Zobacz wÄ…tek - Aprilia RX 125
NAS Analytics TAG

Aprilia RX 125

Enduro, Cross
_________

Aprilia RX 125

Postprzez kamcio85 » 25/7/2009, 16:26

Zastanawiam się nad zakupem motocykla enduro.Chcę, aby było to moto niezawodne i tanie w eksploatacji.Poradźcie mi czy Aprilia RX 125 to dobry wybór, czy może lepsza by była Yamaha dt 125. Czekam na wasze opinie.
kamcio85
Świeżak

Postprzez Landryss25 » 25/7/2009, 16:34

Jeśli stawiasz na bezawaryjność i koszty utrzymania to DT będzie lepszym wyborem. RX jest ogólnie lepszy bo ma mocniejszy silnik i niebo lepsze zawieszenie ale to niestety kosztuje. Silnik jest w niej bardziej wyżyłowany za czym idzie szybsze zużycie elementów. Jest zrobiona z lepszych podzespołów które też się zużywają i ich wymiana jest droższa.

Moim zdaniem warto dać więcej za utrzymanie RX bo w terenie da więcej frajdy. Ale to moje zdanie ;)
Ostatnio edytowano 25/7/2009, 16:47 przez Landryss25, łącznie edytowano 1 raz
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
Landryss25
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez gba4 » 25/7/2009, 16:42

Polecałym DT. Jest ich bardzo dużo i ewentualne naprawy są sporo tańsze..
Zawieszenie da się przeżyć a po remoncie z dobrą kompresją naprawde ładnie leci bo takową miałęm okazje pojezdzić.

Według mnie lepiej mieć mniej frajdy z jazdy ale sobie polatać i jak coś to bez płaczu naprawić :)

z RX nie miałęm doczynienia ale o niej napisał Ci Landrys, ja opisałem to co znam
XL 125 Varadero
gba4
Bywalec

Postprzez Bostorn » 25/7/2009, 18:05

wszystko zależy od twojego budrzetu, rocznika który chcesz wziąsc i stanu maszyny

w zależności jak stoisz z kasą kupujesz sobie motor

powiem tyle że rx jak i dt to bardzo dobrze sprzęty

patrzysz jak u Ciebie z częściami do tych modeli i tyle

patrz na tłoki, napęd, uszczelniacze i cylindry w razie czego ;d korbowodów raczej się w tych sprzętach nie wymienia
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
Bostorn
Moderator

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê