Problemy z YamahÄ… tzr 80.
• Strona 1 z 1
Problemy z YamahÄ… tzr 80.
Witam, mam kilka problemów z moją Yamahą tzr 80:
1. Nie zapala, choc migacze i światła działają bez włączonego silnika.
2. Nie wiem jakie zębatki i łańcuch kupic, chciałbym uzyskac ok. 115km/h przy dobrym przyspieszeniu.
3. Jakim lakierem malowac owiewki?
4. Jak ładowac akumulator żelowy.
Z góry dziękuje;)
1. Nie zapala, choc migacze i światła działają bez włączonego silnika.
2. Nie wiem jakie zębatki i łańcuch kupic, chciałbym uzyskac ok. 115km/h przy dobrym przyspieszeniu.
3. Jakim lakierem malowac owiewki?
4. Jak ładowac akumulator żelowy.
Z góry dziękuje;)
- Wytrych99
- Świeżak
1. Soróbuj odpalic na pych. Jesli odpali to masz problem z elektryka (napisz chociaz czy rozrusznik dziala) Moesz tez miec problem ze swieca (nie daje iskry)
2.jesli chcesz predkosc i przyspieszenie jednoczesnie zaloz zebatki seryjne, albo wybierz co wolisz... predkosc czy lepsze przyspieszenie
3. nie kumam tego pytania. Idziesz do sklepu mowisz ze chcesz taki i taki lakier do owiewek motocyklowych mowisz ile go chcesz i tyle.
4. mi zalecano ladowac specjalnym prostowniekiem (ładowarka) do akumulatorow motocyklowych
Z dołu prosze
2.jesli chcesz predkosc i przyspieszenie jednoczesnie zaloz zebatki seryjne, albo wybierz co wolisz... predkosc czy lepsze przyspieszenie
3. nie kumam tego pytania. Idziesz do sklepu mowisz ze chcesz taki i taki lakier do owiewek motocyklowych mowisz ile go chcesz i tyle.
4. mi zalecano ladowac specjalnym prostowniekiem (ładowarka) do akumulatorow motocyklowych
Z dołu prosze

Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
usiadz na moto i niech ktor cie pcha. Rzuc jedenke i tak by cie pchano na sprzegle z wrzuconym biegiem Jak sie troche rozpedzisz pusc tyko sprzeglo. Powinien poszarpac i odpalic
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
Moożesz sam. Siadasz na motorze i zaczynasz normalnie biec, rozpędzisz się puszczając sprzęgło dociskasz motor(siadasz całą masą) i jedziesz (o ile odpali). Chyba że niski jesteś i nie dasz rady tak zrobić, wtedy faktycznie kolegi potrzebujesz. Napisz czy Ci odpalił !!
"Komu mam wierzyć? co nazwać zaufaniem?
Czym jest - honor, szacunek, duma, prawda ponad prawem?"
O.S.T.R. - Mówiłaś mi...
O.S.T.R. - Mówiłaś mi...
- Tokash
- Świeżak
Ok, nie w tym problem był, jeździłem długo na simsonie, ale bez rozrusznika;)
I wiem jak brac na pych, ale to było bez rozrusznika, a teraz jest. Ale już przed waszymi odpowiedziami udało się. Ale dzięki;)
Powiedzcie mi, cyz jest to mozliwe, że światła są, migacze, klakson a rozrusznik nie działa z powodu złego akumulatora?
I wiem jak brac na pych, ale to było bez rozrusznika, a teraz jest. Ale już przed waszymi odpowiedziami udało się. Ale dzięki;)
Powiedzcie mi, cyz jest to mozliwe, że światła są, migacze, klakson a rozrusznik nie działa z powodu złego akumulatora?
- Wytrych99
- Świeżak
No i się stało, zgubiłem kluczyki;/
Powiedzcie mi, jak go mogę bez nich odpalić?
Błagam!
PS: i jeszcze jedno, jeżeli niby wina tego że nie zapala to akumulator, to podczas naciskania rozrusznika powinien chociaż jakis odgłos wydawac?
Powiedzcie mi, jak go mogę bez nich odpalić?
Błagam!
PS: i jeszcze jedno, jeżeli niby wina tego że nie zapala to akumulator, to podczas naciskania rozrusznika powinien chociaż jakis odgłos wydawac?
- Wytrych99
- Świeżak
Znajdź kluczyki albo zamontuj nową stacyjke(lepiej dać komuś doświadczonemu) bo taka zabawa z kablami to nie do końca dobra jest.
"Komu mam wierzyć? co nazwać zaufaniem?
O.S.T.R. - Mówiłaś mi...
O.S.T.R. - Mówiłaś mi...
- Tokash
- Świeżak
heh tutaj nikt ci nie powie jak odpalic moto bez kluczykow. jedynie co ci poradzimy, to jak kolega napisal, rozebrac stacyjke i pojsc do serwisu aby ci kluczyk dorobili. jest to koszt max 100 zl.
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Åšcigacz.pl
wyjmij stacyjke i mu zanies moze cos dopasuje chociaz watpie, a jezeli juz to drogo to bedzie kosztowac
-
andrzej551 - Bywalec
No i są nowe problemy z moją tzr;/Gdy jade na wyzszych obrotach, bardziej odkręce manetke to najpierw ,,buczy", nie reaguje na gaz i gaśnie. Gdy jade spokojnie, zmieniam ,,szybko" biegi, to spokojnie silniczek idzie.
Drugi problem to to że rozrusznik nie działa, kupiłem już z niedziałającym, wogóle nie kręci, akumulator naładowany na 100%.
Przypuszczam że to że gasnie to wina żle ustawionego gaznika, czytalem pare artykułów o regulacji, ale może podpowiecie mi jak konkretnie w tym modelu mam to zrobic, słyszalem cos jeszcze o pływakach, że mogą za malo paliwa dostawac. I czy rozrusznik może miec cos z tym wspólnego?
Drugi problem to to że rozrusznik nie działa, kupiłem już z niedziałającym, wogóle nie kręci, akumulator naładowany na 100%.
Przypuszczam że to że gasnie to wina żle ustawionego gaznika, czytalem pare artykułów o regulacji, ale może podpowiecie mi jak konkretnie w tym modelu mam to zrobic, słyszalem cos jeszcze o pływakach, że mogą za malo paliwa dostawac. I czy rozrusznik może miec cos z tym wspólnego?
- Wytrych99
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości