Jaki akumulator oprócz oryginału do Fazera 1000 z 2007 roku
• Strona 1 z 1
Jaki akumulator oprócz oryginału do Fazera 1000 z 2007 roku
Panowie potrzebuję opini na temat akumulatorów.Aktualnie mam zamontowany oryginalny akumulator.Od jakiegoś czasu coś jest nie tak ładowanie sprawdzane i jest prawidłowe.Motocykl nie odpala.Przełożyłem akumulator od kolegi i zapalił od razu .A podłączony był wcześniej pod ładowarkę która pokazywała że jest naładowany.Czy ktoś może mi polecić dobry akumulator którego sam używa lub kupił jakiś czas temu?Dzięki wszystkim za odpowiedzi
ognisty podmuch
Suzuki Bandit 650 N , Yamaha FZ1,aktualnie Suzuki B-King
Suzuki Bandit 650 N , Yamaha FZ1,aktualnie Suzuki B-King
- Backdraft
- Świeżak
Yuasa ,Warta -są troche droższe ale lepsze aha jak bedziesz zamawiał to nie zapoomnij sprawdzic gabarytów bo jak ja ostatnio zamawiałem do swojego fazera to klient w sklepie wyszukał mi po roczniku i modelu a jak aku przyszło to sie okazało że mi w kieszeń nie pasuje więc warto zabrać ze sobą i porównać z zamawianym.
-
pawulon03 - Świeżak
a z troszkę Tańszych dobry jest Exide a także Quand ( ten drugi mam u siebie w motocyklu)
http://www.quand.pl/
http://www.quand.pl/
-
YZF R1 - Moderator
możecie mnie zrugać, ale żadem FIAMM i żaden EXIDE, unibat, wszystkie wymęczyłem, żaden nie pohulał długo, zakupiłem Varte i zapomniałem co to akku. Polecam sklep z Kędzierzyna-Koźla, super ceny GG do gościa podam na privie.
Yuasa tak samo, jednak różnica w cenie jest bardzo duża, w cenie podstawowej yuasy można mieć Varte CF.
Yuasa tak samo, jednak różnica w cenie jest bardzo duża, w cenie podstawowej yuasy można mieć Varte CF.
-
zomodj - Świeżak
Postanowiłem zapytać w starym temacie.
Muszę kupić w końcu (po 7 latach:) nowy akumulator do FZ6 z 2005r.
Chciałbym ze pohulał mi te 4 lata, więc postanowiłem dołożyć i nie brać najtańszego.
Odwiedziłem lokalne sklepy motoryzacyjne pytając o akumulator Varta YT12B - cena od 230 do 250zł.
Natomiast na allegro taki sam można go kupić za 160-170zł w normalnych sklepach.
Zastanawiałam się skąd taka duża rozbieżność w cenie?
Może te varty są ponownie napełniane czy co?
Muszę kupić w końcu (po 7 latach:) nowy akumulator do FZ6 z 2005r.
Chciałbym ze pohulał mi te 4 lata, więc postanowiłem dołożyć i nie brać najtańszego.
Odwiedziłem lokalne sklepy motoryzacyjne pytając o akumulator Varta YT12B - cena od 230 do 250zł.
Natomiast na allegro taki sam można go kupić za 160-170zł w normalnych sklepach.
Zastanawiałam się skąd taka duża rozbieżność w cenie?
Może te varty są ponownie napełniane czy co?
- wondy
- Świeżak
osobiście sam do Varty nie jestem przekonany, rozbierzność oże wynikać, że występują podróki, bądź taki rynek (mówią że na Allegro zawsze taniej). Yuasa wg mnie ta firma robi najlepsze aku i na pewno ci pośluży te 4 lata przy właściwym użytkowaniu.
-
grunder - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości