawdzic... Moge podłączyć moduł od modelu 2002??? Dzieki za post... ;]
-
marcin63135 - Świeżak
Sprawdz na rozgrzanym silniku kolor swiec. jesli bd czarne to zacznij od przegladniecia czy sie ssanie zamyka i daj znac. Pzdr
Ps jak pali na zimnym??
Ps jak pali na zimnym??
- Grzesiek-88
- Świeżak
Na zimnym pali idealnie (na dotyk). Dopiero jak sie rozgrzeje to nie chodzi tak jak trzeba. Poprostu chodzi tak jakby mniala za duza dawke. Motor chodzi bardzo rowno Czy ktos wie jak ustawic dawke? czy do ustawienia dawki sluza tylko srubki na dole gaznikow?
-
marcin63135 - Świeżak
A skąd wiesz że nie ma pełnej mocy ?
Jak to sprawdziłeś ?
Może powinieneś jeszcze raz zrobić gaźniki
Z doświadczenia powiem że jak moduł się uszkodzi to nawet motocykla nie uruchomisz - jeszcze nie słyszałem o padniętym module zapłonowym w R6.
Po za tym przy dynamicznej jeździe 8l/100km to norma w R6, znajomemu przy gumowaniu pali od 10 do 11.
A czy oprócz synchronizacji ktoś zaglądał do środka do gaźników ?
Jak luzy zaworowe ? kiedy były regulowane ?
Jak to sprawdziłeś ?
Może powinieneś jeszcze raz zrobić gaźniki

Z doświadczenia powiem że jak moduł się uszkodzi to nawet motocykla nie uruchomisz - jeszcze nie słyszałem o padniętym module zapłonowym w R6.
Po za tym przy dynamicznej jeździe 8l/100km to norma w R6, znajomemu przy gumowaniu pali od 10 do 11.
A czy oprócz synchronizacji ktoś zaglądał do środka do gaźników ?
Jak luzy zaworowe ? kiedy były regulowane ?
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Zawory delikatnie slychac, ale watpie ze to przez to. Powiem wam ze ja robilem silnik w tej R6. Slyszeliscie o pekaniu tuleii?? Pekly mi 2. Mam wstawiane 2 nowe tuleje. Czy ktos wie czy to jest na lukasilu czy moze nie...?? Wiem stad ze to nie ma pelnej mocy poniewaz przejechalem sie inna R6 i ciagnela lepiej o mojej.
-
marcin63135 - Świeżak
Tak, chodzi o nicasil. To jak majÄ… te motory nicasil?? Czy sa na zeliwie?? A masz schemat zozrzadu do tego motoru??
-
marcin63135 - Świeżak
Jak by rozrzad byl zle ustawiony to na zimnym by tez zle palil. Sprawdz najpierw ten kolor swiec na cieplym silniku i napisz jakie sa. Co do modulu to masz ok.Pzdr
- Grzesiek-88
- Świeżak
-
marcin63135 - Świeżak
- Grzesiek-88
- Świeżak
sprawdź luzy zaworowe, bo potrafią się zmniejszać i nie będziesz tego słychać a z twoich objawów jasno wynika, że zawory mogą być lekko wypchnięte i masz problem z odpalaniem na zimnym silniku
Marcin
- mbied1
- Świeżak
-
marcin63135 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości