Skuter nie odpala
• Strona 1 z 1
Skuter nie odpala
Witam. Otóż zwracam się z uprzejmą prośbą do was o pomoc gdyż ja już nie daje sobie rady.
Otóż: (posiadam Zipp Vega 125 4T)
Wymieniałem oponę z tyłu a co wiadome musialem zdjąć tłumik i jeden amortyzator. Przed tymi operacjami skuter odpalał i wszystko było ok. Teraz już niestety mu sie odwidziało. Dodam że aby zdjąć tłumik położyłem skuter na kilka minut.
Myślałem że to świeca sie zalała i rzeczywiście była zalana ale po wyczyszczeniu usterka nie ustała.
Niewiem czy to ma coś do rzeczy ale napisze a mianowicie leciutko nasączyłem filtr powietrza olejem silnkowym(10W40) ale naprawdę minimalnie.
Zastanawiałem się jeszcze czy podczas zdjętego tłumika nie wpadł jakiś paproch i zatarł się tłok. Niemam poprostu pojęcia.
Z góry proszę sobie darować żebym zbierał na markowy motor bo nie o to tu chodzi. Zbieram na motor ale póki co nie stać mnie jeszcze na takowy zakup
Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki i podopowiedzi.
Pozdrawiam
Otóż: (posiadam Zipp Vega 125 4T)
Wymieniałem oponę z tyłu a co wiadome musialem zdjąć tłumik i jeden amortyzator. Przed tymi operacjami skuter odpalał i wszystko było ok. Teraz już niestety mu sie odwidziało. Dodam że aby zdjąć tłumik położyłem skuter na kilka minut.
Myślałem że to świeca sie zalała i rzeczywiście była zalana ale po wyczyszczeniu usterka nie ustała.
Niewiem czy to ma coś do rzeczy ale napisze a mianowicie leciutko nasączyłem filtr powietrza olejem silnkowym(10W40) ale naprawdę minimalnie.
Zastanawiałem się jeszcze czy podczas zdjętego tłumika nie wpadł jakiś paproch i zatarł się tłok. Niemam poprostu pojęcia.
Z góry proszę sobie darować żebym zbierał na markowy motor bo nie o to tu chodzi. Zbieram na motor ale póki co nie stać mnie jeszcze na takowy zakup
Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki i podopowiedzi.
Pozdrawiam
motoryna Stella ---> MZ ETZ 250 ---> Zipp vega 125 --->Wiosna GSXF 600
-
driver92 - Świeżak
To nie wina filtra, trochę dziwie to rozpisałeś, jeśli świeca była zalana to ją trzeba wyczyścić lub zmienić, jeśli znowu ją zalało po wyczyszczeniu to już jest dziwne, bo wcześniej było ok. No to jest skuter z popychu nie da rady. Z kopniaka jak nie zapali to możesz wykręcić świece i pokopać na pusto z 5 razy zakręcić świece i próbować odpalić, jak nie odpali to wykręć świece i zobacz czy jest zalana. Pozdrawiam
nsr>zzr>zx6r>r6>cbr f4i?
-
Dandi93 - Bywalec
Wykręciłem filtr i wyczyściłem z oleju ponieważ olej ściekał i gaźnik go zasysał. Wszystko już poczyszczone przepustnica i wogóle cały gaźnik. Zdjąłem fajkę i przez kabel idzie dobry prąd czyli cewka jest ok ale niewiem czy fajka jest wporządku bo chyba przez nią prąd nie przechodzi albo przez świece. Niestety zanim ja dostane częsci do tego skutera minie kolejny 1-2tygodnie.
Aaa jaka ciekawostka podczas kopania kopniak się popsuł tj. chyba trybiki sie połamały bo wcale nie łapie z kopa(lata luźno).
Odradzam wszystko co chińskie.
Mam nadzieje że jeszcze w wakacje będę miał Honde.
Pozdrawiam
Aaa jaka ciekawostka podczas kopania kopniak się popsuł tj. chyba trybiki sie połamały bo wcale nie łapie z kopa(lata luźno).
Odradzam wszystko co chińskie.
Mam nadzieje że jeszcze w wakacje będę miał Honde.
Pozdrawiam
-
driver92 - Świeżak
kopka nie odskakuje właśnie. Moze jakaś sprężyna albo coś. Chciałem zdjąc dekielek ale strasznie dużo roboty przy tym chyba jest i niemam nasadowej 8 ;/ moze ją tam kiedys otworze a póki co iskre mam małą. I jednak to chyba będzie cewka bo teraz juz bez fajki z samego kabla iskra nie idzie(w styczności z innym metalem).
Tyle sie przy nim wczoraj narobiłem że mam juz dosyć. Nic z tego nie wyszło a jeszcze sie pogorszyło. Dzisiaj nie będę przy nim grzebał tylko kupie nową świecę fajkę i cewkę. Akumulator jest na max naładowany juz. Jak to nie pomoże to ja umywam ręce.
Pozdrawiam
dzieki za pomoc
Tyle sie przy nim wczoraj narobiłem że mam juz dosyć. Nic z tego nie wyszło a jeszcze sie pogorszyło. Dzisiaj nie będę przy nim grzebał tylko kupie nową świecę fajkę i cewkę. Akumulator jest na max naładowany juz. Jak to nie pomoże to ja umywam ręce.

Pozdrawiam
dzieki za pomoc
-
driver92 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości