Zobacz wÄ…tek - Yamaha FZR 600 nie odpala
NAS Analytics TAG

Yamaha FZR 600 nie odpala

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Yamaha FZR 600 nie odpala

Postprzez grizlobb » 12/7/2009, 19:48

witam wszystkich serdecznie :) , jakis czas temu stalem sie posiadaczem w.w modelu , jednak kupilem go z wada .Mianowicie uszczelka pod glowica jest do wymiany , poprzedni wlasciciel mowil ze poprostu ja wywialo i sie lekko podwinela mowil ze mozna jezdzic. Na poczatku palil normalnie i bylo wszystko ok przejechalem na nim niewiele moze wsumie zrobilem z 30 km. No i zaczol sie problem motor stoi caly czas u mnie na podworku i nie chce odpalic czy mozliwe ze cos uszkodzilem jedzac ? obilo mi sie rowniez gdzies o uszy ze woda mogla sie dostac i to przez to niechce odpalic , jakis czas temu sprobowalem odpalac na pych to poszedl normalnie . Jaki moze byc przyblizony koszt uszczelki + robocizna w warsztacie ? . Dodam ze jest to moj pierwszy motor i wiedze posiadam niewielka
grizlobb
Świeżak

Postprzez macs » 12/7/2009, 21:21

Podladuj ako na poczatek,jak nie odpali wykrec swiece,wygrzej je i sprobuj odpalic,odpalaj na ssaniu!
Co do kosztow nie orientuje sie ale mysle ze cos w okolicach 500zl
macs
Bywalec

Uszczelka

Postprzez kargulvmax » 13/7/2009, 02:58

Wywiało?Ciekawe.Wykreć swiece i pokręc rozrusznikiem czy z któregos cylindra płyn nie wytrysnie.Koszt no tak 500zł to naprawde minimum ale coś w tą uszczelkę to mnie sie nie chce wierzyc.Sprawdz luzy na zaworach cisnienie na cylindrach i ew .pisz co wyszło.Pozdr
Carpe diem
kargulvmax
Świeżak

Postprzez grizlobb » 13/7/2009, 16:20

hmm zauwazylem jeszce cos dziwnego.... gdy przekrece kluczyk normalnie swieci sie kontrolka czyli jest tak jak byc powinno ale gdy przelacze wlacznik Engine na ON to po prawej stronie wyglada mi to na jakas pompe ( niewiem nie znam sie ) wydaje dziwny dzwiek przez ok 5 sekund trrrrrrrrrrrrr i przestaje proboje odpalic go kreci ledwo co z wielkim trudem , przestaje go krecic i zas trrrrrrrrrrr i tak w kolo
grizlobb
Świeżak

Postprzez grzybek124 » 13/7/2009, 18:26

To trrrr to pompka paliwa. Robi tak przez chwilę nim nie dopompujepaliwa i przestaje. Jednak to po dłuższym postoju mi się zawsze robi. Jeśli Tobie po chwili znowu to jest coś nie tak. Może paliwo Ci nie dochodzi a do tego słaby akumulator skoro nie kręci. Znajdź serwisówkę. Tam będziesz miał jak zdjąć bak itp. Zdejmij go. Wyczyść, wyprostuj przewody paliwowe, sprawdź filtr paliwa i naładuj akumulator. Może pomoże.
grzybek124
Świeżak

Postprzez macs » 13/7/2009, 22:26

nie wiem jak maja nowsze sprzety ale jak mialem fzr czy gsxr to pompa paliwowa zalacza sie przy przekreceniu kluczyka(jak w kazdym sprzecie co ma pompe paliwowa)jak i po np.kreceniu ,silnik nie odpala ,puszczasz przycisk od rozruchu i pompa znowu zadziala na pare sekund.

Miales wykrecone chociaz swiece,podladowales ako?
macs
Bywalec

Postprzez Adam M. » 14/7/2009, 02:20

Jakies bzdury opowiadasz kolego.
Z jakiego powodu poprzedni wlasciciel twierdzil ze uszczelka jest uszkodzona ?
Twoje problemy z zapalaniem najprawdopodobniej sa spowodowane slabym aku / brakiem ladowania tegoz aku.
Adam M.
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości

na górê