Zobacz wÄ…tek - Yamaha DT 125 duzy problem;/
NAS Analytics TAG

Yamaha DT 125 duzy problem;/

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Yamaha DT 125 duzy problem;/

Postprzez Ten szybki men xD » 19/7/2009, 12:17

Witam, mam problem z moja DT.
Ostatnio zrobilem w niej remont, tzn wymienilem lozysko na korbowodzie i nowy tlok + szlif. Po zlozeniu jej, wszystko dzialalo, chodzila pieknie, jednak ostatnio jade (z 40 km zrobione po remoncie) dodaje garu, i tak jakby nie reagowal na manetke, w ogole nie jechal...
Bralem go na popych, ale nic sie nie dzialo. Sprawdzilem swiece, iskra byla, kompresja tez, rozkrecilem wydech, przestawilem zawor, zeby byl calkiem otwarty, kopnalem i tez nie zapalal, ale dym szedl, a gdy kopie z wydechem, w ogole nie dymi... Czym to moze byc spowodowane?
Dodam jeszcze, ze jak z kumplem pchalem DTke to cos strzelilo, taki metaliczny dzwiek, nie wiem jak opisac... Wtedy zaskoczyla, pojechala troche, przy tym mocno kopcila i zgasla.
Prosilbym o pomoc.
POzdrawiam
Ten szybki men xD
Świeżak

Postprzez macs » 19/7/2009, 22:25

Wymieniales takze uszczelniacze,simeringi?
Zmien swiece,przeczysc gaznik
macs
Bywalec

Postprzez Ten szybki men xD » 22/7/2009, 19:00

Swiece wymienialem, gaznik przeczyscilemm a simeringow nie wymienialem. Wszystko bylo ok, ladnie chodzil, tylko przestal reagowac na manetke i tearz w ogole nie odpala, ani na popych, ani z kopki.. Przyczyna moze lezec w jakis modulach czy cos?
Ten szybki men xD
Świeżak

Postprzez skwy » 22/7/2009, 19:12

Pan!
Jeśli robi sie takie remonty to uszczelnienia silnika wymienia się na nowe.
Teraz raz jeszcze rozbierzesz silnik wymienisz uszczelniacze wału i bedzie dobrze.
Mam nadzieję że uszczelki też wstawisz nowe?
skwy
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości

na górê