Zobacz wÄ…tek - Szacunek na drodze
NAS Analytics TAG

Szacunek na drodze

i inne małe pojemności
_________

Postprzez Jan3k » 1/8/2009, 15:11

dzięki wszystkim ze takie poruszenie w temacie, powiem że czytam każdy post, powoli i dokładnie. Bardzo mi się spodobała historia adamosa19. Sam nie mogę się doczekać własnego zdawania na prawko, a został mi tylko rok ;) Powiem wam, że zawsze kiedy jade moim piździkiem pewną trasą, pewien młody chłopiec (tak na oko 9-10 lat) wychodzi przed bramę i unosi lewą rękę jak najwyżej. Z początku nie wiedziałem o co mu chodzi, lecz teraz zawsze gdy pokonuję te trasę, i go widzę, to zwalniam i albo mu odmacham, albo przy gazuje na sprzęgle. Z początku było mi głupio nie wiedzieć o co chodzi, a później było mi głupio bo młody chłopiec znał to pozdrowienie, mimo iż miał te 10 lat, a ja mają lat 17 nie wiedziałem o co chodzi.. Czytając wasze posty odnoszę wrażenie że kierowcy "cięższych" sprzętów są przychylni do wymiany pozdrowienia z tymi mniejszymi sprzętami :) od dziś lewa w górę bez wyjątków. :)

ps. Ci młodsi użytkownicy naszych dróg na swoich maszynach mogą nie wiedzieć, więc myślę że powinniśmy trochę przysłużyć się aby się dowiedzieli, więc proponował bym aby na innych forach powstały tematy lewa w górę, z dokładnym wyjaśnieniem, że to pozdrowienie.

Pozdrawiam, Lewa w górę!
Jan3k
Świeżak

Postprzez talta » 1/8/2009, 17:47

ja staram sie zawsze machac ale czasami nie mozna (sprzeglo), u mnie w miescie jest dziwnie, bo niektorzy lekcewaza, a niektorzy odmachuja, sa nawet tacy co machaja pierwsi do 50-tki i to jest mile
jednak stereotypy co do skuterow i chopperow w wiekszosc sie sprawdzaja :( , chociaz moj ojciec ma choppera i odmachuje
sam jak mialem skuter to na pocztku nie wiedzialem o co chodzi, ale potem sie skapnalem
kiedys mialem dziwne zdarzenie, jechal kolo(chyba 6stea) i mu macham , a on nic (nie mial reki na sprzegle, jechal prosto), potem w sasiednim miescie (jakies 5km), on macha mi pierwszy ;) pozdrawiam wszystkich i tego kolesia :lol:
talta
Mieszkaniec forum

Postprzez jajko » 2/8/2009, 10:00

Kazdy kazdemu powinien , jak ma 2 kolka i silnik to jest moto juz.;)
Oczywiscie z rozsadkiem , wiadomo ze jak sie daje po heblach albo po sprzegle to nie bede podnosil reki , a pozniej sie zabije :p
jajko
Świeżak

Poprzednia strona

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 9 gości

na górê