Przekroczenie + Suszarka = Bedzie mandat ??
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Przekroczenie + Suszarka = Bedzie mandat ??
Witam, w piątek postanowiłem troszkę posmigac i wybierając sie w małą wycieczkę po okolicy i wracając juz do domu z Piły drogą krajową nr: 11 z prędkością około 150km/h wyprzedzając lewym pasem (linia przerywana wszystko ok) Zauważam z odległosci około 100m radiowóz i pana z suszarką w ręce (stali na granicy postawionego znaku ograniczającego do 70km/h) i zaczynam hamować, przed znakiem ograniczenia do 70 miałem prędkosc cos około 70 moze troszke mniej. Pan nie zatrzymał mnie bo stał na poboczu z lewej strony (ja jechałem prawym). Teraz moje pytanie, a mianowicie na jaką odległosc mierzy suszarka oraz czy mogę się spodziewać mandatu ktory przyjdzie mi listem czy cos w tym stylu? Bo nie wiem jak to wygląda w takiej sytuacji, widząc motocykl mogli pomyslec (przy duzym natęzeniu ruchu) ze zanim nawrócą mnie juz nie bedzie i jesli zapamiętał moje blachy jest w stanie mi cos zrobic ? Prosze o porade w tej sprawie
Pozdrawiam i szerokosci

Yamaha DT 125R [SPRZEDANA] >> Aprilia RS 125 [SPRZEDANA] >> Yamaha YZF 250
22.10.08 ====> Zdałem Prawko

-
zdzichu123 - Bywalec
jakby chcieli to by cie zatrzymali na miejscu. Jak mnie juz zatrzymywali x razy to nie przeszkadzalo im, ze lece pasem lewym (niby dla szybszych) to i tak zawsze wyskakiwal na srodek jezdni i zatrzymywal. Skoro cie nie zatrzymal moze uznal, ze nie ma takiej potrzeby albo to nie ciebie namierzal na suszare. I nie slyszalem jeszcze aby do domu przychodzili mandaty z recznego fotoradaru.
Chociaz ja tam wole jak mnie zatrzymuja na miejscu niz jak mi mandat do domu wychodzi bo siedzac w radiowozie zawsze mozna cos utargowac
Raz udalo mi sie zbic z "zabrania prawa jazdy" za 3 krotne przekroczenie predkosci do 8pkt i 300 zl.
Chociaz ja tam wole jak mnie zatrzymuja na miejscu niz jak mi mandat do domu wychodzi bo siedzac w radiowozie zawsze mozna cos utargowac

SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Åšcigacz.pl
No ale jak to zwykla suszara to nie wiem na jakiej podstawie
chyba ze foto ale to jak xD ? Tablice rejestracyjne sa z tylu xD

-
Piankowy Marynarzyk - VIP Åšcigacz.pl
-
Piankowy Marynarzyk - VIP Åšcigacz.pl
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
Po co się nas pytasz? Jak Ci przyjdzie to będziesz wiedział 

,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Mogą mieć fotoradar w bagażniku ale to raczej bezsens wtedy wyciągać pistolecik żeby mierzyć prędkość bo tak to mogą sobie jeść pączusie i popijać kawą zamiast stać i się męczyć kontaktem z kierowcami.
-
patryk83 - Bywalec
Leitho napisał(a):Jak glina bedzie tempym hvjem to moze zglosic sprawe do sadu grockiego, i bedziesz sie tam tlumaczyla
Góvno prawda! A jaki dowód gliniarz przedstawiłby w sądzie???
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
"No ja na prawdę to widziałem wysoki sądzie, wyprzedzał na trzeciego, na jednym kole, prawie by wjechał w grupkę przedszkolaków na radarze pokazało mi 200 km/h"
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
Policjant musi Ciebie zatrzymać na miejscu i pokazać Ci na radarze ile jechałeś. Jeśli Cię nie zatrzymał, to absolutnie nic Ci nie grozi. Gorzej jakby Ci wyskoczył na jezdnię i machał a ty byś się nie zatrzymał. Ale to kompletnie inna sytuacja. Nie masz się czego bać.
-
lonewolf - Bywalec
- Pisiu
- VIP Åšcigacz.pl
dambandit napisał(a):najlepiej jest zawsze płacić na miejscu
najlepiej to wogole nie placic, przegadac gliniarza: raz w zapytaniu gliniarza jak to zalatwimy bo nie chcialem dostac mandatu i pkt odpowiedzialem: "50zl i postanowienie poprawy"...
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Åšcigacz.pl
Ok dzieki dzieki
To juz się nie boje bo jak bym dostał 10pkt i 500zł to nici z wyjazdu nad morze a lece 9 sierpnia
Ewentualnie jak dostane to kazdy wezmie po jednym punkcie i zrobicie składke na mandat
hehehe. Pozdro
Ps. Temat można zamknąc bo juz znam odpowiedz

Ps. Temat można zamknąc bo juz znam odpowiedz

Yamaha DT 125R [SPRZEDANA] >> Aprilia RS 125 [SPRZEDANA] >> Yamaha YZF 250

-
zdzichu123 - Bywalec
no moj sobotni wyjaz zakonczylem z 2 fotami .. jedno jak wyprzedzalem doastalem w bok moto a drugi to juz sam sprawdzalem czy radar jest uzbrojony i drugi razblysnol... wiec sie okaze czy cos uchwycili tablic podejrzewam ze nie maja szans ale jak cos podloze ojca on jezdzi juz wolno autem wiec powiem ze to on jechal nie chce juzpunktow 

Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości