Zobacz wÄ…tek - GSX-R 600 stukanko...
NAS Analytics TAG

GSX-R 600 stukanko...

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Postprzez Adam M. » 14/7/2009, 02:29

Kawalek kija od szczotki przyloz do ucha a drugim koncem oblec caly silnik - uslyszysz skad stuka to napisz.
Przez internet nic nie slychac, wiec nie ma co gdybac.
Adam M.
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez torbiasz » 14/7/2009, 09:44

więc na zimnym silniku tez to słychać a wciśniecie sprzegła nic nie zmienia..:/
torbiasz
Świeżak

Postprzez torbiasz » 14/7/2009, 15:24

problem sie rozwiazął: az 0,5 litra oleju dolałem, mimo iz nic nie swieciła kontrolka ;) ale dobrze ze to sie tak skonczyło....pzdr
torbiasz
Świeżak

Postprzez Michal_burnout » 14/7/2009, 15:59

torbiasz napisał(a):co do przygazówek.... to owszem nie oszczedzam go nawet na zimnym silniku :/ niestety

O losie, rozumiem można pogazować, a nawet trzeba :twisted: ale nie na zimnym, aż mnie zabolało jak to przeczytałem, szkoda silnika, może dlatego olej Ci pił, zimny, metal nie rozszerzył się do takich rozmiarów jak na ciepłym i przepuszczał do komory spalania. A tak w ogóle to na okienko stanu nie patrzyłeś? Bo kontrolka jeśli dobrze rozumiem to świeci jak nie ma ciśnienia a żeby tak się stało to musi być naprawdę mało oleju, że ssak ledwo zaciąga. Dobrze, że na tym się tylko skończyło.
Michal_burnout
Świeżak

Postprzez torbiasz » 15/7/2009, 08:37

nom własnie popatrzyłem ale na sam koniec :) i fakt troche mało było... starałem się utrzymywać na srodku poziomu bo jak za duzo nalejesz to ponoć sie robi za duze ciśnienie....a nie powinno :) i tak przejezdziłem koło 6 tys. km bez dolewania moze to dlatego, wkoncu ma juz 11 lat to troche oleju moze wypić :)
torbiasz
Świeżak

Poprzednia strona

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

na górê