Zipp Basic - Tuning :)
• Strona 1 z 1
Zipp Basic - Tuning :)
Witam.
Miesiąc temu zakupiłem nowy skuter Zipp Basic i pomyślałem iż wiele osób nim jeździ więc pasuje się wyróżniać
. Teraz zastanawiam siÄ™ nad Audio
Dla tych którzy nie znają modelu oto cała maszyna:
Teraz chciałbym się was doradzić ponieważ jak wiadomo tym którzy znają ten skuter to ma on jak ja to nazywam przedni kuferek [pod kierownicą/przed nogami w którym można trzymać drobne przedmioty] i chciałbym tam akuratnio trzymać to audio. Moje wstępne plany to na górze tego kuferka dać 2 głośniki oraz na przodzie wyciąć otwory oraz tam powkładać kolejne 2 głośniki + wzmacniacz.
Teraz mam do was pytanie. Czy można by było te głośniki zasilać poprzez akumulator? Oraz czy średniej jakości głośniki [8głośników] wydawało by głośną muzykę? Oraz ile by taka inwestycja kosztowała.
Pozdro
Miesiąc temu zakupiłem nowy skuter Zipp Basic i pomyślałem iż wiele osób nim jeździ więc pasuje się wyróżniać

Dla tych którzy nie znają modelu oto cała maszyna:

Teraz chciałbym się was doradzić ponieważ jak wiadomo tym którzy znają ten skuter to ma on jak ja to nazywam przedni kuferek [pod kierownicą/przed nogami w którym można trzymać drobne przedmioty] i chciałbym tam akuratnio trzymać to audio. Moje wstępne plany to na górze tego kuferka dać 2 głośniki oraz na przodzie wyciąć otwory oraz tam powkładać kolejne 2 głośniki + wzmacniacz.
Teraz mam do was pytanie. Czy można by było te głośniki zasilać poprzez akumulator? Oraz czy średniej jakości głośniki [8głośników] wydawało by głośną muzykę? Oraz ile by taka inwestycja kosztowała.
Pozdro
Ostatnio edytowano 4/8/2009, 07:22 przez Snow1993, łącznie edytowano 1 raz
- Snow1993
- Świeżak
wszelkie neony czy inne duperele, zamontowane poza pojazdem, tym samym widoczne z zewnatrz sa niedozwolone i w naszym prawie zabronione.
Pozatym neony pod skuterem to najwieksza wiocha o jakiej slyszalem.
Pozatym neony pod skuterem to najwieksza wiocha o jakiej slyszalem.
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Åšcigacz.pl
dokladnie ;] oczywiscie prucz grawerowanych plastikowych naklejek "sport" czy tez "tuning" hehe ;] a masz ten kuferek co na zdjeciu? jak tak to kup audio na allegro gotowe do skutera za jakies 200 zl, bedziesz mial ze 200 watt, i wsadz je o kufra pod siedzeniem. a co do tego skutera... mogles lepiej wybrac. walnij jeszzce wiecej nełonów tak na styl łuffo to dopiero bedziesz sie wyroznial.. macholdinho ma racje ;] a jak chcesz sie naprawde wyrozniac to sprzetaj tego zppa i przyczep sobi esilnik do hulajnogi ;D
Ogar 900R > NSR 125 > CBR 600 F3 

-
norecqi - Świeżak
Nie montuj żadnych pierdółek bo sobie tylko chały narobisz na mieście. Oczywiście Twoja decyzja, jednak posłuchaj kolegów, jeśli nie chcesz się skompromitować. No chyba, że chodzisz do podstawówki jeszcze, to śmiało montuj takie pierdolniki, laski z podstawówki się na to wyrwie szybciej niż robi to borewicz 

GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
Więc za radą waszą neony odpadają.
Teraz już chcę widzieć posty związane z audio
Bo to mnie bardzo interesuję. Chciałbym jakieś głośne Audio ale na tyle aby zbytnio nie przeciążało Akumulatora. Pierwszą rzeczą to chciałbym wiedzieć ile będzie to kosztować i jaką mocą będą operować
Z góry dzieki
Co do Skutera
Słyszałem że są dość dobre jak na tą cenę 
Teraz już chcę widzieć posty związane z audio

Co do Skutera

- Snow1993
- Świeżak
-
Dandi93 - Bywalec
-
Czester - Administrator
talta
A mam pytanie o co pytałem? O to jaki skuter kupiłem czy jakie mniej więcej głośniki najlepiej zakupić?
A znalazłem na allegro takie oto głośniki:
http://allegro.pl/item694033313_voicekraft_audio_do_skutera_wzmacniacz_glosniki.html (otwórz link)
Mam pytanie czy one się by sprawdziły?
A mam pytanie o co pytałem? O to jaki skuter kupiłem czy jakie mniej więcej głośniki najlepiej zakupić?
A znalazłem na allegro takie oto głośniki:
http://allegro.pl/item694033313_voicekraft_audio_do_skutera_wzmacniacz_glosniki.html (otwórz link)
Mam pytanie czy one się by sprawdziły?
- Snow1993
- Świeżak
CzesterTX napisał(a):
WieÅ›...
Tobie może wieś, dla mnie było bardzo potrzebne i jest nadal, zawsze jak się wybieramy a choćby nad wodę, podczas jazdy po mieście nie używam, ani na trasie. Jedynie na jakiś wypadach
nsr>zzr>zx6r>r6>cbr f4i?
-
Dandi93 - Bywalec
Dandi uznanie za nute(wiesz co dobre).
Ale taki tuning tzn audio bym odpuścił. Lepiej coś fajnego aerografem namalować.
Teraz szybko na GooGle znalazłem:http://www.r-brush.pl/gfx/aerograf_1/aerograf_2b.jpg
- Tokash
- Świeżak
chłopaki jak możecie sobie robić tak jaja z biednego bezmyślnego człowieka który kupił chinola. Wiadomo że najwięcej mocy dodaje naklejka pioneer, tylko musi być umieszczona z tyłu wtedy jest najlepszy efekt.
a i zapomniał bym pogratulować głupoty. Wiesz że jazda chińskim skuterem to hańba dla motocyklisty i wogóle dla całej ery dwóch kółek
a i zapomniał bym pogratulować głupoty. Wiesz że jazda chińskim skuterem to hańba dla motocyklisty i wogóle dla całej ery dwóch kółek
-
KAPELA911 - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 28 gości