ile dni czekaliscie na odbiór PJ od momentu zdania egzaminu?
• Strona 1 z 1
ile dni czekaliscie na odbiór PJ od momentu zdania egzaminu?
Zdałem 28/07 i do tej pory (mija tydzien) na kierowca.pwpw.pl nie ma nic, w wydziale komunikacji (wawa-rembertów) mowią ze nie maja jeszcze moich papierów, w WORD na odlewniczej mowią ze wysłali w czwartek (30/07), wyglada na to ze utknęło na poczcie - jesli wszyscy mowia prawde.
A wogóle nawet jesli do nich dotrze to jutro to i tak jeszcze z tydzien musze czekac, (złożenie wniosku do produkcji w PWPW, produkcja i wysylka z powrotem do WK zajmuje czas- jaki?). Paranoja jakas. egzamin zdany a w świetle prawa popełniam wykroczenie jeżdząc bez odpowiedniej kategorii za co grozi MK w wys. 300pln.
Interesują mnie informacje od osób które zadawały w ostanim czasie (czerwiec, lipiec) w Wawie na Odlewniczej i są z Warszawy - ile czekaliscie na odbór swojego prawka.
A wogóle nawet jesli do nich dotrze to jutro to i tak jeszcze z tydzien musze czekac, (złożenie wniosku do produkcji w PWPW, produkcja i wysylka z powrotem do WK zajmuje czas- jaki?). Paranoja jakas. egzamin zdany a w świetle prawa popełniam wykroczenie jeżdząc bez odpowiedniej kategorii za co grozi MK w wys. 300pln.
Interesują mnie informacje od osób które zadawały w ostanim czasie (czerwiec, lipiec) w Wawie na Odlewniczej i są z Warszawy - ile czekaliscie na odbór swojego prawka.
Ostatnio edytowano 4/8/2009, 16:18 przez infor946, łącznie edytowano 1 raz
- infor946
- Świeżak
Mniej więcej 2 tygodnie od wysłania dokumentów do produkcji Twojego prawka.
Takie dokumenty raczej nie idą zwykłą pocztą tylko kurierem bo to są dokumenty dość ważne i nie mogą sobie poczta polską jechać do Urzędu Komunikacji.
Jak zapłaciłeś wszystkie opłaty do wydania prawka to zostaje Ci tylko czekać.
Chyba, że masz jeszcze jakieś podanie pisać o wyrobienie dokumentu bo nie wiem jak to tam jest w wawie.
Takie dokumenty raczej nie idą zwykłą pocztą tylko kurierem bo to są dokumenty dość ważne i nie mogą sobie poczta polską jechać do Urzędu Komunikacji.
Jak zapłaciłeś wszystkie opłaty do wydania prawka to zostaje Ci tylko czekać.
Chyba, że masz jeszcze jakieś podanie pisać o wyrobienie dokumentu bo nie wiem jak to tam jest w wawie.
-
patryk83 - Bywalec
1. Miły głos w słuchawce pod numerem WORDu na odlewniczej poinformował mnie że zostały papiery wysłane zwykła pocztą - listem polconym, a wiec jak widac mogą sobie PP popylac.
2. U mnie w wydziale komunikacji nie ma obowiązku (ba nawet nikt nie przyjmie) zapłaty za produkcje prawka przed - tylko po - przy jego odbiorze.
Yamaha XJ600N'03
- infor946
- Świeżak
no wiec jak sie okazało 04/08 po południu, dokumenty z wordu dotarły do wydzialu komunikacji, a dzisiaj rano 06/08 odebrałem prawko
.... tyle ze okazało sie ... ze mam znajomego w PWPW i mialem ekspresowe tempo...

.... tyle ze okazało sie ... ze mam znajomego w PWPW i mialem ekspresowe tempo...
Yamaha XJ600N'03
- infor946
- Świeżak
Od poniedziałku do poniedziałku.
...PITER WCIĄŻ ŻYJE...
Stunt, panienki,imprezy,szypka jazda - to lubiem
Stunt, panienki,imprezy,szypka jazda - to lubiem
- Piter_Stunter
- Świeżak
Ja zdałem prawko 22 lipca, prawko do odebrania było 5 sierpnia. Ciekawostka
Na stronie kierowca.pwpw.pl nawet w dniu gdy odbierałem prawko nie pojawiła sie informacja że dokumenty zostały przyjęte ;]

RS 125 > DragStar 125 > V-Strom 650 > XT 660X > Fz6 ABS
- Gicolrs125
- Świeżak
bo na pwpw informacje czesto przychodza z duzym opoznieniem. tym raczej nie powinno sie kierowac przy odbiorze. lepiej telefon do lapy, i dzwonic do wydzialu komunikacji.
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1