jak wyczyścić oponę??
• Strona 1 z 1
jak wyczyścić oponę??
Witajcie. Błagam o pomoc. Wczoraj zrobilem coś bardzo głupiego - chcąc skrócić sobie trasę pojechałem przez świeżo asfaltowany odcinek drogi (jeszcze walce tam jeździły). Okazało się potem że asfalt przywarł do opon i ślizgałem się przy hamowaniu oraz przy ruszaniu. Z tyłem nie było problemy - przypalilem gumę i gitara, natomiast z rzodu nie mam pojecia jak się tego syfu pozbyć. Cięzko się to skrobie, nie jestem w stanie tego zetrzeć ani nie wiem jakiego środka uzyć by nie zniszczyc opony.
pomocy
pomocy
siódmy sezon
na GSX 750 F...i jeszcze nie znudził mi się
-
witoldjusz - Świeżak
-
witoldjusz - Świeżak
Ale czy ona nie wchodzi w reakcję z gumą?
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
miałem to samo z tym że ja wjechałem w jakąś klejącą substancję na którą potem nakładany jest asfalt + kamyczki - wróciłem z dużo wyzszymi oponami, moto całe zasyfione z asfaltu a co gorsza jechałem z asfaltem na oponach 30km i ani troszkę nie zeszło niestety ja to skrobałem kilka godzin i potem polałem oponę wodą i przetarłem szczotką szorstką - efekt guma jak nowa ale miałem dość
-
usio - Świeżak
Albo sprobuj srodka do czyszczenia silników firmy Moje Auto jest bezpieczny dla gumy i naprawde skuteczny(tylko trzeba uwazac na elementy lakierowane) cena około 12zł
<zx12r> / <Suzuki dr 650>
"Moja ulica murem podzielona
Świeci neonami prawa strona
Lewa strona cała wygaszona
Zza zasłony obserwuję obie strony "
"Moja ulica murem podzielona
Świeci neonami prawa strona
Lewa strona cała wygaszona
Zza zasłony obserwuję obie strony "
-
Cezarjusz - VIP Ścigacz.pl
super super dzięki, bo juz mnie straszyli że gumy do wymiany
siódmy sezon
-
witoldjusz - Świeżak
witoldjusz napisał(a):super super dzięki, bo juz mnie straszyli że gumy do wymiany
No ale wiesz, jezeli chodzi o bezpieczestwo, to pierwsze co przychodzi na mysl to własnie wymiana gumy.
Spróbuj tej rady co podaja koledzy wczesniej, czyli z tym srodkiem do czyszczenia silnikow. Zobaczysz jak sie bedzie toczyła sprawa, czy dobrze schodzi czy nie. Jak zobaczysz, ze efekt kiepski to chyba jednak nowa guma jezeli cenisz sobie bezpieczeństwo. No a jak srodek pomoże to lajcik, doczyścisz oponke tak żeby swiecila się jak psu jajca i dalej w droge.
-
omerx - Świeżak
Wiecie co sie stalo, nie zgadniecie, albo ten asfalt był jakiś kiepski, moze to tylko smoła była, sam nie wiem. Czyściłem na wiele sposobów i nic nie dawało. Przejechałem sie ostatnio by sprawdzić jak sobie poradzę na takich oponach i wszystko mi z opon odpadło, czyste jak wcześniej i nawet przyczepne.
Dziekuję za wszystkie cenne rady, moze ktomus sie przydadzą, mam nadzieje że mi juz nie bo bedę bardziej uważał po czym jadę.
pozdrawiam
Dziekuję za wszystkie cenne rady, moze ktomus sie przydadzą, mam nadzieje że mi juz nie bo bedę bardziej uważał po czym jadę.
pozdrawiam
siódmy sezon
-
witoldjusz - Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Ścigacz.pl
Eneasz chyba dawno temu z Polski wyjechałeś, że tak piszesz. To nie UK. Tu nic się nie zmieniło. Ostatnio sam byłem świadkiem takich "napraw" drogowych. Jeden koleś nalał na drogę smoły a drugi przysypywal to jakimiś małymi kamyczkami czy tam żwirkiem i żebym jechał z 10 min. później to na bank bym w to wjechał i miałbym na oponach niezły syf. Oczywiście żadnych barierek nie było. Ba, nawet jednego pachołka!
Wypadki chodzą po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
Tak jak pisałem we wstępie, był remont jezdni i znak "zakaz ruchu" z dopiskiem "nie dotyczy mieszkańców"
siódmy sezon
-
witoldjusz - Świeżak
• Strona 1 z 1