Tablica pod kÄ…tem
• Strona 1 z 1
Tablica pod kÄ…tem
Powiedzcie mi czy do takiego położenia tablic jak na zdjęciu poniżej policja się nie przyczepi? Macie może jakieś doświadczenie w tym temacie?
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M985838
Tego rodzaju mocowania są dość popularne i w połączeniu z małymi, a mocno świecącymi kierunkami diodowymi wygląda bardzo fajnie. Ale kąt pod jakim jest ta rejestracja mnie zastanawia. Chyba powinno być czytelne, ale czy policja/przeglą techniczny czegoś takiego nie uwali? Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Bo przymierzam się do moto, które ma takie mocowanie i zastanawia mnie to nieco.
Btw - łączy się to z brakiem błotnika. To będzie odczuwalne mocno w razie deszczu?
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M985838
Tego rodzaju mocowania są dość popularne i w połączeniu z małymi, a mocno świecącymi kierunkami diodowymi wygląda bardzo fajnie. Ale kąt pod jakim jest ta rejestracja mnie zastanawia. Chyba powinno być czytelne, ale czy policja/przeglą techniczny czegoś takiego nie uwali? Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Bo przymierzam się do moto, które ma takie mocowanie i zastanawia mnie to nieco.
Btw - łączy się to z brakiem błotnika. To będzie odczuwalne mocno w razie deszczu?
-
Qba_Zeus - Świeżak
Jest temat chyba w dziale Prawo, wg przepisów tablica tylna może być odchylona od pionu o kąt 30 stopni w dowolną stronę, powyżej tego Można dostać mandat za nieczytelną tablicę, chyba że usuniesz usterkę przy Policjancie.
Tego typu mocowania tablic co na motocyklu ze zdjęcia są często stosowane we Francji, Włoszech i dość często w Polsce, często dużo lepiej wygląda niż oryginalny błotnik, w jeździe po deszczu jest niestety nie praktyczne - całe plecy zachlapane.
Tego typu mocowania tablic co na motocyklu ze zdjęcia są często stosowane we Francji, Włoszech i dość często w Polsce, często dużo lepiej wygląda niż oryginalny błotnik, w jeździe po deszczu jest niestety nie praktyczne - całe plecy zachlapane.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Życie i tak zweryfikuje po swojemu
. Trafisz na takiego że się przyczepi i koniec. Jak będziesz robił to nie zapomnij o podświetleniu, a tablica jest czytelna, przecież podchodzi pan policjant i ją widzi, może odczytać? może. Masz podświetlenie czyli jest widoczna w nocy i koniec tematu. A najlepiej zrobić z możliwością przekręcania i na miejscu prosta odpowiedź: "musiałem tak szybko jechać że się podgieła, już naprawiam" 

-
MaRRiusz - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości