Synchro i regulacja gaźników pod koniec sezonu
• Strona 1 z 1
Synchro i regulacja gaźników pod koniec sezonu
Witam. Mam takie pytanie czy jest sens robić czyszczenie regulacje i synchronizacje gaźników pod koniec sezonu kiedy przez zimę motocykl będzie odpalany raz na miesiąc, ale nie że odpalić i zgasić ale tak żeby silnik zagrzac i przejechać się trochę wokół komina. Czy jest sens robić to przed odstawieniem motocykla do garażu ? Bo akurat robię kilka rzeczy przy moto w serwisie i niewiem czy przy okazji zrobić te gaźniki?
- karolek850
- Świeżak
zrób (jeśli słyszysz ze już czas) bo to dużo nie kosztuje a do końca sezonu rzeczywiście troche zostało+bedziesz miał spokój na początku następnego takich zabiegów nie przeprowadza sie co pol roku
pzdr.
pzdr.
-
pawulon03 - Świeżak
no wszystko jest ok ale chcialem zrobic kilka rzeczy przy moto nie zwiazanych z silniekiem wiec mam takkie pytanie czy gazniki nie zajdą syfem przez zime tak ze cale czyszczenie regulacja i synchro pojdzie sie walić
jak lepiej to robic to zrobie na wiosne same gazniki a to co mam robic teraz to zrobie teraz, zawsze mniej mi policza w serwisie jak zrobie pelen serwis
jak lepiej to robic to zrobie na wiosne same gazniki a to co mam robic teraz to zrobie teraz, zawsze mniej mi policza w serwisie jak zrobie pelen serwis

- karolek850
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości