nowy tłok- skuter nie odpala
• Strona 1 z 1
nowy tłok- skuter nie odpala
Witam mam skuter zipp quantum i mam problem ponieważ niedawno zatarł mi się tłok, i wystarczyło zrobić lekki szlif cylindra. Kupiłem nowy tłok założyłem pierścionki, wszystko włożyłem do cylindra jak trzeba. jednak nie odpala.
Jak chce odpalic jest iskra i paliwo. I słychac taki dźwięk jakby prawie odpalał ale nie wskakuje na obroty. co może być tego przyczyną?
Jak chce odpalic jest iskra i paliwo. I słychac taki dźwięk jakby prawie odpalał ale nie wskakuje na obroty. co może być tego przyczyną?
- navalony4
- Świeżak
sprawdz jeszcze raz czy wszystko dobrze poskladales. Czy pierscienie dobrze nalozyles...
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
Witam mam kolejny problem z moim skuterem odpala jednaj jest bardzo słaba iskra i przzy odpalaniu z startera jak i z kopki słychać TRZASK. Jednak ten dzwiek nie pochodzi z cylindra tylko pokrywy
(pod wariatorem) poniewaz odkrecalem cylinder i nie mam zadnej ryski.
Co moze powodowac ten trzask?
(pod wariatorem) poniewaz odkrecalem cylinder i nie mam zadnej ryski.
Co moze powodowac ten trzask?
- navalony4
- Świeżak
jeżeli jest słaba iskra zmień świecę.
Zobacz też czy nie masz luzów na wale.
Wystarczy zdjąć pokrywę od wario i sprawdźić czy wariatorem da radę ruszać w górę, w dół.
Możesz też mieć walnięty wiatrak i jakiś ząbek po prostu haczy i hałasuje
Zobacz też czy nie masz luzów na wale.
Wystarczy zdjąć pokrywę od wario i sprawdźić czy wariatorem da radę ruszać w górę, w dół.
Możesz też mieć walnięty wiatrak i jakiś ząbek po prostu haczy i hałasuje
peugeot zenith -> yamaha dt 125-> ktm sx 125-> suzuki rm 250 -> Malagutii f12-> Yamaha aerox -> Aprilia sr -> Yamaha yz 125 -> KTM sx 250 -> KTM sx 400 -> Husqvarna te 250
- szybki90
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości