Cała prawda o motocyklach 600 na pierwsze moto.Moja historia
Ale tu pie*** jak cioty gośc se kupił 600 bo ma jaja a wy tu mu gadacie ,że nie wykorzysta jej w 100% ,A co drogi to tor wyścigowy? może se kupic i motocykl 2litry i tez pojezdzi a że bedzie brał zakręty 20 km/h to kogo to obchodzi byle jest dla niego bezpiecznie .Jak juz pisałem kumpel kupił na 1 moto 1l i żyje a jezdzi już 10 lat.Nie mówię ,że gośc co nigdy na niczym nie jezdził i od razu wsiada na 600 to może nim 'posmykac' ale jak jezdził chocby na skuterku to pojęcie jakieś ma i jak jezdzi z rozumem to długo na nim pośmiga.Bo niż dojdzie do litra i będzie brał zakręty jak Haga to mu życia braknie.
- bertold12345
- Świeżak
bertold12345 napisał(a):Ale tu pie*** jak cioty gośc se kupił 600 bo ma jaja a wy tu mu gadacie ,że nie wykorzysta jej w 100% ,A co drogi to tor wyścigowy? może se kupic i motocykl 2litry i tez pojezdzi a że bedzie brał zakręty 20 km/h to kogo to obchodzi byle jest dla niego bezpiecznie.
No to po jakÄ… cholerÄ™ mu ten niepotrzebny do niczego nadmiar mocy?
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
CzesterTX napisał(a):bertold12345 napisał(a):Ale tu pie*** jak cioty gośc se kupił 600 bo ma jaja a wy tu mu gadacie ,że nie wykorzysta jej w 100% ,A co drogi to tor wyścigowy? może se kupic i motocykl 2litry i tez pojezdzi a że bedzie brał zakręty 20 km/h to kogo to obchodzi byle jest dla niego bezpiecznie.
A po co mi auto 1,6 jak i tak na większosci drogach można jechac 60 km/h???
- bertold12345
- Świeżak
Ale i z potężną pojemnością jak na puszkę wyskoczyłeś, nie ma co...
A chociażby po to, żeby poza terenem zabudowanym jechać przepisowe 90 km/h mając na obrotomierzu 2krpm zamiast maluchem gdzie przy takiej prędkości silnik wyskakuje z ramy oraz po to, żeby móc szybko i bezpiecznie wyprzedzić inny pojazd.
A chociażby po to, żeby poza terenem zabudowanym jechać przepisowe 90 km/h mając na obrotomierzu 2krpm zamiast maluchem gdzie przy takiej prędkości silnik wyskakuje z ramy oraz po to, żeby móc szybko i bezpiecznie wyprzedzić inny pojazd.
-
Czester - Administrator
CzesterTX napisał(a):bertold12345 napisał(a):Ale tu pie*** jak cioty gośc se kupił 600 bo ma jaja a wy tu mu gadacie ,że nie wykorzysta jej w 100% ,A co drogi to tor wyścigowy? może se kupic i motocykl 2litry i tez pojezdzi a że bedzie brał zakręty 20 km/h to kogo to obchodzi byle jest dla niego bezpiecznie.
np. po taką cholerę, że w momencie sytuacji krytycznej, wyprzedzanie ( to nie jest sytuacja krytyczna ) przyda mu się zapas mocy

| "Szybciej jeździmy, szybciej pijemy, szybciej żyjemy i niestety często - szybciej umieramy." |indor napisał(a):zanim nauczę się szybko jeździć nauczę się szybko hamować

-
Bystry - Stały bywalec
panienki, nie ciskać mi się tutaj. każdy ma swje podejście do moto i niech tak zostanie.
http://www.gandalf.riderblog.pl | zapraszam
-
Gandalf - Świeżak
Ile głów tyle zdań na ten temat i każdy ma swoją rację.
Kto ma kopic i tak kupi i te nasze pierd***nie nic nie da.
Kto ma kopic i tak kupi i te nasze pierd***nie nic nie da.
-
patryk83 - Bywalec
Bystry napisał(a):np. po taką cholerę, że w momencie sytuacji krytycznej, wyprzedzanie ( to nie jest sytuacja krytyczna ) przyda mu się zapas mocya co do krytycznej, to żeby mógł odkręcić mantele i wyrobić się, a nie dociągać do max obrotów żeby mu silnik z ramy wyskoczył ...
Zgadzam sie w 100% ale tylko pod warunkiem, że jedzie tym człowiek doświadczony i obyty z moto. A w tym temacie chodzi o osoby bez doswiadczenia więc taki człowiek odkręcając manetę w sytuacji krytycznej zamiast sobie pomóc może zaszkodzić.
A co do wyprzedzania wystarczy zbic jeden lub dwa biegi niżej i nawet 50-cio konna maszyna spokojnie sobie poradzi.
-
Czester - Administrator
CzesterTX napisał(a):A co do wyprzedzania wystarczy zbic jeden lub dwa biegi niżej i nawet 50-cio konna maszyna spokojnie sobie poradzi.
Potwierdzam

A tego niżej to już miało tutaj nie być. Jak widać nie jest konsekwentny i nie liczy się z własnymi słowami

Ostatnio edytowano 25/7/2009, 22:57 przez C-bool, łącznie edytowano 1 raz
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
CzesterTX napisał(a):A co do wyprzedzania wystarczy zbic jeden lub dwa biegi niżej i nawet 50-cio konna maszyna spokojnie sobie poradzi.
Hahahahah 3 biegi to ja w 600 zbijam.
- Demotywatrrro
- Świeżak
Co Ty do mnie mówisz jak trzeba tira wyprzedzić 3 biegi w dół to czerwone pole ? Motocykl też masz pewnie wymyślony, tak samo jak żonę.
- Demotywatrrro
- Świeżak
No chyba że jedziesz 80 km/h na szóstym biegu to się zgodzę, że trzy w dół trzeba zbić. Ja przeważnie trzymam moto nie niżej jak 6/7 krpm i dwa biegi w dół spokojnie mi wystarczą.
P.S. Sam jesteś wymyślony.
P.S.2 Jeszcze tu jesteś? Miałes więcej nie wchodzić na preclowe forum
P.S. Sam jesteś wymyślony.
P.S.2 Jeszcze tu jesteś? Miałes więcej nie wchodzić na preclowe forum

-
Czester - Administrator
- Demotywatrrro
- Świeżak
Sześćsetka to zdecydowanie nie jest nadmiar mocy. Wszystko zależy od stylu jazdy! Ujeżdżam B12 i samo VMax na polskich drogach to nie wszystko. Próbowaliście kiedyś wyprzedzać 500 samochód jadący 100 /h gdy z naprzeciwka jedzie drugi pojazd? Pamiętam jeszcze wahanie, ocenę prędkości i kalkulacje przed każdym takim manewrem. Teraz gdy to coś co jedzie z naprzeciwka jest nawet niezbyt daleko przede mną, robię (nawet nie myślę o zmianie biegu!): gaz, raz, dwa, trzy (na pewno nie więcej!) - manewr wyprzedzania zakończony, ofiara daleko w tyle, z przodu spory zapas a ja lecę 160 /h i zwalniam żeby nie łamać więcej przepisów :p Takie zachowanie moto jednak robi różnicę 

- phuryn
- Świeżak
pie*** 3 po 3... nie zbeym byl jakims kozakiem ale nierobcie z tych motocykli takich diablow bo to smieszne... u mnie w miescie mnie pochwalili bo kupilem starsza 600tke a nie jak wieksozsc R1 i co byscie o nihc dopiero powiedizeli?
Ostatnio edytowano 26/7/2009, 02:26 przez SzpiceR, łącznie edytowano 1 raz
ten co sobie nie żałuje
-
SzpiceR - VIP Åšcigacz.pl
SzpiceR napisał(a): u mnie w miescie mnie pichwalili bo kupilem starsza 600tke a nie jak wieksozsc R1 i co byscie o nihc dopiero powiedizeli?
Debile i lanserzy (mam na myśli tych od R1)
-
Czester - Administrator
wiec jak ktos ma R1 to lanser a kozakiem jest ten co gania na GS? Troche nie rozumiem twojej filozofii. Mowisz tak jakby zal ci dupe sciskal, ze ktos ma R1 a ty nie. Skoro go stac i dobrze sie na niej czuje to nie widze powodu aby zararz obrzucac go mianem lansera. Idiotyczne podejscie do sprawy. Wiec teraz ten kto ma R1, GSXR1000, itp. to lanser a ten co jezdzi na 500 i mniej to prawdziwy motocyklista.
Czester wczesniej nie wtracalem sie w to co piszesz ale czasem przechodzisz sam siebie.
W gruncie rzeczy to chuj mnie obchodzi kto na czym jezdzi, bo to jego sprawa i psinco mam do gadania. Pozatym sam nie mam moto wiec glupio nie komentuje, ze jak ktos ma R1 to od razu lanser, itp...
Czester wczesniej nie wtracalem sie w to co piszesz ale czasem przechodzisz sam siebie.
W gruncie rzeczy to chuj mnie obchodzi kto na czym jezdzi, bo to jego sprawa i psinco mam do gadania. Pozatym sam nie mam moto wiec glupio nie komentuje, ze jak ktos ma R1 to od razu lanser, itp...
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Åšcigacz.pl
@gumiÅ›
Ja to zrozumiałem na tej zasadzie, że kto kupuje na 1 moto R1 to faktycznie lanser i idiota
A jak jest odwrotnie i Czester myśli tak jak Ty napisałeś to Czester nie pij więcej albo nie wypowiadaj się więcej na forum bo nam pozamykają znowu fajne topiki przez Twoje pieprze*** :>
Ja to zrozumiałem na tej zasadzie, że kto kupuje na 1 moto R1 to faktycznie lanser i idiota

A jak jest odwrotnie i Czester myśli tak jak Ty napisałeś to Czester nie pij więcej albo nie wypowiadaj się więcej na forum bo nam pozamykają znowu fajne topiki przez Twoje pieprze*** :>
-
patryk83 - Bywalec
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości