Aprilia RX 125
• Strona 1 z 1
Aprilia RX 125
Zastanawiam się nad zakupem motocykla enduro.Chcę, aby było to moto niezawodne i tanie w eksploatacji.Poradźcie mi czy Aprilia RX 125 to dobry wybór, czy może lepsza by była Yamaha dt 125. Czekam na wasze opinie.
- kamcio85
- Świeżak
Jeśli stawiasz na bezawaryjność i koszty utrzymania to DT będzie lepszym wyborem. RX jest ogólnie lepszy bo ma mocniejszy silnik i niebo lepsze zawieszenie ale to niestety kosztuje. Silnik jest w niej bardziej wyżyłowany za czym idzie szybsze zużycie elementów. Jest zrobiona z lepszych podzespołów które też się zużywają i ich wymiana jest droższa.
Moim zdaniem warto dać więcej za utrzymanie RX bo w terenie da więcej frajdy. Ale to moje zdanie
Moim zdaniem warto dać więcej za utrzymanie RX bo w terenie da więcej frajdy. Ale to moje zdanie

Ostatnio edytowano 25/7/2009, 16:47 przez Landryss25, łącznie edytowano 1 raz
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Polecałym DT. Jest ich bardzo dużo i ewentualne naprawy są sporo tańsze..
Zawieszenie da się przeżyć a po remoncie z dobrą kompresją naprawde ładnie leci bo takową miałęm okazje pojezdzić.
Według mnie lepiej mieć mniej frajdy z jazdy ale sobie polatać i jak coś to bez płaczu naprawić
z RX nie miałęm doczynienia ale o niej napisał Ci Landrys, ja opisałem to co znam
Zawieszenie da się przeżyć a po remoncie z dobrą kompresją naprawde ładnie leci bo takową miałęm okazje pojezdzić.
Według mnie lepiej mieć mniej frajdy z jazdy ale sobie polatać i jak coś to bez płaczu naprawić

z RX nie miałęm doczynienia ale o niej napisał Ci Landrys, ja opisałem to co znam
XL 125 Varadero
-
gba4 - Bywalec
wszystko zależy od twojego budrzetu, rocznika który chcesz wziąsc i stanu maszyny
w zależności jak stoisz z kasą kupujesz sobie motor
powiem tyle że rx jak i dt to bardzo dobrze sprzęty
patrzysz jak u Ciebie z częściami do tych modeli i tyle
patrz na tłoki, napęd, uszczelniacze i cylindry w razie czego ;d korbowodów raczej się w tych sprzętach nie wymienia
w zależności jak stoisz z kasą kupujesz sobie motor
powiem tyle że rx jak i dt to bardzo dobrze sprzęty
patrzysz jak u Ciebie z częściami do tych modeli i tyle
patrz na tłoki, napęd, uszczelniacze i cylindry w razie czego ;d korbowodów raczej się w tych sprzętach nie wymienia
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości