Zobacz wątek - skora vs. tworzywo
NAS Analytics TAG

skora vs. tworzywo

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Postprzez t_racer_ » 25/1/2007, 22:05

Szczęście w nieszczęściu, że dopadła nas zima. Na kombinezon niestety jeszcze czekam. Tak czy siak przy tej pogodzie z testu by były nici. Jak go dostanę, mam nadzieję, że pogoda pozwoli, natychmiast test i relacja.
t_racer_
VIP Ścigacz.pl

Postprzez SzpiceR » 25/1/2007, 23:20

kris2ek nie cisna cie te buty? 41 rozmiar?? fajne nawet :) i niedrogie
ten co sobie nie żałuje
SzpiceR
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Qba » 26/1/2007, 00:13

Byłem dzisiaj w sklepie RetBike.
Spodnie te drozsze oraz kurtka RetSport to calkiem niezla pozycja zestaw kosztuje ok 730zl.
Wada jest ze te protektory nie sa dobrze utrzymywane przy ciele.
Sa tam tez te zniszczone kombinezony z pokazow i wygladaja nieciekawie, jeden na lokciu nie ma protektora i strasznie podarte.
Na ten sezon Retbike bedzie produkowal tez kombinezony skorzane, ale jak ogladalem prototypy to kiepsko wygladaja w porownaniu z berikiem, alpinestars itp, a cena ma oscylowac ok 1400zl.
FZS 600
Qba
Świeżak

Postprzez qbas118 » 26/1/2007, 11:55

troszeczke dziwie sie wam ze tak wszyscy podniecacie sie tymi filmikami z pokazow,mi sie wydaje ze jakby ktos sie wywrocil z motocyklu to naprawde nie jest w stanie wymyslec scenariusza co sie bedzie z nim dzialo(barierki,drzewo,inny samochod),fajnie ze nie zedzremy sobie skory ale co z tego jak przy groznym upadku wyladujemy na wozku?? przynajmniej na kurtke bedziemy mogli sobie popatrzec;] pozdro Q
qbas118
Świeżak

Postprzez Kris2k » 26/1/2007, 12:28

SzpiceR... nie, 41 to moj rozmiar... co? malo? :P
A zreszta... przeciez buciory jak i reszte ciuchow trzeba kupic tak zeby pasowaly co nie? Wiec o co biega? :shock:
Nie bede przepraszac ze nie mam postury jak dwudrzwiowa szafa ;)

t_racer_ to ile Ty juz na ten kombinezon czekasz? ale w sumie sie nie dziwie, ja od 3tyg. czekam na deflektor na nos i windstoper do kasku, no comment :?

Qba... RetBike jest wporzo, za takie pieniadze to sam wiesz, byles w sklepie, widziales... a swoja droga to mogliby wziasc sie za robienie jakichs wersji kolorystycznych tego co juz jest dobre, czyli ciuchow tekstylnych... a eksperymentowanie ze skora zostawic na pozniej. Strasznie mnie to irytuje ze u RetBike'a wszystko jest... czarne :?
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
Kris2k
VIP Ścigacz.pl

Postprzez spazz » 26/1/2007, 12:43

no ale czarny to jedyny sluszny kolor. blackmetal ist dein krieg! :D
spazz
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Czupryna » 26/1/2007, 12:46

A ja mam takie pytanie. Czym się różnią te kurtki:
http://www.4bikes.pl/product_info.php?c ... ts_id=1057

http://www.4bikes.pl/product_info.php?c ... cts_id=703

od tej

http://moto.allegro.pl/item159556254_ku ... odel_.html

Oczywiście pomijając fakt, że są firmowe i prawie o tysiaka droższe. Warto przepłacać (biorąc pod uwagę, ze przez najbliższy czas będe jeździł turystycznie, ale w przyszłym sezonie to bym się na ściga przerzucił...)
Czupryna
Świeżak

Postprzez Kris2k » 26/1/2007, 15:30

TSCHUL to ponoc bardzo dobra firma, aczkolwiek skorzane ciuchy to nie moja para kaloszy ;)
t_racer_ wlasnie czeka na odbior calego kombinezonu tej marki, poczytakj w tym watku kilka stron wczesniej co t_racer_ pisal wlasnie o tej firmie i samym kombinezonie.
Kris2k
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Czupryna » 26/1/2007, 16:26

Ok, po lekturze poprzednich stron wywnioskowałem, że alpinki są dla lansu.
Czyli zostaje Tschul i STR. I teraz pytanie- warto dać za STR te 600zl więcej? Sama kurteczka wygląda jakoś mniej plastikowo niż Tschul (nie ukrywam, że bardziej przypadła mi do gustu). Ale jeżeli jej właściwości ochronne i uniwersalność "pogodowa" nie odbiega od Tschula, to nie mam zamiaru przepłacać. Więc- warto czy nie?
Czupryna
Świeżak

Postprzez Kris2k » 26/1/2007, 17:49

Ja chyba bym bral TShula.
Jek Ci sie nie spieszy to poczekaj na oponie t_racera, albo pogrzebaj na allegro u osob ktore to sprzedaja w komentarzach do akucji a stamtad juz bezposrednio napisz kilka maili do osob ktore to kupily.
Bedziesz miec opinie od osob z pierwszej reki, tu na forum chyba nie ma nikogo kto by mial TShula wiec odpowiedzi bezposrednio na pytanie tez nie dostaniesz, za to rady jak najbardziej... a zatem ustukaj pare maili i poczekaj na odpowiedz ;) ...i oczywiscie daj cynk czego sie dowiedziales :)
Ostatnio edytowano 26/1/2007, 20:12 przez Kris2k, łącznie edytowano 1 raz
Kris2k
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Czupryna » 26/1/2007, 18:29

Wysłałem maile do kilku osób, zobaczymy co powiedzą...
Czupryna
Świeżak

Postprzez t_racer_ » 26/1/2007, 18:33

tia... to już chyba trzeci tydzień. Z drugiej strony jesteśmy po sezonie, więc pewnie szyją na pół pary. Muszę potrenować cierpliość :D Na tyle na ile je obejrzałem, wszystko było ok, jak się sprawią w praktyce? Poczekamy zobaczymy :wink:
t_racer_
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Czupryna » 26/1/2007, 18:46

Swoją drogą- myślisz, że kurtki są na tyle uniwersalne, że mozna je kupić przez net? Oczywiście po podaniu wymiarów. Mieszkam w Krakowie i raczej cięzko mi będzie jechać po kurtke do Gdańska :lol:
Czupryna
Świeżak

Postprzez t_racer_ » 26/1/2007, 18:57

Czupryna napisał(a):Ok, po lekturze poprzednich stron wywnioskowałem, że alpinki są dla lansu.

Gdyby mnie było stać na "lanserskie" alpinki, to bym je kupił :lol: Mają w standardzie ochraniacz pleców i podpinkę, a STR nie.

Co do STR, to jedyna koźla skóra z którą mam do czynienia, to mój portfel. Jest bardzo mięciutka, jeśli ktoś zna się na skórach to niech się wypowie, czy ona ma odpowiednią wytrzymałość. Bo jeśli jest to skórka tak miękka, to może właśnie ten STR jest tylko do lansu?

Za Tschulem przemawia ekonomia. To co mogłem stwierdzić oglądając i przymierzając, miło zaskoczyło mnie. Ponadto reakcja innego motocyklisty, którą opisywałem wcześniej, potwierdziła moją ocenę tego kombinezonu.

Czupryna napisał(a):Swoją drogą- myślisz, że kurtki są na tyle uniwersalne, że mozna je kupić przez net? Oczywiście po podaniu wymiarów. Mieszkam w Krakowie i raczej cięzko mi będzie jechać po kurtke do Gdańska :lol:

Zadzwoń, "zwymiaruj się" :D sprzedawca dobierze Ci rozmiar.
t_racer_
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Czupryna » 27/1/2007, 09:49

OK, dostałem odpowiedź na jednego z maili. Wielkie dzięki, Baddi. Mam nadzieje, że nie obrazisz się, gdy wkleje Twoj mail na forum :)

Baddi(allegro) napisał(a):Witam,według mnie doskonały stosunek ceny do jakości,kurtka dobrze wykończona,żadnych kiczów(napisy mi akurat tylko przeszkadzaja ale co zrobic)ochraniacze na łokcie ,pianka na kregosłup,bardzo ciepła,moja rada to uważnie dobierać rozmiar bo ja akurat swój odmieniałem,są dosyć ciasne ale właściwie ja ja kupilem bardziej do chodzenia na codzien a to typowa kurtka motocyklowa na scigacza,naked bike wiec dopasowanie co do centymetra tu akurat wskazane i takie zapewnia rozmiar dobrany na podstawie Pana wymiarów,cena na allegro jest bardzo przystepna na stronach niemieckich Tschul sa one po 160-170€ ,ciekawsza stylistyka niz typowa ramoneska ,gruba skóra,takich wzorów nie maja inne firmy np.polska bardzo dobra odzież skórzana Tarbor jest raczej klasyczna ,podobne wzory widzialem u Heine Gericke ale tu jednak cena jest sporo wyższa,polecam przymierzyć na jakimś targu motocyklowym ostatnio wyroby Tschul byly na bazarze w Łodzi,jedynym mankamentem uważam(dotyczy to większości kurtek motocyklowych)jest zbyt krótki kołnierz tzw.stojka wiec ja osobiście dokupie golf.Podsumowując otrzymuje Pan bardzo dobrą kurtke ktora ochroni podczas wypadku(oczywiscie bez przesady)wyglada dobrze,kosztuje naprawde znośnie bo wiadomo,ze 400-500 zl za kurtke skórzna nową to naprawde dolna granica cen.Pozdrawiam.

No i Panowie, co o tym sądzicie? Kominiarka, kurteczka i na moto?
:twisted:
Czupryna
Świeżak

Postprzez Kris2k » 27/1/2007, 10:30

Czupryna napisał(a):No i Panowie, co o tym sądzicie? Kominiarka, kurteczka i na moto?
:twisted:

Zeby tak od razu w piorka nie urosnac... poczekaj jeszcze tak na dwie opinie... a pozniej to juz nie trzeba sie zastanawiac. 8)
Kris2k
VIP Ścigacz.pl

Postprzez t_racer_ » 28/1/2007, 13:55

Wczoraj dostałem informację, że mój kombinezon już na mnie czeka :) Teraz niech tylko zima sobie idzie precz :D
t_racer_
VIP Ścigacz.pl

Postprzez qbas118 » 30/1/2007, 20:58

elo elo ludki;] kupilem skore firmy Tschul,na allegro ostatnio dosc duzo tego mozna znalezc,bardzo mi sie podoba i serdecznie polecam ta firme;] niestety za zimno zeby ja testowac;p pozdro
------->> GPX 600
------>> GSXR 750 SRAD
------->> GSXR 600 K1

"moge przedawkowac zycie co prowadzi do smierci..."
qbas118
Świeżak

Postprzez Kris2k » 30/1/2007, 21:54

ooo... super... przyda sie kolejna opinia :)
wrzuc zdjecie jesli to nie problem ;)
jak bedzie pogoda to oczywiscie czekamy na raport z jazdy... czyli rozpoznanie bojem :D
Kris2k
VIP Ścigacz.pl

Postprzez moto-akces » 30/1/2007, 23:02

Czesc

Jestem sprzedawcą tej odziezy jeżeli bym mógł odpowiedzieć na jakies pytania to bardzo prosze.
Kombiaki sa naprawde wypasione a najładniejsze 710.Tylko na fotkach wyglądają tak jak wyglądają:(

Pozdrawiam
Załączniki
710B.jpg
KURTKA OD KOMBI 710 BLUE
(194.4 KiB) Pobrane 426 razy
moto-akces
Świeżak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Akcesoria motocyklowe