Peknieta owiewka
• Strona 1 z 1
Peknieta owiewka
Witam. W mojej xj 600s pod lampą mam delikatne pekniecie na mocowaniu sruby z plastkiem przez co od dołu rozchyla sie na pol owiewka
Nie przeszkadza bo naprawde niewielkie pekniecie i rozchyla sie tak na 2-3 mm od dolu ale powyzej 6 k obrotow strasznie trzeszczy. Co moge z tym zrobic? Moze skleic jakims czyms? Mial ktos podobne problemy?? PROSZE O POMOC !!
odrazu mowie ze kupno nowej owiewki odpada:P

odrazu mowie ze kupno nowej owiewki odpada:P
-
zurek100 - Świeżak
jeśli to jest tylko wkoło otworu to polecam odrobinę maty szklanej, żywicy epoksydowej i utwardzacza
i będzie twardsze jak oryginał (estetyka od wewnątrz chyba nie jest aż tak istotna) jak jest tam uchwyt można na pęknięty uchwyt dokleić dobrym klejem (najlepiej także epoksydowym) fragment twardego plastiku o wielkości urwanego ucha (tzn nakleić jakby na pęknięte ucho)

-
zomodj - Świeżak
NIe nie ma zadnego ucha...jest tak jakby rozcieta na pol od lampy w dol do konca. A na srodku tego pekniecia jest jakby taki kwadracik plastikowy i w nim jest osadzona sruba. Lecz ten kwadracik pekl i teraz te dwie polowki nie przylegaja do siebie.
-
zurek100 - Świeżak
Poxipol albo to http://www.allegro.pl/item687568079_spa ... wiata.html ja bak tym zalepiłem
CB 400N
GSF 600N Bandit
FZS 600 Fazer,GSF 1200N
GSF 600N Bandit
FZS 600 Fazer,GSF 1200N
- baktus
- Świeżak
-
WeWonItThreeTimes - Świeżak
zurek100 napisał(a):OK dzieki. A potem ten klej jakos jest malo widoczny??Czy wyglada tak jakby troche szpachla ?? I czy mozna jesli wyjdzie roche poza pomalowac wszystko potem sprayem??
jak dobrze to zrobisz, przyszlifujesz to bedziesz mogl psiknac. tylko po co skoro tego i tak nie widac

-
WeWonItThreeTimes - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 34 gości