Pościg Otrębusy k. Pruszkowa.
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Pościg Otrębusy k. Pruszkowa.
Witam.
Byłem dzisiaj świadkiem pościgu policyjnego za motocyklistą. Dużo dyskutuje się na temat pościgów za jednośladami, o udanych i nieudanych akcjach policji, więc chciałbym tutaj opisać dzisiejsze zdarzenie.
Koło godziny 17.30 podczas mojej jazdy na rowerze, przy peronie kolejowym (WKD) w Otrębusach ostro ktoś szalał na motorze. Odwróciłem się, ale nic jednak nie widziałem. Dopiero po chwili, zauważyłem jak ktoś bardzo szybko jedzie, dość wąską i małą uliczką (tą w stronę "mazowsza" jeżeli ktoś kojarzy, obok Gim. w Otrębusach). Zwolnili i podjechali do mnie dwaj gówniarze na ZX6R, byli bardzo roztrzęsieni i zapytali o drogę do Grodziska. Nim zdążyłem cokolwiek powiedzieć, uciekli. Za nimi zapieprzała nieoznakowanym radiowozem policja. Iż naoglądałem się wielu filmików na youtube, spodziewałem się najgorszego rozwiązania tej sytuacji... zabiją się uderzając w płot lub inny samochód. Nie zastanawiając się długo pojechałem dalej za radiowozem. W pewnym momencie syrena radiowozu przestała się oddalać, więc było jasne, że motocykl "zatrzymał" się w jakiś sposób. Ku mojemu zdziwieniu, policja wykonała kawał dobrej roboty. Dzieciaki na ZX6R pobłądziły i wjechały w ślepy zaułek. I TERAZ UWAGA. Już zaczęli cofać i uciekać w boczną uliczkę a policja w naprawdę profesjonalny sposób zatrzymała uderzając w nich . Jestem naprawdę pod wielkim wrażeniem, jak mądrze to zrobili ;] Gratuluję im, uratowali tym dzieciakom życie, bo sądząc po tym jak kierowali motocyklem, daleko by nie zajechali i mogliby się zabić. Od razu zaproponowali pomoc medyczną, lecz nikomu z nich nic nie było. Dalej już zjechało się ich mnóstwo i mnie wyprosili.
Kto teraz powie, że nic się nie zmienia na lepsze w tym kraju?
Byłem dzisiaj świadkiem pościgu policyjnego za motocyklistą. Dużo dyskutuje się na temat pościgów za jednośladami, o udanych i nieudanych akcjach policji, więc chciałbym tutaj opisać dzisiejsze zdarzenie.
Koło godziny 17.30 podczas mojej jazdy na rowerze, przy peronie kolejowym (WKD) w Otrębusach ostro ktoś szalał na motorze. Odwróciłem się, ale nic jednak nie widziałem. Dopiero po chwili, zauważyłem jak ktoś bardzo szybko jedzie, dość wąską i małą uliczką (tą w stronę "mazowsza" jeżeli ktoś kojarzy, obok Gim. w Otrębusach). Zwolnili i podjechali do mnie dwaj gówniarze na ZX6R, byli bardzo roztrzęsieni i zapytali o drogę do Grodziska. Nim zdążyłem cokolwiek powiedzieć, uciekli. Za nimi zapieprzała nieoznakowanym radiowozem policja. Iż naoglądałem się wielu filmików na youtube, spodziewałem się najgorszego rozwiązania tej sytuacji... zabiją się uderzając w płot lub inny samochód. Nie zastanawiając się długo pojechałem dalej za radiowozem. W pewnym momencie syrena radiowozu przestała się oddalać, więc było jasne, że motocykl "zatrzymał" się w jakiś sposób. Ku mojemu zdziwieniu, policja wykonała kawał dobrej roboty. Dzieciaki na ZX6R pobłądziły i wjechały w ślepy zaułek. I TERAZ UWAGA. Już zaczęli cofać i uciekać w boczną uliczkę a policja w naprawdę profesjonalny sposób zatrzymała uderzając w nich . Jestem naprawdę pod wielkim wrażeniem, jak mądrze to zrobili ;] Gratuluję im, uratowali tym dzieciakom życie, bo sądząc po tym jak kierowali motocyklem, daleko by nie zajechali i mogliby się zabić. Od razu zaproponowali pomoc medyczną, lecz nikomu z nich nic nie było. Dalej już zjechało się ich mnóstwo i mnie wyprosili.
Kto teraz powie, że nic się nie zmienia na lepsze w tym kraju?
"...cztery kola poruszają ciało, dwa poruszają dusze..."
- kreska
- Świeżak
fakt faktem masz rację
pełny profesjonalizm
a co za tym idzie 2 duszyczki zamiast fruwac nad naszymi domami pochodzą z puszkiem na rączkach
może to ich czegoś nauczy, będą mieli na to czas
którego sporej liczbie ludzi zabrakło przez swoją głupotę, nieuwagę i tak dalej

pełny profesjonalizm
a co za tym idzie 2 duszyczki zamiast fruwac nad naszymi domami pochodzą z puszkiem na rączkach
może to ich czegoś nauczy, będą mieli na to czas

Ostatnio edytowano 25/7/2009, 18:23 przez Bostorn, łącznie edytowano 1 raz
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Re: Pościg Otrębusy k. Pruszkowa.
kreska napisał(a): I TERAZ UWAGA. Już zaczęli cofać i uciekać w boczną uliczkę a policja w naprawdę profesjonalny sposób zatrzymała uderzając w nich . Jestem naprawdę pod wielkim wrażeniem, jak mądrze to zrobili ;]
Mam nadzieję, że to ironia...
Po za tym ja słyszałem, że policjanci nie mogą gonić motocykla samochodem. Więc już nie wiem jak to jest.
Ostatnio edytowano 25/7/2009, 18:25 przez Frugos, łącznie edytowano 1 raz
-
Frugos - Bywalec
Tak przeciez to idiotyzm uderzyc delikatnie tak zeby sie na motocyklu przewrocil jak sie mota na jakiejs drozce, lepiej puscic ich wolno albo gonic na zlamanie karku, drzewa przeciez gumowe maja, a zreszta motocyklista w ta czy w ta..... o.O
Na kolana chamy !
-
Leitho - VIP Ścigacz.pl
Re: Pościg Otrębusy k. Pruszkowa.
Frugos napisał(a):kreska napisał(a): I TERAZ UWAGA. Już zaczęli cofać i uciekać w boczną uliczkę a policja w naprawdę profesjonalny sposób zatrzymała uderzając w nich . Jestem naprawdę pod wielkim wrażeniem, jak mądrze to zrobili ;]
Mam nadzieję, że to ironia...
Po za tym ja słyszałem, że policjanci nie mogą gonić motocykla samochodem. Więc już nie wiem jak to jest.
Nie, to nie jest ironia. Zastanów się jeszcze raz. Lepiej żeby odpuścili i dali się zabić gówniarzom, czy żeby lekko się poobijali a żyli? ...
"...cztery kola poruszają ciało, dwa poruszają dusze..."
- kreska
- Świeżak
Człowieku, nie bądź śmieszny. Policjanci wykazali się całkowitym brakiem wyobraźni! Chyba nie wiesz co się może stać z motocyklistą kiedy uderza w niego samochód nawet przy małej prędkości...
Ostatnio edytowano 25/7/2009, 18:39 przez Frugos, łącznie edytowano 1 raz
-
Frugos - Bywalec
nie wiesz, nie było Cie, nie widziałeś, jeśli zawracał i ten go lekko pukną to tylko sie przewrócił, utrudniając mu dalszą ucieczkę,
a nawet taki ślizg przy 10,20km/h jest o wiele bezpieczniejszy niż uderzenie w płot, siatkę, mur, drzewo czy ślizg przy 100km/h i więcej
więc ja tutaj jak najbardziej nie widze nic złego
a nawet taki ślizg przy 10,20km/h jest o wiele bezpieczniejszy niż uderzenie w płot, siatkę, mur, drzewo czy ślizg przy 100km/h i więcej
więc ja tutaj jak najbardziej nie widze nic złego
-
Bostorn - Moderator
uderzyć a popchnąć to jest różnica
czy policja w usa uderza w samochody?? czy wprawia je w poślizg poprzez lekkie puknięcie w tył auta??
ale ok nie bd robił offtopu niech reszta się wypowie;d
jak dla mnie zachowanie policji było jak najbardziej prawidłowe
bo jeśli będą się z takimi patyczkować to każdy bd robił to na co ma ochotę i powstanie wielki chaos
czy policja w usa uderza w samochody?? czy wprawia je w poślizg poprzez lekkie puknięcie w tył auta??
ale ok nie bd robił offtopu niech reszta się wypowie;d
jak dla mnie zachowanie policji było jak najbardziej prawidłowe
bo jeśli będą się z takimi patyczkować to każdy bd robił to na co ma ochotę i powstanie wielki chaos
-
Bostorn - Moderator
Eneasz zgodze się z tobą tylko pamiętasz jak kilka lat temu były afery co do policjantów nadużywających swoich przywilejów i straszenia pukawą i celowania w motocyklistę który jechał z żoną czy tam kobietą do gdzieś tam ??
i co powiesz na to??
i co powiesz na to??
-
Bostorn - Moderator
eneasz z tym strzelaniem to nie przesadzaj . Psiarnia jest oczywiście od tego żeby sprawdzać i kontrolować , ale często też tymi nieoznakowanymi radiowozami podpuszczają celowo kierowców. Usiądzie ci taki na dupie i co zrobisz ? Przyspieszysz i mandacik gotowy .
YZF R6 2007
-
Trener - Stały bywalec
Frugos oni zrobili wręcz idealnie, że ich zatrzymali w ten sposób, bo jak wszyscy wiemy to był pościg więc oni mieli coś na sumieniu, że się nie zatrzymali więc tak jak Eneasz napisał, uciekając musieli się liczyć z tym, że ich mogą złapać ... a to lepiej żeby nie zatrzymali ich zabili kogoś po drodze albo siebie na płocie, nie chciał byś być ofiarą pościgu gdzie taki pajac na motorynce wyprzedza wszystko i wszystkich stwarzając jednocześnie zagrożenie dla siebie, dla policjantów i dla wszystkiego co go otacza ... a co do popchnięcia kogoś samochodem np. wyobrażam to sobie tak jak to robią policjanci w stanach, że podczas pościgu uderzają z pełną prędkością w uciekiniera i tam nikt nie płacze tak jak Ty, że coś się stało zbiegowi ... W sumie Twoim prostackim rozumowaniem, bo z tego wynikają Twoje durnowate posty, że lepiej jak by się zabili na ścianie, bloku, murze, na innym samochodzie czy jeszcze gdzieś, niż jak by mieli zrobić lekkiego szlifa ... jak sam widziałeś, że im nic nie było więc to oznacza, że to nie był jakiś extra super straszny wypadek, a Ty panikujesz jak Troll któremu chcą zamknąć forum ... Jeżeli ja miał bym być w takie sytuacji jak oni, przyjmując, że bym uciekał to liczył bym się z konsekwencjami jakie pościg niesie za sobą i wolał bym takie zatrzymanie przez policję niż na ścianie czy czymś innym, ale Ty wolisz się zatrzymać na gumowym drzewie, albo wylecieć z winkla, bo przecież tak jest lansersko nie ?
Sam wiem na swojej skórze, że gdyby policja mogła od razu strzelać do uciekiniera, złodzieja czy dliera było by bezpieczniej, bo nikt by nie uciekał i nie stwarzał zagrożenia, a tak przy okazji to się zgodzę z Bostornem. Ciebie to chyba powinni doświadczyć szturmówką lub tonfą tam gdzie światło nie dochodzi ... wyobraź sobie ile osób mogło by zginać, albo mieć uszczerbek na zdrowiu jeżeli oni by ich puścili to tamci by czuli się mistrzami, bo uciekli i są już pro na motocyklu ogarniają go i w ogóle, nic ich nie zaskoczy... Ty po prostu zamiast mózgu masz chyba siano we łbie spalone ...
btw. Ms ale po co przekraczać prędkość ? jak się uczepią to zawsze możesz gdzieś sobie zjechać i poczekać aż przejadą, a jak Ci tak się spieszy wszędzie to już Twój problem, nie bronie tutaj nikogo, ale gdyby nie oni to byśmy śmigali palcem po mapie jak i ją byśmy mieli ... sry za błedy, ale jestem po paru głebszych
http://forum.gs500.pl/viewtopic.php?t=2697 mózgu tego tematu przeczytaj ten temat i wtedy się może ogarniesz ... a jak nie zakumasz o co mi chodzi to Ci zacytuje ....
"Wakacje 2008, 23 w nocy
Nie miałem jeszcze prawka, przejeżdżałem przez niewielkie skrzyżowanie w centrum Warszawy i nagle tuż za nim zobaczyłem straż miejską. Miałem nadzieję, że uda się jak zawsze - :wstyd: :/ jechać prosto i zachować zimną krew. Ale jeden zaczął wychodzić na środek jezdni, w ręku trzymając lizaka. Poza mną nikogo w okolicy nie było :przestraszony: :niepewny:
Nie czekając, podjąłem decyzję - spier****! Raptownie zahamowałem i odbiłem w prawo (ledwo wyrobiłem się w zakręcie). Miałem nadzieję, że niczego nie zauważą. Niestety manewr był conajmniej dziwny. Nie ma wyboru - pełny gaz, a potem nie oglądając się za siebie slalom drogami osiedlowymi, między blokami, za murek, gasimy wszystkie światła i odchodzimy na godzinkę
Potem zza drzewa kilka razy widziałem wolno jadący patrol. Czarna suzuczka świetnie się kamuflowała. Przez 1 rano szczęśliwie wróciłem do domu :cwaniak:
PS: Nie gonili mnie, przynajmniej nie za sygnale. Nie zdążyli też machnąć lizakiem. Formalnie więc było to zgodne z prawem
i wyobraź sobie, że ten idiota mógł potrącić akurat Twoje dziecko uciekając ... wtedy byś był zły na policjantów, że go niestety nie zatrzymali[/b]
Sam wiem na swojej skórze, że gdyby policja mogła od razu strzelać do uciekiniera, złodzieja czy dliera było by bezpieczniej, bo nikt by nie uciekał i nie stwarzał zagrożenia, a tak przy okazji to się zgodzę z Bostornem. Ciebie to chyba powinni doświadczyć szturmówką lub tonfą tam gdzie światło nie dochodzi ... wyobraź sobie ile osób mogło by zginać, albo mieć uszczerbek na zdrowiu jeżeli oni by ich puścili to tamci by czuli się mistrzami, bo uciekli i są już pro na motocyklu ogarniają go i w ogóle, nic ich nie zaskoczy... Ty po prostu zamiast mózgu masz chyba siano we łbie spalone ...
btw. Ms ale po co przekraczać prędkość ? jak się uczepią to zawsze możesz gdzieś sobie zjechać i poczekać aż przejadą, a jak Ci tak się spieszy wszędzie to już Twój problem, nie bronie tutaj nikogo, ale gdyby nie oni to byśmy śmigali palcem po mapie jak i ją byśmy mieli ... sry za błedy, ale jestem po paru głebszych

http://forum.gs500.pl/viewtopic.php?t=2697 mózgu tego tematu przeczytaj ten temat i wtedy się może ogarniesz ... a jak nie zakumasz o co mi chodzi to Ci zacytuje ....
"Wakacje 2008, 23 w nocy

Nie miałem jeszcze prawka, przejeżdżałem przez niewielkie skrzyżowanie w centrum Warszawy i nagle tuż za nim zobaczyłem straż miejską. Miałem nadzieję, że uda się jak zawsze - :wstyd: :/ jechać prosto i zachować zimną krew. Ale jeden zaczął wychodzić na środek jezdni, w ręku trzymając lizaka. Poza mną nikogo w okolicy nie było :przestraszony: :niepewny:
Nie czekając, podjąłem decyzję - spier****! Raptownie zahamowałem i odbiłem w prawo (ledwo wyrobiłem się w zakręcie). Miałem nadzieję, że niczego nie zauważą. Niestety manewr był conajmniej dziwny. Nie ma wyboru - pełny gaz, a potem nie oglądając się za siebie slalom drogami osiedlowymi, między blokami, za murek, gasimy wszystkie światła i odchodzimy na godzinkę

Potem zza drzewa kilka razy widziałem wolno jadący patrol. Czarna suzuczka świetnie się kamuflowała. Przez 1 rano szczęśliwie wróciłem do domu :cwaniak:
PS: Nie gonili mnie, przynajmniej nie za sygnale. Nie zdążyli też machnąć lizakiem. Formalnie więc było to zgodne z prawem
i wyobraź sobie, że ten idiota mógł potrącić akurat Twoje dziecko uciekając ... wtedy byś był zły na policjantów, że go niestety nie zatrzymali[/b]
Ostatnio edytowano 25/7/2009, 19:25 przez Bystry, łącznie edytowano 1 raz
| "Szybciej jeździmy, szybciej pijemy, szybciej żyjemy i niestety często - szybciej umieramy." |indor napisał(a):zanim nauczę się szybko jeździć nauczę się szybko hamować

-
Bystry - Stały bywalec
Ale autor musial zapierdalac na tym rowerku ze ich dogonil i wszystko tak dokladnie widzial..Naszczescie nasza kochana policja sobie poradzila dzielnie uderzajac w nich autem.Nie mozna bylo odrazu strzelac?Bylo by bardziej widowiskowo...
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
Eneasz, wielkie słowa... Ciebie pierwszego powinni za**bać, bo z takimi pomysłami to zdrowi psychicznie nie wyskakują. Nie wierzę że jeździsz zawsze wg przepisów, więc nie pi*rdol nam tutaj o tym jak to by było fajnie jakby piratów zdejmowali z broni palnej. Dzięki rozumowaniu takiemu jak twoje świat na pewno byłby lepszy hehehe rotfl. Może za pisanie debilnych postów też powinni zabijać, co? Dostałbyś kulkę w łeb i forum od razu byłoby zdrowsze... Wzór do naśladowania się znalazł... :roll:
-
lonewolf - Bywalec
u mnie na rejonie policja przegania nas z miejscówek na obrzeżach miasta, czepiają się, spisują itd...
ostatnio w barze gdzie pracuje kumpel policjanci mieli imprezę i weszli na temat tego że gumujemy na obrzeżach itd...
no i kumpel trafnie ich zapytał czy mamy im zrobić bardachę na mieście między autami żeby zrozumieli że na miejscówkach nikomu nie szkodzimy?
prawda jest taka że w tym kraju nie ma gdzie polatać, a jak chcesz się pobawić swoim moto w miarę bezpiecznie, gdzieś na uboczu to i tak policji to nie pasuje,,,
jakby w miescie wydzielili jedną drogę gdzie można pojeździć (ze względu na brak miejsc) w rozsądnych godzinach (czyt. przed 22.00) to skończyłoby się pałowanie po mieście i takie sytuacje nie miały by miejsca...
UTOPIA...
ostatnio w barze gdzie pracuje kumpel policjanci mieli imprezę i weszli na temat tego że gumujemy na obrzeżach itd...
no i kumpel trafnie ich zapytał czy mamy im zrobić bardachę na mieście między autami żeby zrozumieli że na miejscówkach nikomu nie szkodzimy?
prawda jest taka że w tym kraju nie ma gdzie polatać, a jak chcesz się pobawić swoim moto w miarę bezpiecznie, gdzieś na uboczu to i tak policji to nie pasuje,,,
jakby w miescie wydzielili jedną drogę gdzie można pojeździć (ze względu na brak miejsc) w rozsądnych godzinach (czyt. przed 22.00) to skończyłoby się pałowanie po mieście i takie sytuacje nie miały by miejsca...
UTOPIA...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
Nie no Eneam ma rację! Właściwie to pan policjant powinien mógł zastrzelić każdego kto krzywo na niego spojrzy! Wtedy to dopiero każdy przestrzegał by przepisów! I jakie poszanowanie dla policji by było!
Dobrze że nam jeszcze trochę brakuje do europy...
Dobrze że nam jeszcze trochę brakuje do europy...
-
Invi - VIP Ścigacz.pl
Ja tam bym kazal policji palic skutery ot co !!!
BTW. potrzebne mi jest ok 15tys pln
Moze ktos jakis datek zrobi 
BTW. potrzebne mi jest ok 15tys pln

Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Blady 900 puk puk puk
-
Konio - Mieszkaniec forum
Mi brakuja tylko 3 tysie to moze mnie pierwszego ktos wspomoze 

KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
Mój kontrowersyjny pogląd jest taki że policja powinna mieć kur** zakaz ścigania motorów bo przy takim pościgu to właśnie radiowóz stwarza kilka razy takie niebezpieczeństwa jak motor....a co do tematu to gdyby policja ich nie zatrzymała gówniorze i tak by sie rozyebali na drodze i poprawili by tym samym jakośc materiału genetycznego przekazywanego innym pokoleniom i AMEN..... co prawda wiem że zrobiła by sie wtedy znowu afera że "dawcy" i kur** nie wiadomo jeszcze co pewnie "chirurdzy" i "transplantolodzy"... ale gdyby tak sie wszystkie świry wybiły to w końcu zostaliby tylko motocykliści którzy potrafią jezdzic i czują respekt do maszyny, można by to nazwać naturalną selekcją .... tyle w tym temacie.... zaznaczam od razu ze apropo posta nie bede wdawal sie w pyskówki....
/speed always goes in pair with fouriosity/
po prostu fast...
HONDA CBR 600RR MOVISTAR TELEFONICA-opylona
po prostu fast...
HONDA CBR 600RR MOVISTAR TELEFONICA-opylona
-
fast and furious - MEGA TROLL
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3