Skrzypienie - trzeszczenie Triumph Daytona 600
• Strona 1 z 1
Skrzypienie - trzeszczenie Triumph Daytona 600
Witam
Mam pytanie ,czy ktos spotkal sie z podobnym problemem, otoz przy stawianiu na nozke motoru slychac odglosy trzeszczenia - skrzypienia, w momencie gdy motor juz stoi na nozce , skrzypienie ustaje. Wczesniej tego nie bylo , zdarzenie zaczelo nastepowac prawdopodobnie po tym jak motorek zostal uderzony przez cofajace auto, przewrocil sie na bok, i zastanawiam sie coz takiego moglo sie stac.
Jezeli ktokolwiek przypuszcza , badz moze wiedziec coz takiego dolega mojemu sprzetowi , poprosze o pomoc
pozdrawiam
Ale_xik
Mam pytanie ,czy ktos spotkal sie z podobnym problemem, otoz przy stawianiu na nozke motoru slychac odglosy trzeszczenia - skrzypienia, w momencie gdy motor juz stoi na nozce , skrzypienie ustaje. Wczesniej tego nie bylo , zdarzenie zaczelo nastepowac prawdopodobnie po tym jak motorek zostal uderzony przez cofajace auto, przewrocil sie na bok, i zastanawiam sie coz takiego moglo sie stac.
Jezeli ktokolwiek przypuszcza , badz moze wiedziec coz takiego dolega mojemu sprzetowi , poprosze o pomoc
pozdrawiam
Ale_xik
- ale_xik
- Świeżak
Może Ci się nóżka podgięła i jak stawiasz moto, nóżka się napręża, sprężyna ociera i coś trzeszczy. posłuchaj skąd ten dźwięk dochodzi
Wiatru szum, silnika śpiew, kręta droga oczywiście bez drzew:)
-
krydka - Świeżak
Mam wrazenie ,ze to gdzies z zawieszenia, bo np jak troszke poskacze po siedzeniu to tez trzeszczy, choc nie tak jak przy stawianiu na nozke. Tylko teraz zastanawiam sie czy to absorber polaczony z tylnym amortyzatorem , czy moze cos na samym zawieszeniu tylnym polaczonym z glowna rama.
Tak troszke nie fajnie by bylo jakby szlag trafil rame podczas jazdy :/.
Dzieki za zainteresowanie
Pozdrawiam
Tak troszke nie fajnie by bylo jakby szlag trafil rame podczas jazdy :/.
Dzieki za zainteresowanie
Pozdrawiam
- ale_xik
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 39 gości