Szkoła jazdy w Poznaniu - co polecacie ?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Szkoła jazdy w Poznaniu - co polecacie ?
Witam,
planuję się zapisać na kurs, no i szukam teraz najlepszej (o ile taka istnieje) szkoły, czytałem ten poradnik dotyczący wyboru szkoły, ale tam jest przedstawiony ideał, przeglądałem parę szkół i raczej daleko im do tego co jest opisane w tym poradniku, stąd moje pytanie czy znacie z doświadczenia, bądź z innych źródeł, która szkoła jest dobra, skrótem co możecie mi polecić
EDIT:
Jest to mój pierwszy post, więc chciałbym się przy okazji przywitać, sorry jeśli w złym dziale umieściłem temat, ale wydawał mi się całkiem odpowiedni z dostępnych
planuję się zapisać na kurs, no i szukam teraz najlepszej (o ile taka istnieje) szkoły, czytałem ten poradnik dotyczący wyboru szkoły, ale tam jest przedstawiony ideał, przeglądałem parę szkół i raczej daleko im do tego co jest opisane w tym poradniku, stąd moje pytanie czy znacie z doświadczenia, bądź z innych źródeł, która szkoła jest dobra, skrótem co możecie mi polecić
EDIT:
Jest to mój pierwszy post, więc chciałbym się przy okazji przywitać, sorry jeśli w złym dziale umieściłem temat, ale wydawał mi się całkiem odpowiedni z dostępnych
- kososki
- Świeżak
Hmmm. No to moze ja zaczne... Robilem prawko w szkole nauki jazdy LIDER. Instruktor wporzo
niestety mial malo czasu... i to zawsze bylo tak ze niby sie umawia a potem zapomina ale jak juz jestes to wsiadasz na sprzet i jezdzisz. No i oczywiscie nie mial czasu nawet wyjechac ze mna na miasto. Takze po kilkunastu godzinach na placu, z marszu szedlem na egzamin... i zdalem za pierwszym razem. A nadmienie ze nigdy wczesniej przed kursem nie mialem stycznosci z motocyklem
Szczerze odradzam
, choc w moim przypadku ich haslo reklamowe ,,kto lidera zna ten egzamin zda" sie sprawdzilo. Pozdro

Ostatni rok na UAM
| www.moto-diablo.pl | Chica booooom - http://www.youtube.com/watch?v=WRE6ssTulcI&feature=fvw | ZX6R 2005 ----> RN19 2008
)))

-
caliber1986 - Bywalec
Może poszukaj takiej szkoły, która oferuje doszkalanie na poznańskim torze ... ?
http://gomoto.tv/ | naszym motorem jest pasja
-
duddits - Świeżak
Ja jutro mam egzamin, więc zobaczymy, czy to co polecę jest dobre
Kurs robiłam w Baranowie, i to nie była najlepsza decyzja... dlatego wzięłam kilka godzin dodatkowych w dwóch szkołach. Jedna to High (drogo, ale w sumie teraz widzę, że kiepski kurs i dodatkowe lekcje i tak kosztowały mnie już więcej), w High instruktor nie zostawia Cię na placu nawet na 10 minut i gada, tłumaczy i tłumaczy; a druga szkoła to Poznanianka (Wilczy Młyn, ale plac na Ściegiennego). Pan Jacek, z którym teraz jeżdżę to oaza spokoju, jednocześnie również świetnie wytłumaczy wszystko co trzeba. Jazda na motorze w jego towarzystwie to przyjemność

Kurs robiłam w Baranowie, i to nie była najlepsza decyzja... dlatego wzięłam kilka godzin dodatkowych w dwóch szkołach. Jedna to High (drogo, ale w sumie teraz widzę, że kiepski kurs i dodatkowe lekcje i tak kosztowały mnie już więcej), w High instruktor nie zostawia Cię na placu nawet na 10 minut i gada, tłumaczy i tłumaczy; a druga szkoła to Poznanianka (Wilczy Młyn, ale plac na Ściegiennego). Pan Jacek, z którym teraz jeżdżę to oaza spokoju, jednocześnie również świetnie wytłumaczy wszystko co trzeba. Jazda na motorze w jego towarzystwie to przyjemność

-
nikasob - Świeżak
Polecam szkołę HIGH. Może nie jest to najtańsza szkoła ale dobrzy instruktorzy, którzy nie mają ciebie gdzieś. Od początku zwracają uwagę na prawidłową redukcję wraz z przegazówką jak również na przeciwskręt. Chcą od początku wyrobić u kursanta dobre nawyki. dodam, że zdałem bez problemu.
- giecu
- Świeżak
Od siebie polece szkole BAJKA - www.osk-bajka.pl
Zaczynalem od zera i dzisiaj za 1 podejsciem zdalem A
Bardzo dobre podejscie instruktora, w moim przypadku kilka godzin na placu i pozniej miasto (trasa egzaminacyjna).
Ogolnie fachowo i skutecznie
Zaczynalem od zera i dzisiaj za 1 podejsciem zdalem A

Bardzo dobre podejscie instruktora, w moim przypadku kilka godzin na placu i pozniej miasto (trasa egzaminacyjna).
Ogolnie fachowo i skutecznie

-
Piciu - Świeżak
heh.. jaki jest problem w zdaniu prawka na kat. A ?? bo nie rozumiem... egzamin jest tak banalny ze wstyd go nie zdac... wiec w zasadzie prawie kazda szkola przygotuje Cie do egzaminu... z doswiadczenia wiem ze zeby kursant zdal (w 90 %) instruktor wystarczy ze powie "to jest motocykl, tu jest gaz, tam hamulec a tu sprzeglo" i wiecej sie nie musi interesowac kursantem, a jak juz sie okazalo na forum nawet nie musi z nim pojechac na miasto...
pytanie jest czy po kursie bedziesz cokolwiek umial/umiala co Ci sie przyda w praktycznej jezdzie... a to juz o wiele mniej jest takich szkol, zeby nie powiedziec ze w poznaniu hm.. moze 2-3 *... "z gwiazdka"
* NIE SZUKAJ SZKOLY.. tylko pytaj sie o INSTRUKTOROW... bo oni czesto szkoly zmieniaja z roznych powodow...
bo co z tego ze kolo Ci powiedzial np Bajka .. Ty idziesz .. a tam juz nie ma tego Pana X ktory tak fajnie uczyl... tylko jest Pan Y ktory moto widzial na zdjeciu ... no oprocz tego dla kursantow...
Pytanie do osoby ktora konczyla HIGH czy redukcje z miedzygazem kazali Ci robic podczas egzaminu jako hamowanie awaryjne ??
pytanie jest czy po kursie bedziesz cokolwiek umial/umiala co Ci sie przyda w praktycznej jezdzie... a to juz o wiele mniej jest takich szkol, zeby nie powiedziec ze w poznaniu hm.. moze 2-3 *... "z gwiazdka"
* NIE SZUKAJ SZKOLY.. tylko pytaj sie o INSTRUKTOROW... bo oni czesto szkoly zmieniaja z roznych powodow...
bo co z tego ze kolo Ci powiedzial np Bajka .. Ty idziesz .. a tam juz nie ma tego Pana X ktory tak fajnie uczyl... tylko jest Pan Y ktory moto widzial na zdjeciu ... no oprocz tego dla kursantow...
Pytanie do osoby ktora konczyla HIGH czy redukcje z miedzygazem kazali Ci robic podczas egzaminu jako hamowanie awaryjne ??
Instruktor nauki jazdy A,B - Poznańhttp://szkola-motocyklowa.blogspot.com/ - Twoje kompendium wiedzy
- adam_tomasz
- Moderator
tak jak myslalem
a tak szczerze jezeli zrobilbys z miedzygazem na egzaminie to tak naprawde moglby sie doczepic i Cie oblac... dlaczego ??
bo na egzaminie masz HAMOWANIE AWARYJNE
z definicji podczas takiego hamowania masz uzyc wylacznie hamulcy !! silnik moze zgasnac, masz sie nie przejmowac biegami, oczywiscie dla motocyklisty to troche srednio bezpieczne jak zgasnie, dlatego nalezy wcisnac sprzeglo... ale bez jakiejkolwiek redukcji biegow.

bo na egzaminie masz HAMOWANIE AWARYJNE
z definicji podczas takiego hamowania masz uzyc wylacznie hamulcy !! silnik moze zgasnac, masz sie nie przejmowac biegami, oczywiscie dla motocyklisty to troche srednio bezpieczne jak zgasnie, dlatego nalezy wcisnac sprzeglo... ale bez jakiejkolwiek redukcji biegow.
Instruktor nauki jazdy A,B - Poznańhttp://szkola-motocyklowa.blogspot.com/ - Twoje kompendium wiedzy
- adam_tomasz
- Moderator
ostatecznie zapisałem się do szkoły HIGH, dzisiaj miałem pierwsze zajęcia praktyczne
, tera mam kolejny problem, szukam kasku, chyba zdecydowałem się na Uvex Boss 525, ale nie znam za bardzo sklepów w poznaniu gdzie mógłbym kupić/przymierzyć itd., nie chcę pisać w osobnym temacie o tym więc może ktoś mógłby mi tutaj polecić jakiś sklep

- kososki
- Świeżak
uvex jest chyba w Śremie jak dobrze pamietam...
spytaj sie instruktora powinien Ci powiedziec...
ogolnie masz kilka duzych sklepow:
motosprzet na maleckiego, (maja tez stronke w necie)
motorex na bukowskiej
yamaha - dabrowskiego
nowy salon suzuki (libertymotors) - dabrowskiego 10m za yamaha
larsson - grunwaldzka (stronka w necie)
moto-akcesoria - przezmierowo (stronka)
i jakies mniejsze ktore czasami tez warto odwiedzic
... ale o uvexa w poznaniu ciezko..
szkole wybrales calkiem dobra
spytaj sie instruktora powinien Ci powiedziec...
ogolnie masz kilka duzych sklepow:
motosprzet na maleckiego, (maja tez stronke w necie)
motorex na bukowskiej
yamaha - dabrowskiego
nowy salon suzuki (libertymotors) - dabrowskiego 10m za yamaha
larsson - grunwaldzka (stronka w necie)
moto-akcesoria - przezmierowo (stronka)
i jakies mniejsze ktore czasami tez warto odwiedzic
... ale o uvexa w poznaniu ciezko..
szkole wybrales calkiem dobra

- adam_tomasz
- Moderator
viewtopic.php?t=12574&highlight=sklepy+poznan
Tutaj masz sklepy z odnośnikami do stronek
Tutaj masz sklepy z odnośnikami do stronek
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
caliber1986 napisał(a):Hmmm. No to moze ja zaczne... Robilem prawko w szkole nauki jazdy LIDER. Instruktor wporzoniestety mial malo czasu... i to zawsze bylo tak ze niby sie umawia a potem zapomina ale jak juz jestes to wsiadasz na sprzet i jezdzisz. No i oczywiscie nie mial czasu nawet wyjechac ze mna na miasto. Takze po kilkunastu godzinach na placu, z marszu szedlem na egzamin... i zdalem za pierwszym razem. A nadmienie ze nigdy wczesniej przed kursem nie mialem stycznosci z motocyklem
Szczerze odradzam
, choc w moim przypadku ich haslo reklamowe ,,kto lidera zna ten egzamin zda" sie sprawdzilo. Pozdro
A o którą szkołe LIDER chodzi?, bo w samym Poznaniu są dwie takie szkoły.
lider
- Tomasz.G.
- Świeżak
Niedaleko PANORAMY. 

Ostatni rok na UAM
| www.moto-diablo.pl | Chica booooom - http://www.youtube.com/watch?v=WRE6ssTulcI&feature=fvw | ZX6R 2005 ----> RN19 2008
)))

-
caliber1986 - Bywalec
caliber1986 napisał(a):Niedaleko PANORAMY.
Dziękuję za odpowiedz, byłem prawie pewny, że nie chodzi o moją szkołę, jednak czytającym te posty chciałbym wyjaśnić, że Szkoły LIDER są dwie, jedna ma plac przy ul. Dwa Tory- to jest w pobliżu Panoramy i ul. Góreckiej, natomiast druga ma swój plac manewrowy przy ul. Droga Dębińska tj. przy AWF. Jestem właścicielem OSK Lider, który ma plac manewrowy przy AWF, i u nas takie sytuacje są raczej niedopuszczalne, jednak gdyby coś podobnego miało miejsce proszę o informację.
Poza tym kolego dziwi mnie, że nie zwróciłeś uwagi kierownikowi Ośrodka o takim podejściu jego pracowników do klientów.
Pozdrawiam Tomasz. G
lider
- Tomasz.G.
- Świeżak
Kolego robisz sobie reklame??
Moze gdybym nie zdal to bym poszedl. No ale zdolny jestem
A pozatym, to o ile sie nie myle to ten instruktor byl wlascicielem szkoly...?? Ale pewien nie jestem.

Ostatni rok na UAM
)))

-
caliber1986 - Bywalec
caliber1986 napisał(a):Kolego robisz sobie reklame??Moze gdybym nie zdal to bym poszedl. No ale zdolny jestem
A pozatym, to o ile sie nie myle to ten instruktor byl wlascicielem szkoly...?? Ale pewien nie jestem.
Nie robie sobie żadnej reklamy, tylko poważnie traktuje swoja pracę i chcę, żeby moi instruktorzy tak samo podchodzili do tematu. Przypuszczam, że równiez byłbyś zainteresowany wyjaśnieniem takiej sytuacji, bo opinia roznosi sie szybko, a niestety w tym przypadku godzi w firmę, która ma taką samą nazwę, a w stosunku do której nie była ona skierowana.
Pozdrawiam
Tomasz G.
lider
- Tomasz.G.
- Świeżak
OGŁASZAM WSZEM I WOBEC, ZE KRYTYKUJAC SZKOŁE NAUKI JAZDY "LIDER" W POZNANIU, CHODZILO MI O TE KTORA MIESCI SIE PRZY PANORAMIE
Moze byc?? 

Ostatni rok na UAM
)))

-
caliber1986 - Bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2