yzf r125 vs cbr 125
• Strona 1 z 2 • 1, 2
yzf r125 vs cbr 125
Witam! Niedługo zamierzam kupić nowy motor zastanawiam się nad yamaha yzf r125 i honda cbr 125. Głównie interesuje mnie awaryjnosc i osiągi tych motorkow. Do tej pory jeździłem na simsonie. A i jeszcze czy przy moim wzroście 185cm nie wyglądał bym na cbrce jak na psie? Z góry dzięki 

- Czerstwy
- Świeżak
Jak masz kase na YZF-R125 to jÄ… bierz i nie patrz na nic innego, tym bardziej na CBR.
Co do awaryjności.. hehe nie sądzisz, że między starym simsonem a nową Yamahą jest niemała "przepaść"?
Co do awaryjności.. hehe nie sądzisz, że między starym simsonem a nową Yamahą jest niemała "przepaść"?

GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
skoro zastanawiasz sie miedzy r125 i cbr to zapewne wersja wtryskowa... to sa nowe motocykle najczesciej z przebiegami ok 5tys km.. w takich motorach nie robi sie kompletnie nic. wsiadasz i ijedziesz. w tych czasach nie ma mowy o awaryjnosci. w takim przypadku trzeba miec poprostu pecha...
- adamos19
- Świeżak
ja niestety trafiłem chyba na jakiegoś ulepa bo praktycznie co sezon coś się sypalotalta napisał(a):co do sima to jak sie kupi gowno i sie nie bedzie dbalo to bedzie sie psulo jak z kazdym moto
co do tych moto to yamaha jest lepsza, dodatkowo troche wieksza
- Czerstwy
- Świeżak
Jeśli byś chciał tylko lać wache i jeździć to odradzam motocykl
Użytkowanie motocykla nie ogranicza się do tego, pamiętaj, że bezawaryjność zależy od tego jak dbasz o moto. Jeśli wcale nie będziesz wymieniał oleju, płynów, itd. to nie licz na to, że motocykl odwdzięczy się bezawaryjnością.

-
Czerstwy jakie czesci kupowales? jak chinskie, tajwanskie to nie ma co w ogole rozmawiac, polskie daja rade, niemieckie i japonskie ok
zreszta nie bede zasmiecal tematu simsonem
z tej dwojki lepsza jest yamaszka i nie ma co dyskutowac
zreszta nie bede zasmiecal tematu simsonem

z tej dwojki lepsza jest yamaszka i nie ma co dyskutowac
- talta
- Mieszkaniec forum
wiadoma sprawa ze trzeba wymieniać płyny i tak też robiłem raczej zabardzo go nie katowalem no może czasami ale nie aż tak żeby się psuł. A co do tematu dzięki za pomoc zdecydowałem się na yamahe w niedzielę jadę ją obejrzeć.C-bool napisał(a):Jeśli byś chciał tylko lać wache i jeździć to odradzam motocyklUżytkowanie motocykla nie ogranicza się do tego, pamiętaj, że bezawaryjność zależy od tego jak dbasz o moto. Jeśli wcale nie będziesz wymieniał oleju, płynów, itd. to nie licz na to, że motocykl odwdzięczy się bezawaryjnością.
- Czerstwy
- Świeżak
tak ogolnie to Yamaha czy Honda to juz sa markowe motocykle i nie robia ich na odpal ze poskaladaja byle jak zeby jezdzil i tyle ... skladaja konkretnie i masz konkretny sprzet wszystko zalezy od twoich zasobow pienieznyhc ;] i od tego co chcesz, oba motory sie spisuja b.dobrze i zalezy wszystko od ciebie co ci sie bardziej podoba, jak nie masz za duzo kasy to mozesz wziasc uzywana CBR w dobrym stanie za malo kasy ;] a jezeli masz wystarczajace fundusze to Yamahe, podsumowywujac czy wezmiesz Yamahae czy CBR to i tak bedziesz zadowolny
- Spidey
- Świeżak
Tak jak Spidey napisał, jak masz dużo kasy to YZF, a jak trochę mniej to CBR. Oba motocykle mają bardzo dobre bezawaryjne silniki, wygląd kwestia gustu. Także im więcej zapłacisz tym masz coś lepszego (czyt. YZF), które już wygląda jak motocykl.
-
-
andrzej551 - Bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości