Zobacz wÄ…tek - Skrzypienie - trzeszczenie Triumph Daytona 600
NAS Analytics TAG

Skrzypienie - trzeszczenie Triumph Daytona 600

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Skrzypienie - trzeszczenie Triumph Daytona 600

Postprzez ale_xik » 5/8/2009, 13:28

Witam

Mam pytanie ,czy ktos spotkal sie z podobnym problemem, otoz przy stawianiu na nozke motoru slychac odglosy trzeszczenia - skrzypienia, w momencie gdy motor juz stoi na nozce , skrzypienie ustaje. Wczesniej tego nie bylo , zdarzenie zaczelo nastepowac prawdopodobnie po tym jak motorek zostal uderzony przez cofajace auto, przewrocil sie na bok, i zastanawiam sie coz takiego moglo sie stac.

Jezeli ktokolwiek przypuszcza , badz moze wiedziec coz takiego dolega mojemu sprzetowi , poprosze o pomoc

pozdrawiam
Ale_xik
ale_xik
Świeżak

Postprzez krydka » 12/8/2009, 18:35

Może Ci się nóżka podgięła i jak stawiasz moto, nóżka się napręża, sprężyna ociera i coś trzeszczy. posłuchaj skąd ten dźwięk dochodzi
Wiatru szum, silnika śpiew, kręta droga oczywiście bez drzew:)
krydka
Świeżak

Postprzez ale_xik » 18/8/2009, 12:15

Mam wrazenie ,ze to gdzies z zawieszenia, bo np jak troszke poskacze po siedzeniu to tez trzeszczy, choc nie tak jak przy stawianiu na nozke. Tylko teraz zastanawiam sie czy to absorber polaczony z tylnym amortyzatorem , czy moze cos na samym zawieszeniu tylnym polaczonym z glowna rama.

Tak troszke nie fajnie by bylo jakby szlag trafil rame podczas jazdy :/.

Dzieki za zainteresowanie

Pozdrawiam
ale_xik
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 39 gości

na górê