Zobacz wÄ…tek - Blokada tarczy hamulcowej
NAS Analytics TAG

Blokada tarczy hamulcowej

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Blokada tarczy hamulcowej

Postprzez kasztan » 8/8/2009, 19:19

Zamierzam kupić blokadę na tarczę hamulcową i nie wiem jaką kupić. Zdarza mi się zostawiać moto na 1 albo 2 godziny na mieście w dzień lub podwieczór i dlatego chcę dodatkowo zabezpieczyć moto. Dodam, że mam juz alarm, ale chcę jeszcze coś. O co mi chodzi, mianowicie są blokady małe z bolcem 5mm które zakłada się w dziurę tarczy wentylowanej i blokady większe z bolcem 10mm na całą tarczę. Myślałem o tej małej blokadzie na dziurę firmy Abus. Czy to wystarczy czy lepiej tę większą?
kasztan
Świeżak

Postprzez Czester » 8/8/2009, 20:27

Jak mają Ci zaj*bać moto to i tak to zrobią.
Widziałem gdzieś ostatnio chyba na Allegro fajną blokadę, którą wkręcało się zamiast lewego podnóżka.
Jak trzeba założyć blokadę to zdejmuje się ten podnóżek
i zakłada się go na tarczę (dosyć ciekawa konstrukcja).
Zapobiega to zapominaniu o blokadzie i ruszaniu z blokadą na tarczy. Jak chcesz wbić bieg to zauważasz, że nie masz podnóżka i przypominasz sobie wtedy, że nie zdjąłeś blokady z tarczy :)
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
Czester
Administrator

Postprzez limak14 » 9/8/2009, 21:10

CzesterTX napisał(a):Zapobiega to zapominaniu o blokadzie i ruszaniu z blokadą na tarczy. Jak chcesz wbić bieg to zauważasz, że nie masz podnóżka i przypominasz sobie wtedy, że nie zdjąłeś blokady z tarczy :)

Do takich rzeczy służą przypominacze za 5 zł
Dobrymi blokadami są blokady XENNA z wbudowanym alarmem. Natomiast tańszą alternatywą może być np. OXFOR Titanium
limak14
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez caliber1986 » 11/8/2009, 19:28

"Dobrymi blokadami sÄ… blokady XENNA z wbudowanym alarmem". Dokladnie. Zamierzam taka nabyc w najblizszym czasie :)
Ostatni rok na UAM :) | www.moto-diablo.pl | Chica booooom - http://www.youtube.com/watch?v=WRE6ssTulcI&feature=fvw | ZX6R 2005 ----> RN19 2008 :))))
caliber1986
Bywalec

Postprzez duddits » 11/8/2009, 20:10

Nie Xenna, tylko Xena :)
Mam taką blokadę z tym, że bez alarmu (bo mam fabryczny immobiliser).
Dokładnie ten model:
http://www.moto-akcesoria.pl/product_info.php?products_id=23256 (otwórz link)
Warto też sobie wyrobić szybko nawyk jej zdejmowania przed ruszeniem ;)
http://gomoto.tv/ | naszym motorem jest pasja
duddits
Świeżak

Postprzez krydka » 12/8/2009, 18:51

A ja widziałem jak facet miał w skuterze wpiętą kłódkę:)
A tak na serio, to jeśli zostawiasz tylko na mieście w miejscu widocznym to nie potrzebujesz jakiś wielkich zabezpieczeń, a tym bardziej blokad z alarmem-przecież alarm już masz. Podejrzewam, że Twój motocykl posiada również blokadę kierownicy. Kup jakąś w miarę przyzwoitą blokadę i przypominajkę.
Tylko najlepiej, żeby kluczyk od blokady nie był w kształcie rurki z ząbkami, bo widziałem mnóstwo filmików, jak można taka blokadę otworzyć plastikowa rurka o tej samej średnicy;)
Wiatru szum, silnika śpiew, kręta droga oczywiście bez drzew:)
krydka
Świeżak

Postprzez AnyaR6 » 13/8/2009, 11:43

Ja mam Xsene z alarmem, ale niestety muszę ją wyczyścić chyba, bo ostatnio nie reaguje nawet, jak się ją kopnie :/
Poza tym jest ok, solidny sprzęt, no i alarm ratuje przed próbą ruszenia z blokadą na tarczy, co niestety czasami się zdarza :/
Ride as You'll Live Forever.. Live as You'll Die Today
AnyaR6
Świeżak

Postprzez kasztan » 13/8/2009, 21:24

Tak jak chciałem kupiłem blokadę ABUS z bolcem 5 mm i musze jeszcze kupić przypominajkę, w Larssonie nie mieli, ale może dostanę tam gdzie dorabiają klucze. Blokada ma tylko spełnić dodatkową funkcję bo alarm, blokadę kierownicy i immobilajzer moto już ma. No ale AC nie ma. Mam nadzieję, że na pozostawianie moto tak na 2 godziny na mieście w dzień wystarczy a ja będę czuł się pewniej.
kasztan
Świeżak

Postprzez Stiff » 16/8/2009, 12:36

Kłódka GERDY, łańcuch taki gruby z atestem i owinąć tylne koło :)
Tego nie da się nie zauważyć a jak mają rypnąć sprzęta to i tak rypną choćby z garażem mieli targać
|||=||| ((O)) |||\\||| ||D)) ///=\\\
=====CBR 600 F4i Sport=====
Stiff
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

na górê